Yuksek Lisans

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.457
298
Herkese akil verirken ben vicdanim ve aklim arasinda kaldim. Alesimin son senesi iyi bir puanim var. Ankara'da yeni acilan bir devlet universitesinde y.l. yapabilirim ama... amasi 2 kucuk bebegim var. Onlar icin meslegime ara verdim pisman degilim. birakabilecegim tek kisi 65 yasinda halam (hic cocuk bakmadi)ve belki arada kv(bakarsa tum komsularina akrabalarina ben papyonun bebeklerine bakiyorum diye yayar reklam yapar.) Suan calismiyorum onumuzdeki 4 sene de calismayi dusunmuyorum. Siz olsaniz ne yaparsiniz? Bu arada ikinci unv baslamistim gecen sene aof ama sinavlara saglik problemi nedeniyle gidemedim. Y.l olmazsa ona devam edicem. Ay kk nin akilli kadinlari bir el atin bana...

Hayatınıza hatrı sayılır bir katkısı olacaksa yüksek lisansın, ben olsaydım yapardım. Hiç çocuk bakmamış, nasıl ilgileneceğinden emin olamayacağım halama baktırmaktansa da kayınvalidemin komşularına hava atmasını tercih ederdim. Bana ne onun komşularından, ciddiye almazdım yani kime hava atarsa atsın ben kendi işime bakardım. Hakkınızda hayırlısını dilerim.

Kariyeriniz için YL veya ikinci üniversite şart mı? 65 yaşında hiç çocuk bakmamış birine 2 çocuğu emanet etmek akıl karı değil. Genç, refleksleri hızlı, enerjik biri bile 2 çocuğa bakamayabilir. İlla YL yapmak istiyorsanız başka bir çözüm bulmamız gerekir.

Ben yüksek lisansın işe geri döndüğünde sana daha çok faydası olacagı düşüncesindeyim.. Hem mesleki konulardan uzak kalıp körelmezsin hemde biraz sosyalleşip çocukların ile daha değerli zaman geçirebilirsin...

Eminim 2 çocukla yl zor olacaktır.. Ama kvnin iyi bakacağına eminsen bırak reklamını yapsın.. Hatta sen ondan önce tüm ailede kvm beni destekliyor çocuklarıma bakıyor ay ne vefakar insan vb vb diye bahsetmelisin..
Eğitim hayatında başarılar, ailene bebeklerine mutluluklar dilerim.. :)

Yüksek lisansımı bekârken yaptım Ankara’da. O süreç öyle zor ki... Tabii ben çalışıyordum da aynı zamanda. Ama o dönem sonları falan gerçekten çok zordu. Hiç uyumadan üç gün geçirdiğimi bilirim. Çocuklarım olsaydı bir de hayal edemiyorum o süreci. Velhasıl Ankara’daki devlet üniversitelerinde gerçekten çok zorluyorlar lisansüstü eğitimde. Yıl içinde de sürekli makale, kitap peşinde koşuyorsunuz kütüphanelerde. Onları okumanız, sunum yapmanız gerekiyor. Derslere hiç kaçırmadan devam etmeniz lazım. Hele tez süreci... Bunları göze alabiliyorsanız yapın.

Kv de de cocuk bakmis sayilmaz. Birakmis buyumusler diyim size. Evet hepiniz haklisiniz. Hepinize teşekkür. Yl yi ertelemek en iyisi.

Bence yl eğer çok gerekli ise çocukları Kv ye bırakabilirsiniz .

Zaten yl de dersler aşırı yoğun olmuyor hergün de okula gidilmiyor. Yapabilirsiniz yani .

Zten alımlar bitmedi mi?
Ben de ankaradayım da
Sınavları temmuz başında yaptık öğrenciler kayıt bile oldu
her unv akademik takvimi ayni degil. Haci bayram unv bakin bu hafta internet kayitlari var hanimefendi.

beğenmediğiniz insana çocuk baktırmayın. o da pek meraklı değildir.
yoo gayet merakli. Alip komsu komsu gezecekmis.

Neyse zaten kararimi verdim. Cok elzem degil y.l. suan icin. Bekleyecegim. Tavsiyler icin tesekkurler.

Gazi ankara hacettepe ve odtüyü biliyordum diğer devlet üniversitesi gaziden bölünen di mi, o aklıma gelmemiş
Bence başvurup kazanın kayıt yaptırın ama gitmeyin
Ne de olsa bitirme süresi uzatılabiliyor

yüksek lisansın geleceğinize katkısı tam olarak ne olacak ? 4 sene çalışmayı düşünmüyorum diyorsunuz çalışmaya başladığınız zaman size gerçekten katkısı olacak mı onu değerlendirin

YL tezli mi tezsiz mi? YL öyle çocuk bıraktırmayı gerektirmez. Dersler genelde haftada 1-2 gün ve saati de gece olur. YL gerçekten yapmak istiyor muyum, bana katkısı ne olacak, doktora yapacak mıyım gibi sorular sorun kendinize. Bir de yeni açılan hacı bayram veli'yi diyorsunuz sanırım. Neyse bu sorulara göre karar verin

Ben de şu an için hayır diyenlerdenim.
Yüksek lisans mezunuyum, doktora yapıyorum 3 yaşında çocuğum var.
Yüksek tezimi yazarken çocuğum yoktu, zor ama keyifli bir süreçti. Şimdi azami süre dolmadan tezi bitirebilir miyim diye geceleri uyuyamıyorum.

Demeyin öyle ben teze yeni geçtim :)
Biter ya bi şekilde
4 seneye uzayabiliyor tez sonuçta

Yl dersleri aksam olur genelde. Esiniz bakar siz gidersiniz dersinize. Ben de yüksek lisans yapıyorum sınıfımda var bu sekilde bir arkadaş ödevleri notları da bi cogumuzdan daha iyi. Ertelemeyin bana göre zaten aşırı yoğun bir program olmuyor öyle lisanstaki gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…