Yüksek lisans gereksiz mi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam.

Aşırı kararsızım. Yüksek Lisans başvurusu yapmıştım. Onaylanmış. Kayıt için haftaya kadar sürem var. Smmm stajyeriyim daha ocakta başlayacak stajım.

Çevremdeki herkes yüksek lisans yapmanın boşa zaman kaybı olduğunu söylüyor. Çok moralim bozuldu. Gerçekten yapsam bir işime yaramaz mı?

Gereksiz değil, bende kabul edildim tabi ben keyfimd yenik düştüğüm için sonra düşünüyorum. Şu an çok yorucu bir işte olduğum için portfolyo ve cv için uğraşıyorum. Bence hiç gereksiz değil. İçinize siniyorsa okuyun.

Gereksiz değil, bende kabul edildim tabi ben keyfimd yenik düştüğüm için sonra düşünüyorum. Şu an çok yorucu bir işte olduğum için portfolyo ve cv için uğraşıyorum. Bence hiç gereksiz değil. İçinize siniyorsa okuyun.

Siniyor açıkcası hevesliyim. Boş gibi gelmiyordu ama yapan hemen herkes aynı şeyi diyince bi karrasız kaldım :/

Smmm stajyerleri yüksek lisans yaptıklarında stajyerlik süreleri kısalıyor diye biliyorum. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Siniyor açıkcası hevesliyim. Boş gibi gelmiyordu ama yapan hemen herkes aynı şeyi diyince bi karrasız kaldım :/

Aman baskalarin lafına baksan bir cacık olmaz yemin ederim. Biz zamanında okumak istedik. Herkesten bir ton laf "okuyup da ne yapacaksin" felan diye. Simdi aileden hepsi akademisyen çıkınca millet susup oturdu asaga. Zamanında böyle konuşanlar "ahbne güzel hepiniz okudunuz, keşke bizimkiler de okusaydi" diyor. Baskalarin lafına bakmayin. Kendi hayatınızı kendiniz şekillendirin

Smmm için gerekli mi? Veya yapma amacınız nedir? Ben mesela mezun olalı 4 sene oldu, alanimdan uzaklaştığımı hissediyorum ama şuan konfor alanimdan çıkmak zor geldi. Çünkü bana katacağı ekstra bisey olmayacak. Ha ama akademisyen olmak hedefim olsaydı ne olursa olsun yapardım

Millet sacmaliyor yani, Master artik herkesin var. PhDye gireceksen ciddi ciddi dusunmek gerekiyor, arkadas ben akademisyen olacak miyim diye ama Master zaten 2 yillilk bir program.

Sana bu tavsiyeleri veren kim yani hayatlarinda akademik danismanlik mi yapmislar ki??? Benden bir tavsiye akademik konularda SADECE kendini ve tez danismani hocanin daha onceki ogrencilerini dinle.

Yüksek lisans avantajı başkasından öne çıkmanızı sağlayan bir gereklilik bence. Özellikle akademisyenlikte. Zaten onda şart.
İşe alımlarda 1-0 önce başlıyorsunuz o net.
Benim zamanımda da öyle söyleyenler çoktu, ama işe yaradığı da aşikar. Biz ne desek boş şimdi, kendinize zaman tanıyım diyecektim de; sürenin dolmasına 1 hafta kalmış.
Ama yapın yaa, başvurmuşsunuz o kadar. Fazlası olacaktır, eksiği değil.

Hanımlar selam.

Aşırı kararsızım. Yüksek Lisans başvurusu yapmıştım. Onaylanmış. Kayıt için haftaya kadar sürem var. Smmm stajyeriyim daha ocakta başlayacak stajım.

Çevremdeki herkes yüksek lisans yapmanın boşa zaman kaybı olduğunu söylüyor. Çok moralim bozuldu. Gerçekten yapsam bir işime yaramaz mı?
Neden boşa zaman kaybı olsun. Burada yükselip alanında akademisyen olabilirsin. Bi çok arkadasım yüksek lisans yapıyor hatta bitirip doktoroya gecen var. Hatta evlenmesem ben de yapacaktım. Atanamıyosan yüksek lisans tek yol. Baska yerde ekmek yok bize.

Bu konuda her insan farklıdır. Sizin ne istediğiniz önemli. Gerekliliği tamamen sizin istekleriniz belirleyecek.Birde azminiz.

Ben pek okuma tarafıma ağırlık vermedim. Daha doğrusu sınav fobim vardı. Her sınav mide bulantısı ateş hastalık 🤣 En sonunda vazgeçtim.Daha çok tecrübeyim o yüzden. Ona göre ücret aldım hep. Avantajlarımda çok oldu dejavantajlarımda. Ama en fazla bir fabrikada muhasebe müdürü oldum aldığım maaş asgari ücretin 2,5 katı.
Ablam benim tam tersim. O sürekli sınavlardaydı. Mali Müşavir, Bilirkişi , Denetmen en son Konkardato Komiseri oldu. Tabiki aldığı ücret değişkenlik gösteriyor ama hiçbir zaman asgari ücretin 2,5 katı gibi birşey olmayacak. 🤣

Sizin başvuru amacınız nedir.?
Öylesine mi basvurmuştunuz ?

Bir konuda uzmanlaşmak her zaman iyidir.yuksek lisans da bunu sağlar. Bir alanda sizi bilgili ve ayrıcalıklı yapar. Hem yarın ne getirir belli olmaz. Bugün gerekliliği olmayan birşey yarın bir yerde avantaj olarak karsinizaçıkar.
Hevesiniz varken yapın. Insan okuldan uzaklaştıkça soğuyor.

Seneye ocakta mı başlayacak? 1 yıl boş oturacağınıza yüksek yapın o zaman.
Ben genel olarak çok kaliteli yerlerde yapılmadıkça ve akademide kalmak düşünülmüyorsa lisansüstü eğitimi çok da gerekli bulmuyorum

Hanımlar selam.

Çevrendeki kişilerin görüşlerine değer vermek için düşün bakalım. Bu kişiler akademik olarak nerde? Birilerine hayatta yol gösterebilecek kimseler mi?

Kaliteli (Türkiye'de) bir üniversite ise gereksiz değil. Yüksek lisans yapma amacınıza göre değişir tabi.

Back
X