• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumturta toplama işlemi sırasında masada kalıyordum

minnasu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
572
35
118
Diğer
evet kızlar bugün opu yani yumurta toplama günümdü sabah 10 da gittim herşey normaldi bu arada bu benim ikinci deneyimim olduğu için az stersliyim ilki gibi telaşlı değildim...anestezi uzmanı koluma kocaman enjektörü verdi ilki gibi profesyonel değildi yani sadece ilki değil ..benim bildiğim serumla damla damla verilir şu anestezi ..neyse başım döndü hemen uyudum sonra aradan 40 dakika geçti hayal meyal hatırlıyorum iki doktor hemşireler koşuşturuyor hemşire hafiften alnıma yanağıma vuruyor hadi aç gözlerini aç ben açıyorum ama kendi kapanıyor hem açıkkende kapalı gibi kapkara heryer doktorum çabuk odaya beni sedyeye alıp diğer kata indirdiler başka bir doktoru çağırıyorlar nabbız düşüyor kalbi duracak diye(eşim dışarda bu koşuşturmaya şahit oluyor ama hiç birşey söylenmiyor içerde başka hasta için yaptıklarını demişler hemşireler...eşiminde kafası rahat tabi merak ediyor ve soruyor hemşireyevgeçen sefer 1 saat sürmüştü 2 saat oldu neden içeriye alınmıyorum tabi hemşire beyefendi içerde ağır bir hasta var kimseyi almıyoruz demiş..sonra gözümü açtığımda hatırladığım etrafımda anestezi uzmanı üç hemşire iki doktor...kolumda serum burnumda oksijen biri kolumdan nabzı takip ediyor diğeri beni soyuyor(zaten çıplaktım sadece atlet ve sütyeni hemen çıkarıp kalbimin atışını dinliyor ve bağırtı sesleri aç gözünü sakın kapama sakın diye bağırıyor..yanımda transferi gerçekleşen bir kadınla aynı odadaydık kadın beni o halde görüp ağlamış düşünün artık ne haldeyim....neyse geçte olsa uyandım ve eşimin gelmesini istedim herkesin eşi yakını odada benimki 4 saattir dışarda bekliyor..çağırmıyorlar kolumda serum burnumda solunum cihazı ve başımda hemşire bekliyor ya o halde görse ki gördü kavga çıkarır..ve anladık ki bana anesteziyi fazla vermişler bünyem kaldırmamış ve şok geçirmişim yazarken bile beynim yerinde değil gibi kızlar birde şunu anladım hayat yaşamak bir çocuk sahibi olmasam da o kadar tatlı ki...şükür yaşıyorum gerçekten dedikleri gibi ölümden döndüm o çizgiyi gördüm....Allaha binlerce kez şükür belki bana bir ders oldu Allah tarafından son zamanlarda belki isayana kaçmışım bilmeyerek ona kefalet oldu belki...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.... umarım meleğiniz kendiliğinden geliverir, siz de bu kötü anıyı unutursunuz..

çok geçmiş olsun hakikaten Allah korumuş.Benim 1.denemem lokal anesteziyle olmuştu ve hatırlamak dahi istemiyorum.2.denemem bu ayın sonunda ve ısrarla genel anestezi istiyorum ama korktum şimdi:18:
siz hangi şehirde hangi merkezde yaptırdınız?En azından bi fikrimiz olur.Yeniden çok geçmiş olsun herşeyin başı can sağlığı,bebek zaten zamanı gelince gelir.

yarın sabah opu yaptırcak biri olarak yazınızı okudum ve çok tırstım ilk deneyimim olucak:18::18::18::18::18:...
sizin içine üzüldüm umarım meleğiniz gelir size biran önce ve çektiklerinize değer..çok geçmiş olsun.allah bir daha yaşatmasın

ben 4 ağır ameliyat 2 kapalı ameliyat olmuş bir insan olarak narkozun genel aneztezinin ne kadar ağır birşey olduğuu çokkkkk iyi biliyorum...yumurta toplamanın nasıl olduğunu bilmiyorum tabi ilk deneme bekleme salonunda beklerken bir ark.çok acıyor dedi bunun üzerine ben çokkkkk panik oldum tabii....genel olsa genel anestezi olsa diye çok ısrar ettim ama dedilerki local yapacağız....

