- Konu Sahibi lalelale87
-
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Bende ikiz hamileyim, şuan 18 haftalığız ama 11-16 haftalar arasında düşük tehlikesi yaşadık, 3 gün hastanede kaldık, kan pıhtılaşması sonucu kanama oldu, 1 kan uyuşmalığı iğnesi ve 7 düşük önleyici iğne oldum, 2 kuruda progestan.
Herşey çok şükür yolund sizin içinde tehlikeli dönem çabucak geçer inşallah.
Herşeye rağmen çok çok mutluyum bende
Allah saglikla kucagimiza aldirsin Progestani yazmayi unutmsum o hayatimizin bi parcasi zaten gunde 3 ogun :) 200 mg lik. Ama benim de tesaduf sonucu ortaya cikti kan pihtilasmam. O yuzden sansliyiz ilk haftalarda benim de hep kanamam oluodu hast.yatip cikiyordum. 18 nasil bir his hissediyor musunuz , hissetmeyi cok istiyorum. Suan yatak istirahatindeyiz 1 imizi eksiltmemiz bizi biraz etkiledi hem fizyolojik hem psikolojik ama alisacagiz insallah..
İnşallah herşey yolunda gider.
18 haftalık olmanın en güzel yanlarını anlatayım çok yakında sizde yaşayacaksınız inşallah.
Ben hamileliğimi 3 haftalıkken öğrendim 6 haftalıkken ikiz olduğunu öğrenmiştik, 3 haftalıkken bile kasıklarımda iki ayrı yerde göz seyirmesi gibi bir his yaşıyordum, 17 haftaya kadar bu hergün devam etti.
17. haftada daha farklı birşey oldu göz seyirmesi gibi değil içimde birşeyin kayması gibiydi. Elinizden canlı bayık kayması gibi bir his. Bu his dahada artacakmış çok merak ediyorum. Diğer ilginç olan ise 15 haftalıkken eşim dokunduğunda ikisini ayrı ayrı hissediyordu buda çok güzel bir his.
Benimkiler eşimin sesini duyduklarında kıpırdıyorlar, çünkü eşim hiç sıkılmadan 3 haftalık bebelerle konuşmaya başlamıştı, seni duymazlar haberin olsun diyordum ama hissederler diyordu, gerçektende eşim dokunup konuştuğunda kıpırdıyorlar. Ve güzel birşey daha eşim 15. haftadan sonra kalp atışlarını kulağını dayayıp duymaya başladı. Karnınızda çabuk büyüyecektir, ben 5 aylık hamileyim ama 6 aylık gibi görünüyorum.
Tüm güzel duyguları biran önce yaşamanız dileği ile :)
aa bide benim ikizimizn biri kız ama diğeri göstermedi çükük inatçı erkek gibi hissediyorum hayırlısı inşallah
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Bende ikiz hamileyim, şuan 18 haftalığız ama 11-16 haftalar arasında düşük tehlikesi yaşadık, 3 gün hastanede kaldık, kan pıhtılaşması sonucu kanama oldu, 1 kan uyuşmalığı iğnesi ve 7 düşük önleyici iğne oldum, 2 kuruda progestan.
Herşey çok şükür yolund sizin içinde tehlikeli dönem çabucak geçer inşallah.
Herşeye rağmen çok çok mutluyum bende
Canim bisey sorcam . Idrar yaparken yani idrar kesesi bosalirken kasiklarda agri oluyor muydu senin _? Yada oldu mu hic _? Benim ilk haftalarda cok oluyordu 10-11-12 iyi gitti , simdiyine basladi _? Acaba isleme bagli bisey mi yoksa herkesde oluomu
Canım aklıma geldi sen sorduğunda, ben yeni evlendiğimde idrar yolu enfeksiyonu yaşadım hemde 3 ay boyunca havasına suyuna alışmak çok zor oldu anadolunun. Yani idrar yolu enfeksiniyon ne olduğunu ve o yanmayı biliyorum. Hamile kaldığımı 3 haftalıkken öğrendim ve 3. haftada 2 gün çok kötü bir yanma oldu, 2 gece gözümü kırpmayacak kadar, ne olduğunu doktorda anlayamadı test yapıldı gayet iyi sonuçlar hiçbir şey yok sonra geçti tabi ne olduğunu ben anlayamadan kaldı. Bir yanma var ama enfeksiyon yanması değildi, sürekli tuvalete sıkışmış hissi veriyordu. Kasık ağrısı ilk 2 ay hep oldu zaten bu 2 gün yaşadığım kasıkta değil idrar yolundaydı.
Normalde kegal egzersizlerini asla ihmal etmeyen bir insan olarak bile böyle şeyler yaşadım.
