Çorbalar Yüksük Çorbası (Penguen domates salçası ile)

safahat

Önce usul sonra vusul
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
2.011
52
158
4 Kişilik
Haz. Süresi: 60 dak
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 20 dak.

Malzemeler:

Mantı için;
  • 2bardak un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • aldığı kadar su
  • 200 gr kıyma
  • Yarım soğan

Çorba için;
  • 1 kase (tepeleme) mantı
  • 1kase haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı Penguen domates salçası
  • Dana kemik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber, pulbiber, nane

Hazırlanış:

Mantı yapımı
Dilerseniz hazır mantı da kullanabilirsiniz

$SN851935.webp $SN851938.webp Mantı hamuru malzelemelerimizi uygun bir kapta birleştirip yoğuruyoruz. Yaklaşık 30dk hamurun üstüne nemli bez kapatıp dinlendiriyoruz.

Püf noktası: Hamur yumuşak olmamalı ve özdeşleşene kadar yoğurulmalı

$SN851939.webp Harcımız için; kıyma doğranan soğanlar , tuz karabiber, pul biber eklenir harç iyice yoğurulur.

Püf noktası: Kıyma harcına eklenen soğanlar rendelenmemeli; soğan suyunu bırakacağından mantı hamurunun sağlamlığını bozar.

$SN851941.webp $SN851950.webp Mantı hamurumuzu(2 bezeye bölüp)açıp küçük kareler halinde kesiyoruz kıyma harçlarını koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.
$SN851954.webp $SN851957.webp Tarifimizdeki ölçülerle 2 çorbalık mantı çıkmaktadır. Bir kısmını bir sonraki kullanım için unlayıp dondurucuya atabilirsiniz.

Çorbanın Hazırlanış Aşamaları:

$SN851946.webp $SN851947.webp $SN851948.webp
  • 2 Yemek kaşığı yağ ile salçamızı kavuruyoruz.

Püf noktası: Ben yaptığım mantıları bol unluyorum. Çorbaya kattığımda da bu un çorbaya doğal bir kıvam veriyor. Eğer hazır mantı kullanıyorsanız tercihinize bağlı olarak 2 yemek kaşığı unu salçayla kavurabilirsiniz.

$SN851949.webp $SN851953.webp $SN851952.webp $SN851956.webp

• Salça iyice kavrulduktan sonra yaklaşık olarak 2 lt su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  • Suya tat vermesi amaçlı bir kemik atıyoruz. (Etsu tablet de kullanılabilir.)
  • Kaynadıktaan sonra mantılarımızı ilave ediyoruz. Nane hariç baharatlarımızı da ekliyoruz.
  • Mantınların piştiğine kanaat getirdiğimiz zaman haşlanmış nohutu ekliyoruz.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra nanesini ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
    En önemlisi yemeğinizi yaparken güzel şeyler düşünüp sevgiyle yapın çoook daha lezzetli olacaktır yemekler:16::16::16:

$SN851958.webp $SN851960.webp
$SN851963.webp $SN851961.webp

Servis önerisi: Damak zevkinize göre nar ekşisi sosuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun............:56::56::56:

Söyleyecek eksik (katılım için) bulamadım kusura bakmayın her şey dört dörtlük :)

Elinize sağlık

Söyleyecek eksik (katılım için) bulamadım kusura bakmayın her şey dört dörtlük :)

Elinize sağlık

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, sevindim doğru katılım yapabildimse ne mutlu :)

Emeğine ve ellerine sağlık muhteşem görünüyor...

Çoook teşekkür ederim:16:

cidden çok güzel görünüyor. denemek lazım

Teşekkür ederim:16: Mutlaka tavsiye ederim çok lezzetli oluyor, en sevdiğim çorba kendisi:56:

Ellerine sağlık nefis görünüyor canım;
Yarışmada başarılar diliyorum:16:

Ellerine sağlık nefis görünüyor canım;
Yarışmada başarılar diliyorum:16:

Saol cnmmm:54: Teşekkür ederim, en lezzetli çorba kazansın :56:
Senin çorbayı da hevesle bekliyorum, canım değişik tatlar istiyor bu ara:56:

Saol cnmmm:54: Teşekkür ederim, en lezzetli çorba kazansın :56:
Senin çorbayı da hevesle bekliyorum, canım değişik tatlar istiyor bu ara:56:

evet canım hakeden kazanacaktır kesinlike:16:
benim çorbayı eşimde hevesle merakla beklemekte,inşallah haftasonu birileri gelmezde rahat rahat hazırlarım sunarım yarışmaya:)

Anlatım, fotoğraflama, servis tabağı (ki zevklerimiz aynıymış) püf noktaları.....

tek kelime ile bayıldım, çıkar ayak diğer yorumu yapmıştım şimdi daha bir detaylı yazayım dedim :)

Hele sponsora koptum koptum : ) süper kesinlikle süper....

Anlatım, fotoğraflama, servis tabağı (ki zevklerimiz aynıymış) püf noktaları.....

tek kelime ile bayıldım, çıkar ayak diğer yorumu yapmıştım şimdi daha bir detaylı yazayım dedim :)

Teşekkürler... Ne mutlu bana:)

Hele sponsora koptum koptum : ) süper kesinlikle süper....

Sponsorum çok sağlamdır :52: Bu reklamımdan sonra bir koli salça bekliyorum kendilerinden hayırlısıyla :23:

Ek olarak Kadınlar Kulübü logolu önlüğümüz vardı. Bir tane hiç açılmamış duruyor olması lazım (umarım bulurum) + KK proluk
şimdiden ilk ve eksiksiz katılımcı olduğunuz için kargo adresinizi mesaj atarsanız yarın kargoya verilecektir.

Ek olarak Kadınlar Kulübü logolu önlüğümüz vardı. Bir tane hiç açılmamış duruyor olması lazım (umarım bulurum) + KK proluk
şimdiden ilk ve eksiksiz katılımcı olduğunuz için kargo adresinizi mesaj atarsanız yarın kargoya verilecektir.

:kkk::62::64: süper çok mutlu oldummm teşekkürler, bilgilerimi iletiyorum hemen.

Back
X