yaptılar düşündüğüm ve abartıldığı kadar kötü olmadığını gördüm...inanın genel anesteziye hiç değecek bir uygulama değil...narkoz almak iyi değil ...benim tavsiyem toplama sırasında locali tercih etmeniz...

kızlar sizi ürkütmek için yazmadım sadece hastaneyi doktoru seçerken araştırmak yetmiyor anestezi uzmanı çok önemli...hem bana fazlaca anestezi verilmiş üstelik bünyem ilaca karşı her ilaca karşı ama çok duyarlı...vede serum şeklinde damla damla veriliyor normal olanı..bana hani aslanlara ineklere atlara verilen o kocaman enjektör varya onu direk enjekte etti...düşünün ben zaten sıçramışım 6 defa şok geçirmişim..siz sakın korkmayın sadece uyarın ve araştırın..lokali tüp bebekte hiç tavsiye etmiyorlar çok sıkıntılı..geneli tercih edin ama dediğim gibi dikkat..bu arada diyarbakırın en ünlü ve tek profesörü talip beyde yaptım yeni ekibiyle veni vidiye taşınmış burada yaşayanlar sakın sakın yapmayın hatta diyarbakırda hiçbirşey yapmayın bir diyarbakırlı olarak hala işini iyi yapan bir doktora denk gelmedim..bakalım bu olmazsa ankara yada istanbulda devam edeceğiz...gerçi uzun bir ara hastane adı doktor adı bile duymak istemiyorum..bir tarafım yaşamanın verdiği o güzel duygu bir tarafım da tıptan güvenini çocuk umudunu yiirmiş bir kadın kaldı..

Çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.

Ancak belirtmek isterim ki yumurta toplamada verilen aneztezi genel aneztezi değil. Genel aneztezide hasta solunumu kendi yapamaz makinaya bağlanır. OPU da kişi "derin uyku" denilen bir yöntemle uyutuluyor aynı kürtajdaki gibi. Bu da en fazla 10-15 dk. sürüyor ve solunum hasta tarafından sağlanıyor. Size yapılan işlem doğru ancak miktar yanlış gibi duruyor çünkü direk olarak açılan damar yolunun içerisine enjekte edilir yani serumla damla damla verilmez.

Mesela benim tüp bebek işleminin en sevdiğim bölümü OPU'dur. Hatta yaşasın mis gibi uyuyacağım diye giderim bunu anlatmamdaki sebep OPU gerçekten zararsız, ağrısız bir işlemdir.

Muhtemel kilonuzu hesaplayamadılar, bazı bünyelerinde narkoz'a karşı alerjisinin olduğunu unutmayın ve bence ilk iş narkoz için alerji testi yaptırın. OPU gibi basit bir işlemde böyle birşey başınıza geldiyse , alllah korusun gerçekten aneztezi alabileceğiniz durumlar için tedbirli olmak lazım.

Tekrar geçmiş olsun.

