Yumurta Donduran Bekarlar var mı?

Rosserosse

Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
17
10
18
37
Bekar olup yumurta Donduran arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Ben yaptırdım. İkinci işlemi düşünüyorum sayıyı arttırmak için. Bu durumda olanlar var mı?

Ben yaptırmadım ama aklimda var ya. Birkaç seneye daha evlilige hazır hissetmezsem ciddi ciddi düşünüyorum. Çünkü biyolojik saatimin tiktaklarina yenilip hazır olmadan bir yola girmeyi istemem.
Ama Türkiye'de rapor ile yaptırılıyor diye biliyorum, amh değerin çok düşük olacak ya da hasta olacaksın falan. Yanlış mı biliyorum?
Gürcistan, KKTC 'de mi yaptirdiniz siz? Nasıl geçti işlemler?

Ben varım yas faktoruyle dondurdum 39 olmak rapor icin uygundu amh 1,21 fsh 3 'tü koc universitesinde yaptirdim 3 yumurta donduruldu yeterli degil ama ben yumurta sayisini cogaltmak icin tekrar ayni islemleri yaptirmadim hem cok maliyetli hem de o kadar cok cocuk istedigimi dusunmuyorum

2016 yılında bekar ve 37 yaşındayken 10 yumurtamı dondurdum . 40 yaşında evlendim . 43 yaşında naturel bebeğim oldu . Şu anda 44 yaşındayım . 10 yumurtam hala duruyor . Bekar hanımlar dondursun ve o üzerlerindeki yaşım geçiyor mu yükünden kurtulsun derim

Yengenç kist vs falan varsa da donduruyorlar . Benimkileri Bülent Tıraş bey dondurdu

Yengenç kist vs falan varsa da donduruyorlar . Benimkileri Bülent Tıraş bey dondurdu
Ben senede bir kere rutin muayane oluyorum, şimdilik bir sorun yok Bu ay 32 olacağım. Birkaç sene daha bu bekar modum devam ederse ciddi ciddi kredi falan çekip işlem yaptırmayı düşünüyorum.
İleride 'keske' diyeceğime, ya da bebek sahibi olmak için acele bir evlilik yapacagima en azından kafam rahat olur. Para dediğin bugün gider yarın gelir. Bence bu çok daha onemli

Evet doğru biliyorsunuz. Benim de amh seviyem düşük çıktığı için yaptırma kararı aldım. Bunun için heyet raporu alınması gerekiyor. Sonrasında işlem yapılabiliyor. Ben ilk işlemi yaptırdım. Benim amh değerime göre tabi yumurta sayısı azdı. 34 yaşındayım. Doktorum 35 yaş kadınlar için önemli bir sınır. Sonrasında yumurta kalitesi düşer dedi. O yüzden bir işlem daha yaptırayım diyorum. Sonrası nasip bakalım. Takdir Allah'tan.
Siz de düşünmekte haklısınız. Artık bu işlem çok kolay. Sadece devlet Hastanesi'nde süreç çok uzuyor ve yıpratıcı olabiliyor. Maddi olarak zorlasa da özel hastanede daha rahat oluyor.

Maşaallah. Hayırla, sağlıkla büyütün evladınızı. Sizin adınıza sevindim. Benim amh çok düşük. O yüzden 10 yumurtaya çıkabilmem için 3 işlem gerekir sanırım. geçen ay İlk işlemi yaptırdım. İkinci işlemi düşünüyorum.
İleride o donmuş yumurtalar ne kadar tutar bilemiyorum ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde bekarken döndürüp evlendikten sonra kullanıp hamile kalanların örneğini pek duymadım O yüzden bazen umudum azalıyor.

Ben de internette bu konuyu çok araştırmıştım. Dondurma işlemini yaptırıp, bundan sonra hamilelik süreciyle ilgili bir şey yazana henüz denk gelmedim. Vardır ama herhalde.