Ama ben 8. haftadan sonra hiçbir ağrı yaşamadım, kasık ağrılarımda tekrarlamadı. Sadece bu aralar rahmin büyümesine bağlı tatlı ağrılar yaşıyorum.
Sizinde testler yapılması lazım sanırım geçmiş olsun
Evet cnm benim enfeksiyon testlerim normal geldi her seyime bakildi. Ama nasil tarif ediyim sanki bebegin kesesi ordaymis da ben idrar yaptikca sondukce sanki kese agri yapiyormus gibi geliyor. Yanma falan degil. Hareket edince arada sirda oluyor ya hani agri , hah iste o agrilardan ama idrar kesesi bosalirken kesiliyorum. Insallah bebekler yukari ciktikca duzelir. Canlarim benim(
Düzelecektir inşallah hep sağlıklı olsunda bebişlerimiz. Yukarıya çıkıyorlar ama çok ilginç göbekle beraber aynı yerdeler hala. Cinsiyetlerinide bilmiyorum çok ilginç büyüyorlar sanki, yanlarda yok öne doğru çıkıyorlar ve sanki iç organlarımı sıkıştırıp yukarıya atıyorlar ve o kısımda şişti, bel çizgim ve inceliği hala aynı duruyor bel ve basen arasında 2 beden vardıda benim.
Insallah duzelir artik zor gunleri az da olsa geride birakmak istiyorum. Zaten 1 tanemizi yari yolda biraktik. Nasil yaptim halen bilmiyorum ama digerleri icin kendimi mecbur hissettim. Insallah her sey duzelir. Ama ben yukari ciktikca daha rahat idrar yaparim diye inaniyorum.. umarim oyle de olur. Allah hepimizi korusun canim.
Ayy masallahh :) benimkiler kendini gostermediler biz bugun 13 haftalik olduk. Dr.umuza gorunduk ama cinsiyet soylemedi. Kismetse 3 hafta sonra. Heyecanliyim :))Merhaba gebeliğin nasıl geçiyor bebişlerin nasıl?
Bebeklerin cinsiyetleri hakkında tahmin var mı hiç?
Benim bir kızım olacak ama diğeri belli değildi, bugün herşey belli oldu iki oğlum olacakmış
Ne tatlı bir heyecan bu 18. haftaya kadar bekledik biz net olsun diye. 2 kız diye hissediyordum belirtileride kız gibiydi, nasip gerçekten. 14 haftalıkken bile bizim doktorumuz net değil tahmin edemem demişti, 1 hafta önden gidiyorlar aslında ama net değildi.Ayy masallahh :) benimkiler kendini gostermediler biz bugun 13 haftalik olduk. Dr.umuza gorunduk ama cinsiyet soylemedi. Kismetse 3 hafta sonra. Heyecanliyim :))
Ne tatlı bir heyecan bu 18. haftaya kadar bekledik biz net olsun diye. 2 kız diye hissediyordum belirtileride kız gibiydi, nasip gerçekten. 14 haftalıkken bile bizim doktorumuz net değil tahmin edemem demişti, 1 hafta önden gidiyorlar aslında ama net değildi.
11 haftalıkken cinsiyet öğrenenler var yaaa :)
Bizimki hic tahmin bile vermiyor. Benim de kafama takilan şu hissettigim baski. Yani tuvalete gittigimde idrar yaparken falan kesiliyorumacaba gazim var da ondan mi boyle oluyorum diye dusunuyorum. Bugun dr.a sordum bi baskim var diye. Olabilir dedi. Ama ben korkuyorum
yazdıklarınızı hep okudum ve dua ettim. kasıklarda baskı,sag veya solkasık agrısı,ıdrarı kesık kesık yapma ıdrar yollarıı enfeksıyonu belırtısı cnm. bende 15.hftada agır enfeksıyon yasadım..eskı dr hep rahım buyuyor derdı..baskı cok olurdu. ıdrar kültürü yaptırdım enfeksıyon cıktı..1000lık antıbıyotık kullndım.. hemen gectı ve rahatladım baskı kalmadı ıdrarı kolay yaptım.enfeksıyon bebek ıcın tehlıkelı ..o yuzden her ay korkudan ıdrar kulturu yaptırdım.sonrakı hftalarda ıdrarda enfeksıyon olmamaına ragmen kasık agrılarım devam ederdı drum magnezyum ılacı yazdı kasılmada kalmadı.aklında olsun dıye yazdım cnm.bende rısklı gebelık gecırdım.6ay devam eden kanamam oldu hep yattım..o yuzden bır ıdrar kulturu yaptır cnm
Saglikla kucagina aldin de mi ??[/QUOTE
benım bebegım dönemıyor..hep yukarda. normal ıstıyordum ama dr rıske atamam kac aydır o da endıselıydı..bır de bebek dönmedı dedi.2 mayısta epidural olacagım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?