evet kızlar bugün opu yani yumurta toplama günümdü sabah 10 da gittim herşey normaldi bu arada bu benim ikinci deneyimim olduğu için az stersliyim ilki gibi telaşlı değildim...anestezi uzmanı koluma kocaman enjektörü verdi ilki gibi profesyonel değildi yani sadece ilki değil ..benim bildiğim serumla damla damla verilir şu anestezi ..neyse başım döndü hemen uyudum sonra aradan 40 dakika geçti hayal meyal hatırlıyorum iki doktor hemşireler koşuşturuyor hemşire hafiften alnıma yanağıma vuruyor hadi aç gözlerini aç ben açıyorum ama kendi kapanıyor hem açıkkende kapalı gibi kapkara heryer doktorum çabuk odaya beni sedyeye alıp diğer kata indirdiler başka bir doktoru çağırıyorlar nabbız düşüyor kalbi duracak diye(eşim dışarda bu koşuşturmaya şahit oluyor ama hiç birşey söylenmiyor içerde başka hasta için yaptıklarını demişler hemşireler...eşiminde kafası rahat tabi merak ediyor ve soruyor hemşireyevgeçen sefer 1 saat sürmüştü 2 saat oldu neden içeriye alınmıyorum tabi hemşire beyefendi içerde ağır bir hasta var kimseyi almıyoruz demiş..sonra gözümü açtığımda hatırladığım etrafımda anestezi uzmanı üç hemşire iki doktor...kolumda serum burnumda oksijen biri kolumdan nabzı takip ediyor diğeri beni soyuyor(zaten çıplaktım sadece atlet ve sütyeni hemen çıkarıp kalbimin atışını dinliyor ve bağırtı sesleri aç gözünü sakın kapama sakın diye bağırıyor..yanımda transferi gerçekleşen bir kadınla aynı odadaydık kadın beni o halde görüp ağlamış düşünün artık ne haldeyim....neyse geçte olsa uyandım ve eşimin gelmesini istedim herkesin eşi yakını odada benimki 4 saattir dışarda bekliyor..çağırmıyorlar kolumda serum burnumda solunum cihazı ve başımda hemşire bekliyor ya o halde görse ki gördü kavga çıkarır..ve anladık ki bana anesteziyi fazla vermişler bünyem kaldırmamış ve şok geçirmişim yazarken bile beynim yerinde değil gibi kızlar birde şunu anladım hayat yaşamak bir çocuk sahibi olmasam da o kadar tatlı ki...şükür yaşıyorum gerçekten dedikleri gibi ölümden döndüm o çizgiyi gördüm....Allaha binlerce kez şükür belki bana bir ders oldu Allah tarafından son zamanlarda belki isayana kaçmışım bilmeyerek ona kefalet oldu belki...

çok çok geçmiş olsun. herşeyin hayırlısını dilemek lazım. okuyunca kötü oldum.

Cnmm cok gecmis olsunn..seni okuyunca artik herkes korkcakk..umarim bgun daha iyisindir..bn transfer icin bekliodum ara boslukta oldu benm transferim asil yapilan yere alinmadim cunku op islemi olan bi arkadsin kanamasi durmamis ve fenalasmis aman aallahim nasi kosustutuolar nassi korktumm ilaclarin oldugu dolapta o bosluktaydii ayhh anlatammam cok kotuyduu cok uzulmustum...senin bebek zahmetli gelcek desene arkadasimmm:71:

Çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.

Ancak belirtmek isterim ki yumurta toplamada verilen aneztezi genel aneztezi değil. Genel aneztezide hasta solunumu kendi yapamaz makinaya bağlanır. OPU da kişi "derin uyku" denilen bir yöntemle uyutuluyor aynı kürtajdaki gibi. Bu da en fazla 10-15 dk. sürüyor ve solunum hasta tarafından sağlanıyor. Size yapılan işlem doğru ancak miktar yanlış gibi duruyor çünkü direk olarak açılan damar yolunun içerisine enjekte edilir yani serumla damla damla verilmez.

Mesela benim tüp bebek işleminin en sevdiğim bölümü OPU'dur. Hatta yaşasın mis gibi uyuyacağım diye giderim bunu anlatmamdaki sebep OPU gerçekten zararsız, ağrısız bir işlemdir.

Muhtemel kilonuzu hesaplayamadılar, bazı bünyelerinde narkoz'a karşı alerjisinin olduğunu unutmayın ve bence ilk iş narkoz için alerji testi yaptırın. OPU gibi basit bir işlemde böyle birşey başınıza geldiyse , alllah korusun gerçekten aneztezi alabileceğiniz durumlar için tedbirli olmak lazım.

Tekrar geçmiş olsun.

teşkkür ederim..evet doktorumla konuştuk nazrkozu fazladan verdiklerini ve bunu da benim hareket halime bağladığını söyledi narkozu verirken ben hareket ediyormuşum sonra dozu artırmışlar tabi benimde bünyem kaldırmamış..sonuçta doktor hatası yada anestezi uzmanının hatası biilemiecem.evet opu işlemi çok kolay bir işlem ama küçük bir hatayla neler olduğunu gördüm..kimse o duruma düşmez inşallah

Back
X