- 20 Eylül 2010
- 374
- 26
- 318
11 ay önce çocuk düşündüğümüz için jinekoloğa kontrole gittim.Sonuç felaketti.Tüm hormon değerlerim yüksek,2 basit kist 1 tanede 46mm büyüklüğünde endometrimia vardı.tüp bebekle dahi %10 gebelik şansınız var denildi.Çünkü FSH değerim menopoz dönemindeki kadardı.3-4 ay doğum kontrol ilacı kullanarak çikolata kistimin erimesini bekledik.Sonrasında Bursa'da tüp bebek konusunda deneyimli bir doktora gittik.Başka bir doktorun fikrinide duymak istedik.Doktorum çikolata kistini doğum kontrol ilacıyal erimediğini mutlaka laparoskopi yapılmalı dedi.Laparoskopi başarılı geçse de az da olsa yumurtalıklar yıpranıyor.Dolayısıyla doktorum önceliği hamileliğe verdi.DHEA kullanarak önce yumurta kalitemi artırdık.Geçen ay yapılan tahlilerde tüm hormon değerlerim normal çıktı:)klomen kullandım.4 tane yumurtam oluştu.Garanti olsun diye pregnyl( çok zor bulunuyor ) iğnemide yaptırdım.Olur yada olmaz ama şu anda umudumuz var.Sizde de bu rahatsızlıklar varsa endişelenmeyin.Her şey düzeliyor.Şu çok önemli stres yapmayın ve moralinizi yüksek tutun.Pregnyl iğnenin bir dolu yan etkisi var.Göğüste şişkinlik,ağrı,migren vb.birçok garip etkisi var,bilginiz olsun