Bir süredir tansiyon takibi yapıyorum sınırdaydı. Bugün beynim karıncalandı ölçtüm 15-11 çıktı. Hemen acile gittik idrara baktılar protein yok çok şükür. Damardan ilaç yaptılar 13-9 a düştü gönderdiler.
Benim panik atak geçmişim var. Tansiyon aletii görünce heyecanlanıyorum. Kendimi sakinleştirip ölçersem normal çıkıyor. 17+3 teyiz daha. Şunu merak ediyorum psikolojik de olsa bu yükselmeler bebeğime zarar verir mi? Perşembe günü kontrolüm var. Tansiyon ilacı verirler mi? Yüksek tansiyon yaşayıp sağlıklı normal doğum yapan var mı?
Benim son haftalarımda çıktı tansiyon yüksekliği sınırdaydı, ilaç vermişti doktor, sizin daha çok erken haftalar dikkatli olmalısınız idrar tahlili yapmalısınız sık sık protein kaçağı olursa tehlikeli olur sanırkm
Sağol canım. Ölçüyolar yüksek çıkıyo takip et diyorlar evde kendim takip ediyorum normal çıkıyo. Arkadaşımın annesi vefat etti ona üzüldüm biraz başımda karıncalanma başlayınca ölçüm yüksek çıktı.
Sizi kardiyolojiye yönlendirmediler mi bir kardiyolojiye gitseniz holter takılır 24 saat tansiyon ölçümü yapılır bir kerelik mi yükselmiş yoksa gün içinde mi yükseliyor o zaman belli olur
Sizi kardiyolojiye yönlendirmediler mi bir kardiyolojiye gitseniz holter takılır 24 saat tansiyon ölçümü yapılır bir kerelik mi yükselmiş yoksa gün içinde mi yükseliyor o zaman belli olur
9.haftada kanamadan hastanede yattım canım o zaman düzenli ölçmüşlerdi indi çıktı sürekli tansiyonu 10 gün takip et dediler dahiliyeye gönderdiler böbreklerime falan bakıldı bi sorun yoktu. Benim ne oluyosa akşam hava karardıktan sonra oluyo. Panik atak geçmişim var. Ama bu durum zararlı sanırım psikolojik de olsa yükselmesi iyi değil galiba.
Sağol canım. Şişlik yok da bazen karnımın bi tarafı sert oluyo yumurta gibi çıkıyo hemen iniyo sonra. Bu gebelik zehirlenmesi 20.haftadan sonra mı oluyo?
9.haftada kanamadan hastanede yattım canım o zaman düzenli ölçmüşlerdi indi çıktı sürekli tansiyonu 10 gün takip et dediler dahiliyeye gönderdiler böbreklerime falan bakıldı bi sorun yoktu. Benim ne oluyosa akşam hava karardıktan sonra oluyo. Panik atak geçmişim var. Ama bu durum zararlı sanırım psikolojik de olsa yükselmesi iyi değil galiba.
Evet ani tansiyon yükselmesi sıkıntı yaratabilir ama tabi kontrol altına da alınıyor hastane günde en fazla dört beş kere ölçülür sizde beyqz önlük stresi yaşıyor olabilirsiniz heyecanlanıp ama holter 24 saat kolunuzda takılı kalır siz günlük işlerinizi yaparken de otururken de ölçüm yapar saat başı ama panik atak varsa ona da bir tedavi uygulanır sanırım siz kendinizi takip edin
Evet ani tansiyon yükselmesi sıkıntı yaratabilir ama tabi kontrol altına da alınıyor hastane günde en fazla dört beş kere ölçülür sizde beyqz önlük stresi yaşıyor olabilirsiniz heyecanlanıp ama holter 24 saat kolunuzda takılı kalır siz günlük işlerinizi yaparken de otururken de ölçüm yapar saat başı ama panik atak varsa ona da bir tedavi uygulanır sanırım siz kendinizi takip edin