Yüksek tansiyon.. Yardımmm!

picanto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2010
59
3
36
Sakarya
Merhaba arkadaşlar. 31 haftalık hamileyim ve dünden beri tansiyonum 12/8 lerde ne yapsam düşüremedim. Zaten tuzsuz yiyorum 1 aydır, internette tansiyon düşürmek için ne yazıyorsa uyguladım limon yedim, sarımsak yuttum vs. ama yok düsmüyor. Yüksek tansiyon problemi olanlar yardımcı olabilir mi, neler yapıyorsunuz lütfen yardım edin daha da yükselmesinden korkuyorum

Korkutmak istemyrm sendr korkma zaten bi ihtimal sadece ama Son aylarda tansiyon yüksekliğinin en buyuk sebeplerinden biri gebelik zehirlenmesidir 20 yas altı ve 30 yas ustu bayanlarda gorulur gene olarak ellerinde ayaklarında şisme? Karninda ağrı? İdrara cikmanda azlık varmi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Korkutmak istemyrm sendr korkma zaten bi ihtimal sadece ama Son aylarda tansiyon yüksekliğinin en buyuk sebeplerinden biri gebelik zehirlenmesidir 20 yas altı ve 30 yas ustu bayanlarda gorulur gene olarak ellerinde ayaklarında şisme? Karninda ağrı? İdrara cikmanda azlık varmi?

Hayır o belirtiler yok suan bende. Yalnızca 2 haftadır ayaklarım hafif şişti ayakta durmaktan ama o kadarının normal olduğunu söylüyorlar ayakkabılarımı hala giyebiliyorum mesela Çok abartı bir şişlik yok. Korkusuz bir gebelik yaşamıyorum zaten canım kucağıma alana kadar rahat yok bana malesef

Ben sana en azından bi sağlık ocagına gidip protein testi yaptirmani tavsiye ederim ne olur ne olmaz gebelik zehirlenmesi varsa şayet erken doğuma sebep olur bebeğin ve senin hayatını tehlikeye atabilir en azindan icin rahatlar ben şahsen hastalık hastası bi insanım bende 12 haftalk hamileym karin bolgemde agrim var bugün hic rahat değilim tuvalete girdim ayiptir soylemesi buyuk tuvaletim simsiyahti neden boyle oldu bilmyrm yani belkide üsüttum malum klimalar falan.. Ama 25inde saglik ocagina gidiceğim icin sıkıcam disimi 3 gün.

Bende çok pimpirikli bir insanım hamileliğimin başından beri kendime dikkat etmeme rağmen elimde olmayan herşey beni buluyor diyebilirim. 23.haftadan beri bebeği besleyen damarlarda direnç mi arasın, bebeğimde 2 haftalık gelişme geriliği mi ararsın, dünden beride tansiyon. Zaten doktorum tansiyonumu takip etmem gerektiğini söylemişti. Ama bunada şükür Allah daha kötüsüyle sınamasın inş hiçbirimizi.
Kan hapı kullanıyor musun bilmiyorum ondan koyu geliyor olabilir demirden dolayı yada demir ağırlıklı beslenmişsindir. Umarım kötü bişey yoktur içini ferah tut daha stres yapman için erken dönemdesin önünde uzun bir yol var

Gyno ferro sanol vermisti doktor uzerinde demirde yaziyor 2-3 gundur icmeye cesaret edemiyordum erken oldugunu dusunup bugun icmistim bitane bukadar cabuk etki edermi ki.. Aman bidaha doktora cikana kada icmeyim ozmn neden verdiki bunu bana.. Tüh.. Az kalmıs doğumunada Allah yardimcin olsun..

