Yüksek Tansiyon :(

Nurcihan33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2021
1.840
1.063
83
30
Merhabalar.. Sanırım biraz pozitif enerji ve morele ihtiyacım var.. Daha önce 3 kez düşük yaptım şimdi yeniden gebeyim 12 haftalık fakat şimdi de yüksek tansiyon problemi çıktı ilaç başladım. Benim gibi olanlardan destek istiyorum..

Gecmis olsun, endise etmeyin

Tuzu hayatında çıkart ben dokuz ay boyunca 17lere çıkıyor du bende panik biriydim kırmızı eti pek tuketme turşu vs ben çok çektim küçüğü 9 da cikar halen tansiyon problemi var bende bu arada salatalık ye canım günde
Bı defa inşallah rabbim güzel bir gebelik geçirme dileğiyle

Selam canım geçmiş olsun bebişini sağlıkla kucağına alacaksın inş merak etme. Bnede aynı şeyleri yaşadım. Yaşın kaç nerede kontrol altındasın. Ben ilk gebelikte preeklampsi ve sonrasında bilinçsizlik ve yıl 1998 olması sebebi ike eklampsi yaşadım. İkinci doğumumda 36 hafta 5 günlük sağlıkla sorunsuz doğum yaptım ve gene preeklampsi gelişmişti. Burada önemli olan perinatolog doktorunuda sık sık ziyaret etmen , düzenli kontroller tuz kısıtlaması ilaç olarak kalsiyıum takviyeler alman gibi bir çok detay var. Herşeyden önce sakin kalman bu gebeliğin kaderini belirleyen en önemli etkenlerden biri. Bol bol dinlenmen.

Demekki benim gibi olanlar da var. Allah razı olsun cevap verdiğiniz için dikkate alacağım dediklerinizi

Selamlar. Tayfun Çok diye vi hocaya muayene oluyorum tansiyon sıkıntısı olunca Nefrolojiye yönlendirdi beni 27 yaşındayım 12 haftalık hamileyim inşallah atlatabilirim bu durumu

Merhabalar, ben tansiyon problemi yasamadim. Ama benim detayli ultrasonda bebege giden damarlarin birinde direnc oldugu icin tansiyon problemi yada dusuk dogum agirlikli bebek dogurma ihtimalin var demisti doktorum. Tuzu kestim, bol su , yuruyus , fazla kilo almayacaksin dedi doktorum. Biz bu sekilde tedbir almistik.
Sag saglim bebeginize kavusursunuz insallah

A
Demekki benim gibi olanlar da var. Allah razı olsun cevap verdiğiniz için dikkate alacağım dediklerinizi
Amin canım
Bana ilk ay gebelik zehirlenmesi bile dediler tansiyon dolayı oluyor korkma geçer görümcem de ciddi anlamda şeker çıktı dikkat et geçer hepsi inşallah bu arada dua edermisiniz çocuk istiyorum yine olmuyor film cekecem

Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Çocuğunuz var mı? Benim 3 düşüğüm var bu 4. Gebeliğim bunda da böyle tansiyon problemi çıktı Rabbim yardımcımız olsun inşallah

Sen tansiyon dert etme olurmu dikkat et özellikle kırmızı eti valla 7yıl evliyim kızım 4 yaşında hiç korunmadim olmuyor rabbim hayırlısını versin inşallah sende güzel bir gebelik geçirsin inşallah Allah büyük ben 20 yaşındaydim tansiyon problemi yasadigimda 24 dum halen devam ediyor dikkat etmesem çıkar tuzu çıkartım

Allah razı olsun En doğru zaman da gelecek Rabbimin izniyle

Selamlar. Tayfun Çok diye vi hocaya muayene oluyorum tansiyon sıkıntısı olunca Nefrolojiye yönlendirdi beni 27 yaşındayım 12 haftalık hamileyim inşallah atlatabilirim bu durumu
Muhtemelen tansiyon sorununun böbrekler ile ilgili olup olmadığını ekarte etmek istiyor doktorun. Ama ben ilk gebeliğimde ilk gittiğim doktor yüzünden sıkıntı yaşadım. Çünkü teşhis koyamadı. Ne zaman başka doktora gittim o zaman teşhis tedavi başladı . Bu sebeple perinatolog randevusu alarak muayne olmanı tavsiye ederim canım. Bu arada kaça kadar yükseliyor tansiyonun. Sanırım İstanbulda değilsin olsaydın kadın doğum uzmanı olarak benim biricik doktorumu öneriridim. Şükrüye Leyla Altuntaş. Nasıl detaycı işini asla şansa bırakmaz. Bende artık işimi şansa bırakmamayı öğrendim hastalık konusunda , doktor konusunda. Bazen herşeyi kendimizinde ayrıca sorgulaması üzerine düşmemiz gerekiyor. Tabi Leyla hanım gibi bir doktora rastadıysanız o zaten tüm riskleri değerlendiiryor. En küçük ayrıntıyı bile kaçırmıyor Allah razı olsun gerçekten doktor çok önemli. Çok iyi doktorlarımız var. Ama bazen bizim eksik anlatmamız iyi ifade edememiz bile teşhisi geciktiriyor.

Organlarıma ultrasonla bakıldı idrarıma da bakıldı şimdilik bi sıkıntı yok ama tansiyonum dengesiz gerçekten bugün mesela şöyleydi 11/7 14/10 12/8 12/7. Alfamet diye Bi ilaç başladım inşallah bebeğime sağlıkla kavuşurum.

Alfamet bende kullandım. Çok iyi. Zaten sizin tansiyon değeriniz çokta korkulacak kadar yüksek değilmiş çok şükür. İdrardada protein kaçağına bakılıyordur. Sağlıkla zamanlı kucağınıza alacaksınız inş.
Görüşürüz arada buradan yazarsanız fikir verebileceğim bir konu olursa destek olmak isterim. Sevgiler.

Ben herseyi sorguladim kendimi cokta guzel.ifade ettim ama dr denen sahis hep.evhamlisin deyip beni eve gonderdi yani siz nekadar şikayetinizi anlatsanizda kendinizi ifade de etseniz beceriksiz bir doktora denk geldiyseniz sizin yapacaginiz birsey kalmior ben iki bebegimi kaybettim doktor.musveddesi yuzunden herşeyi soylememe ragmen rahat davrandi sizin doktorunuz bakin risk etmiormus cok sanslisinz benimki resmen kendi kendine dogur diyecek ti yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…