Helle Çorbası
Eki Görüntüle 851319
1 su bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Mercimek haşlanır. Bu arada un yağsız olarak kısa süre kavrulur. Soğuyunca üzerine soğuk su katılarak inceltilir. Kaynamakta olan mercimeğe unlu su karıştırarak akıtılır. Sıcak su konur. Başka bir tavada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Pul biber katılır, ateşten alınır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, bir taşım daha pişirilir.
ALINTIDIR..
MADIMAK
Eki Görüntüle 851253
Malzemesi :
1.5 kg. Madımak Bir kase yoğurt 150 gr.Pastırma Bir-iki diş sarımsak Tuz,biber,yağ,salça
YAPILIŞI
1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ,salça,pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.
ALINTIDIR..
Datlum paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler
böyle bir konu açıp fırsat yarattığın için ben teşekkür derim canım
kış geldi Arabaşı vakti geldi. Eskiden köy odalarının, konu komşu, akraba buluşmalarının sponsoru olan arabaşı , ailelerin gittikçe küçülmesi ile eski tadını vermese de, boğazınızdan yağ gibi akan koca bir dilim hamurun farklı bir alternatifi yok:)Bol biber ve limon ile tavuk, hindi, ördek, bıldırcın suyuna yapılmış şifa niyetine içilecek bir tas çorbası da cabası
Eki Görüntüle 859438
Biz de aslen Yozgatlıyız ve hiç Yozgat'ta bulunmamış olsak da Arabaşı dedince aklımız gider.
Bu arada haftaya annemle yapıyoruz
Biz de aslen Yozgatlıyız ve hiç Yozgat'ta bulunmamış olsak da Arabaşı dedince aklımız gider.
Bu arada haftaya annemle yapıyoruz
ben bunu televizyonda görmüştüm..hamurlar tüm tüm yutuluyor..boğulacaklar diye ödüm kopuyor her seferinde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?