Canım benim korkma. 12/8 endişe edeceğin bi değer değil. Ben dört yıldır hipertansiyon hastasıyım şuanda da 37+2 hamileyim. Çarşamba günü sezeryana gircem. Benim tansiyonum normalde 13/8 zaten son bir haftadır 14/9-15-9 da seyrediyo. Tabiki en baştan beri tansiyon ilacı kullanıyorum. Öncelerde günde 2 adetken şuanda günde 5'e çıktı malesef. Doğuma yaklaştıkça ve tabi sıcaklarda etki ettikçe tansiyon yükseliyo haliyle. Ellerin ayakların ayak bileklerin şişmesi cok normal. Doktorum yüzün şişerse bizim için sorun dedi. Gebelik zehirlenmesinin belirtisi olabilirmiş yüz şişmesi. İdrar tahlilinde protein kaçağı var mı diye bakıyo doktor durumu netleştirmek için. Bana 33. Haftayı görebilirsek şükret demişti doktorum o kadar vahimdi yani durumum ama bin şükür atlattık o günleri. İçini ferah tut. Doktorunu bilgilendir. Sık sık ölç tansiyonunu not al doktoruna söyle takip ettiğini de. Ben günde 5 defa ölçüyorum. Kontrol altında tutmak şart. Birde demir ilacından dolayı dışkı koyulaşır, kan ilacı demir ilacı bebek için cok önemli. Gelişimini tamamlamasında önemli olduğu için kesmeyin derim vitaminleri. Keserseniz de doktorunuzu bilgilendirin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tansiyonun yükseldiğinde de uzan ama sakın ayaklarını kaldırma. Ayaklarını yukarı kaldırırsan tansiyonun daha da yükselir kan akışından dolayı. Limon, sarımsak evet işe kısmen yarıyo ama çözüm değil. Ensene ve eklem yerlerine soğuk su yada kolonya sür.Bi 15 dk uzan sonra tekrar ölç tansiyonunu. Eğer düşmüyosa doktorunu ara. Belki ilaca ihtiyacın vardır. Muhtemelen holter takarlar 24 saat takip ederler tansiyonunu.
Bana doktorum tansiyonun yükseldiğinde tvyi de kapat dinlen dedi. Sinirini bozan haberleri falan izlemek yasak yat uzan dedi. 6. Ayımdan beri elime süpürgeyi alamadım, iş yapmak yasak, eğilip kalkmak yasak, sinir stres yasak...
Velhasıl kelam zor bi durum inşallah ilaca ihtiyacın yoktur, içini ferah tut. Herşeyin sebebi stres aslında.

Çok saol canım benim biraz olsun içime su serptin. Cuma günü randevum var doktorda, cumaya kadar da sağlık ocağından hergün gel takip edelim tansiyonunu sonra doktorunu bilgilendir dediler. 2 haftadır ayağım brz şiş diye surekli havada tutup uyuyorum bende dediklerini uygulıcam çok teşekkürler gerçekten. İnş kötü günler görmem inan ilaç kulanmaya razıyım. Sanada çok geçmiş olsun. Seninde çok az kalmış bebişine kavuşmaya ne güzel :) Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin zaten azıcık kalmış çok sevindim senin adına şimdiden gözün aydın

Bende aynı kan ilacını kullanıyorum canım dışkın ondan siyahtır demirden dolayı. Banada o haftalardan sonra başlatmıştı doktor sanırım. Doğurana kadar dışkın o renk olacak alış bence Hem belki kansızlık vardır canım kullanmamazlık etme bebek için kendin için şart hem içinde folik asitte var o ilacın. Ben kullanmama rağmen geçen hafta biraz kansızlık çıktı tahlilimde ve günde 2 tane alıyorum artık üstelik kan uyuşmazlığıda var bende. Yok yok anlayacağın Endişe etme boşuna ilacını kullan derim..

Merhaba
Ben 9+2 hamileyim ve bu ucuncu hamileligim yasimda 37 diger ikisinde hep dusuktu tansiynonum ama bunda 140/80 doktorum normal dedi heyecanlaniosun fln 😳bilemiorum ne yapsam simdi okuyunca yazilanlari endiselerim artti

21. Haftamdayım ve geçen hafta kontrolünde 16-10 çıkınca Dr idrarda proteine bakalım dedi. İdrarda protein normal aralıkta çıktı ama günde 4 alfamete ek olarak adalar crono eklendi. Moralim fena bozuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…