Yüksek tansiyon ve gebelik

Beybipattis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
2.445
5.098
158
Yüksek tansiyon hastası olup hamile kalan var mı?
Ilk bebeğim de böyle bi sorunum yoktu. 8 ay önce rahatsızlandim ve hipertansiyon hastası olduğumu öğrendim. Düzenli ilaç kullanıyorum. Diyetle 7 kilo kadar verdim.tuzsuz yiyorum çok dikkat ediyorum. şimdi çok şükür yükselme falan olmuyor.ama çok korkuyorum hamilelik tetikliyormus. Şimdi ikinci çocuk istiyoruz. Benim gibi olup rahat hamilelik ve Doğum geçiren var mı?

sanırım hamilesiniz bende bu konuda bilgi almak istiyorum bende bebek istiyorum ama yüksek tansiyonum var nasıl hissediyorsunuz sıkıntı yaşıyormusunuz???

sanırım hamilesiniz bende bu konuda bilgi almak istiyorum bende bebek istiyorum ama yüksek tansiyonum var nasıl hissediyorsunuz sıkıntı yaşıyormusunuz???
Evet canım hamileyim. Çok şükür ciddi bi sıkıntım olmadı şu ana kadar.insallah bundan sonra da olmaz.tuzsuz yiyorum ilacimi düzenli kullanıyorum. Nadir yükselme oldu. O zaman da limon sıkıp içtim ilacimdan bir tane daha aldım ve hemen uzanıp uyumaya çalıştım. Bence hamile kalmadan kilo vermeye çalış çok faydası oldu tansiyonuma. Inşallah hakkında hayırlısı olsun

peki hangi ilacı kullanıyorsunuz ben doktoruma bebek istediğimi söyledim adalat crono 30 başladı ama onun gebelik kategoriside c bilmiyorum hayatta çok istediğim bir şey evlat sahibi olmak ilaç kullanmak istemiyorum ama o zaman da tansiyonum çok yükseliyor

Alfamet kullanıyorum. Gebelikte bu ilaç veriliyormus. Ilaci kullanmak zorundayız. Tansiyon Şakaya gelmez. Doktor ilacı duzenli kullanmazsan hersey olur kullan ilacini korkma bebeğe zararı yok dedi. Çok şükür şimdilik iyi gidiyoruz.

bana da öyle dedi doktor ama prospektüsü okuyunca korktum..

teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bebişinizi sağ salim sağlıklı bir şekilde kucagınıza alırsınız insallah :)

bana da öyle dedi doktor ama prospektüsü okuyunca korktum..

teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bebişinizi sağ salim sağlıklı bir şekilde kucagınıza alırsınız insallah :)
Çok teşekkür ederim canım. Inşallah sende en kisa zamanda hamile kalırsın hayirlisiyla evlat sahibi olursun

Merhaba Arkadaşlar 6 haftalık hamileyim ve yüksek tansiyonum var bugün holter takıldı artık yarın ona gore nasıl bir tedavi uygulayacaklar bilmiyorum. Netten okuduğumda hep kötü şeyler yazıyor. Bu da haliyle beni çok korkutuyor. Yani öyle bir yazıyor ki her yüksek tansiyonda gebelik zehirlenmesi oluyor. Insanın tansiyonu olmasa bile çıkartırlar yani Yüksek tansiyonlu hamilelerve annelerden yorum bekliyorum. Desteklerinizi bekliyorum.

Bu,eski bir başlıkmis.. Ama tam da hamileyken tansiyonumun yükseldiği gün rastladim. Doktorum,strese bağlı yükselen ve istirahatle dusen tansiyonu pek saymiyor. Gebelik tansiyonu denmesi için sınır,14 -9 imiş.. Yani bir hafta boyunca sabah akşam olctunuz,ve bir ya da birden fazla bu değer çıkarsa önlem aliyolarmis. Sinire,üzüntüye bağlı olarak çıkan tansiyonda da sınır değer bu imiş.. Özetle ikisi farklı kategoride doktorların gozunde anladığım kadarıyla. Ben bir kere bile yükselen tansiyondan korkuyordum,ama istirahat ve gevşeme teknikleri önerildi. stres yaratan seyden(nasıl mümkün olacaksa bilmiyorum) uzak durulacak vs.. Gebelik tansiyonu denen şey tehlikeli ama her tansiyon yükselmesi,zehirlenme tablosuna gitmiyor.. Beraberinde eşlik eden belirtiler varmış. Ani sisme,fazla ödem,idrarda birtakım değerler... Eğer bu tablo yoksa, tansiyonu yükselten her ne ise ondan uzak durmak,o sorunu çözmek gerekiyor.

Back
X