Ben de geçen sene amh degerimin 0.72 olduğunu öğrendim. Çok üzüldüm ama dondurma işlemini yaptırmamaya karar verdim. Nasip dedim. Olmamama ihtimalini göze aldım. Ama bu sene 0.25 e kadar düştüğünü öğrendim ve biriyle de görüşüyordum. O kararımdan dolayı büyük üzüntü yaşadım. Ve geçen ay dondurdum.
Siz de düşünmeseniz bile yine tedbirinizi almışsınız. İlerde fikirler değişebiliyor. Benim değerlerim düşük, kostüm var o yüzden bir işlem daha yaptırmak maddi olarak zorlasa da zihnen rahatlatacak sanırım. Tabi ilerde evlenmeme durumunda maddi manevi boşa uğraş olacak ya da belki tutmayacaklar ama olumlu düşünüyorum ben yine de

Ben de internette bu konuyu çok araştırmıştım. Dondurma işlemini yaptırıp, bundan sonra hamilelik süreciyle ilgili bir şey yazana henüz denk gelmedim. Vardır ama herhalde.
Ben de nette denk gelmedim. Hatta olumsuz sonuçlandığını söyleyenlere denk geldim
Ama dondurma işlemi ile ilgi araştırma yaparken görüştüğüm bir hastaneye sordum var mı diye evet var şuanda hamile hatta dediler. O umut verdi Allah'ın izniyle olabilir diye inanmaya başladım. Daha fazla olumlu örnek duyabilsek güzel olurdu.

Cok tesekkürler guzel dilekleriniz icin . Aslında yumurtalarınızı gelecege bir yatırım olarak düşünün. Ayrıca belki sonradan kullananlar burda takılmıyorlardır. Açıkçası biz tüp bebek tedavisine başlamadan hemen önce hamile kaldım. Ama görüşmemde doktoruma bir tur daha yumurta toplayalım . Hepsini dölleriz demiştim , insan kıyamıyor kullanmaya birazda galiba . Umarım herşey gönlünüze göre olur

Ben 32 yaşındayken nereyi gezsem, hangi ülkenin adamına salça olsam diye düşünüyordum. Sonra 35 hatta 37 de bir evlenip çocuk sahibi olma isteği geliverdi . o yüzden temkinli olmakta fayda var

Tabiki dusunuyorsaniz yumurta sayisini cogaltmakta fayda var bir islemde 5 yumurta ideal demisti bana doktorum ve bunlari cozdurup dollenerek gebe kalma ihtimalinin her yumurta icin %35 oldugunu soylemisti bilemiyorum nasip kismet bu isler olacagi varsa tek yumurtadan oluyor zaten benim jinekologum cok aklima soktu bu isi onerdigim ama yaptirmayip pisman olan hastalarim var ileride istersin belki diye diye yaptirdi hatta randevuyu kendisi ayarladi hastaneden doktordan

Ben dondurmadım ama donduran birini tanıyorum. Size tavsiyem tek seferle bırakmamanız. 3 tur gibi toplatın en az. Yumurtalar çözülürken çoğu sağ çıkamıyor maalesef. Embriyo çözme gibi değil

Ben 32 yaşındayken nereyi gezsem, hangi ülkenin adamına salça olsam diye düşünüyordum. Sonra 35 hatta 37 de bir evlenip çocuk sahibi olma isteği geliverdi . o yüzden temkinli olmakta fayda var
Ben de o moddayim, o yüzden kendime birkaç sene verdim:) bu moddan çıkamazsam 35 gibi düşünüyorum. Aklımın bir köşesinde

Umarım, inş. Evet öyle düşünmeye çalışıyorum. İkinci işlem gözümde çok büyüyor ama inş başarılı ve sağlıkla, hayırlı bir şekilde sonuçlanır.

35 yüksek bir oran değil aslında ama çok az da değil. Dediğiniz gibi nasip olacaksa tek yumurtadan bile olur, olmayacaksa olmaz. İnşaallah her şey hayırlısıyla gönlünüzce olur. Sizin de iyi bir jinekologa denk gelmeniz çok iyi olmuş. Sağ olsun.

Cok sukur jinekologum iyi bir babaya denk gelmekle esdeger benim icin evet benim icin ortalama bir deger ama cok isteseydim yetersiz olurdu ve dondurmaya devam ederdim Allah herkesin kalbindekini gerceklestirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…