yüksek miyopi normal doguma engelmi?

Malesef ben varim bu sebepten normal dogum yapamayan.sol 8.5 sag 6 norml dgum yapamadim sezeryan oldum

Selam canim.bende Azerbaycanliyim.benim gozlerim -3 digeride-2.8 ordayken doktorum bana sezeryan soylemisdi.zarari varmis gozlere soylediginden.simdi Almanyada yasiyorum burda 2 tane normal dogum yaptim.hic etkilenmedi gozlerim.burdaki doktorlar onun dogumla hic alakasi olmadigini söylediler.hatta gulumsemisdi doktorum ben sordugumda.sende nasil onu bilemem tabii

Ben bir kac kisiyi duymustum yuksek miyopi oldugu icin direkt sezaryen olan. Miyopide goz sinirleri ve tabakalari hassas oldugu icin dogum aninda basinctan oturu yirtilma riski varmis. Ama siz en iyisi biraz daha arastirin.

doktorlar dediğine göre bir ilgisi var demek ki

kocakarı hurafesi denilip geçilmez yani bir kaç kişiye farklı farklı doktorlar demiş

ve mantıklı açıklama da var

vücut içi basınç değişikliği ile her şey olabilir demek ki

sezeryan da çok da kaçınılacak bir şey değil yani keyfi değil gereklilik imiş

ki bence benimki keyfi idi ben yine de şikayetçi değilim; hiç öyle kendimi eksik vs hissetmiyorum ayy çatır çatır doğuramadım ben diye

14 derece miyopum ben

İyi bir göz doktoruna danışacağım bu konuda, kadın doğum doktorum Prof ve Sezeryan yaparız diyor yırtılma riskinden dolayı, ben yine de iyi bir göz doktoruna danışacağım bu konuyu kirgincicekler

Amcamın gözleri görmüyor sonradan malesef tansiyon ve basınç yüzünden görme yetisini kaybetti ailede böyle bir geçmiş olduğu için doktorların riske edeceğini zannetmiyorum ama yine de bir danışmak lazım

kizlar ben sag -4.5 sol -5.5 olarak normal dogum yapmişim 7 ay önce .sizce gozlerde yirtiıma olsaydi fatkedermiydim? 7 ay gecmiş sabah doktora gozukucem bide size sorayim dedim

göz dibi saglamsa yapilabilir bence normal dogum bide benim dogumum kolay oldu 5dak falan sürdü

canim benim bakacak kimsem yok ilk bebegim normaı oldu ikinci olursa eyer nasil bakarim

Ben bir kac kisiyi duymustum yuksek miyopi oldugu icin direkt sezaryen olan. Miyopide goz sinirleri ve tabakalari hassas oldugu icin dogum aninda basinctan oturu yirtilma riski varmis. Ama siz en iyisi biraz daha arastirin.
yirtilma olsaydi anlarmiydim?7ay geçmiş dogumumdan

canim benim bakacak kimsem yok ilk bebegim normaı oldu ikinci olursa eyer nasil bakarim
Sezeryanda da sana bakacak birisi gerekmiyor bundan 25-30 yıl önce Sezeryan ilk çıktığında sorunlu imiş şimdi teknoloji gelişti bebeğime kendim baktım annem vardı ama sadece yemek yaptı onu da yapardım olmasa idi sarma saracak Halim yok ya doğumdan çıkıp bir çorba bir makarna

Ben bunun inglizcesini arattim ve buna rastladim.

http://www.doctorslounge.com/gynecology/forums/backup/topic-22847.html

Diyorki sadece glaucoma hastaligi olan kisilerde bir sorun olabilir. Baska yerlerdede gözün iyi görmemesi göz sekli ile alakali oldugu söyleniliyor, yani basinc ile alakasi yok.

Bu acaba doktorlarin, kadinlari sezeryana zorlamak icin yeni icadi olmasin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…