Yüksek Lisanss

Doğrudur daha önce yds girmedimsınava girmek için değil geliştirmek için bana göre en uygununu söylemiştm.

tezkiye geçirebiliyoruz?
Siz gerçekten yüksek lisans yapmak istiyor musunuz? Yumurta kapıya dayanmış yeni bilgiler edinmeye çalışıyor gibisiniz de. Akademik başvuru tarihlerinde esneklik olmaz. O yüzden insanlar bir sene öncesinden o tarihleri öğrenir ona göre hareket planı çıkarır.

İngilizceniz henüz dizi izliyorum altyazısız anlamaya çalışıyorum seviyesindeyse ben yds için başarma ihtimali görmüyorum. İstediğiniz bölüm ingilizce değilse belki bir şekilde başarırsınız ama öncesinde sınava yönelik kurs veya sınav sorularına benzer şekilde kalıpları öğrenmeyi düşünmez misiniz?

Siz gerçekten yüksek lisans yapmak istiyor musunuz? Yumurta kapıya dayanmış yeni bilgiler edinmeye çalışıyor gibisiniz de. Akademik başvuru tarihlerinde esneklik olmaz. O yüzden insanlar bir sene öncesinden o tarihleri öğrenir ona göre hareket planı çıkarır.

İngilizceniz henüz dizi izliyorum altyazısız anlamaya çalışıyorum seviyesindeyse ben yds için başarma ihtimali görmüyorum. İstediğiniz bölüm ingilizce değilse belki bir şekilde başarırsınız ama öncesinde sınava yönelik kurs veya sınav sorularına benzer şekilde kalıpları öğrenmeyi düşünmez misiniz?

Eğer başaramayacak düzeydeysem seneye ertelerim zaten, tezli yapmakta kararlıysam. Yumurta kapıya dayanmış veya dayanmamış bilgi edinmeye çalışıyorum. Hayatta her şey planlı olmuyor maalesef.

Eğer başaramayacak düzeydeysem seneye ertelerim zaten, tezli yapmakta kararlıysam. Yumurta kapıya dayanmış veya dayanmamış bilgi edinmeye çalışıyorum. Hayatta her şey planlı olmuyor maalesef.
O zaman bekleme şansınız varsa tezli yapın. Hem neden para veresiniz hem de tezsiz zaten tezli gibi sonunda proje yapılıyor ama adı tezsiz olduğundan her kapıyı açmıyor.

bu arada ben de bir şey merak ediyorum
tezli yüksek lisans zorluyor mu
yapanlar aydınlatabilir mi ? süreç nasıl ilerliyor
Yüksek lisans ( her ne kadar ülkemiz için zorunlu gibi olmuş olsa da ) insanların keyfi olarak başladığı bir eğitim. Öyle olduğu için de evet zorlayıcı özellikle tez dönemi.

Merhaba,

Bu sene yüksek lisansa başlamak istiyorum. Akademik kariyer planım yok. Bu yüzden tezsiz de olsa uygun benim için. Şuan istediğim iş alanına geçiş yapamıyorum. Bu yüzden istediğim bölüm üzerine (insan kaynakları) yl planım var.

Birkaç okula baktım. Devlet ilk tercihim, Yıldız Teknik Üniversite tezsiz için bilgisi olan var mıdır acaba? Başvurular başlıyor, ücret vs ayarlayabileceğim bir şey. Zorlansam da bana katacağı şeyler beni heyecanlandırıyor.
Tezsiz yaparsam pişman olur muyum?

Teşekkür ederim herkese.
Eğer siz tez yazmakla uğraşmam diyorsanız yapın ama şu var orada da proje ile ilgilenmeniz lazım. Sabırlıyım diyorsanız ve işinize yarayacaksa yapın.

tez döneminde neler zorluyor
sunum kısmı var bide:/ o nasıl geçiyor
Akademisyen olarak cevap vereyim. Branşa göre değişir belki ama benim alanımda istatistikler çok önemlidir. Çıkan sonucun doğru yorumlanması önemlidir. Kullanılan kaynaklar önemlidir. Tezin yazım yönergesine uygunluğu önemlidir. Konuyu nasıl ele aldığı önemlidir. Savunmada konuya hakimiyet önemlidir. Benim onaylamadığım çok tez oldu bu nedenlerden dolayı.

Akademisyen olarak cevap vereyim. Branşa göre değişir belki ama benim alanımda istatistikler çok önemlidir. Çıkan sonucun doğru yorumlanması önemlidir. Kullanılan kaynaklar önemlidir. Tezin yazım yönergesine uygunluğu önemlidir. Konuyu nasıl ele aldığı önemlidir. Savunmada konuya hakimiyet önemlidir. Benim onaylamadığım çok tez oldu bu nedenlerden dolayı.
danışman hoca eşliğinde fikir alarak, işbirliği içinde hazırlıyoruz ama dimi. benim için istatiksel veriler sorun olmaz da konuya hakimiyet her alanda önemli . tez onaylanmayinca 2 yıl çöpe mi gidiyor :/

danışman hoca eşliğinde fikir alarak, işbirliği içinde hazırlıyoruz ama dimi. benim için istatiksel veriler sorun olmaz da konuya hakimiyet her alanda önemli . tez onaylanmayinca 2 yıl çöpe mi gidiyor :/
Tabii ki danışman hocanızla iletişim halinde olmanız lazım ama hiç ilgilenmeyen de var. Biraz şans işi o. Onaylanmazsa ek süre verilir.

Back
X