sabah gittik ilk denememizi yaptığımız merkeze. her zamanki gibi tıklım tıklımdı. kapasitesinin çok üzerinde çalıştığı belli. insanlar beklemekten yılmışlar yüzlerinden belli. birkaçı ayakta beklemek zorunda. büyük ihtimalle bu dar gelirli ailelere tüp bebek sorumluluk projesini yüklendikleri için bu ağır yükü kaldıramıyorlar. yapmaya çalıştıkları şey çok güzel ama keşke biraz da özenli olsalar her hastasına. biraz bekletmeyle aldılar neyse ki bizi. doktorumuz biraz yüzümüze bakarak tekrar anlattı durumu. sonra bilgisyarındaki randevu listelerine bakarak anlattı. ve işin açıkçası çok da dile dokunur bilgi vermedi. telefonda söylediklerini anlattı. yumurtaların toplandıktan sonra olgunlaşmadığını söyledi. bu zaten bildiğimiz birşey. sebebini açıklayamıyor. farklı ilaçlarla tekrar deneyeceğiz dedi. içimden bizi bulursanız denersiniz" dedim. yani kafamda bitti bu merkez. parayı alana kadar her şey süper tam gaz veriyorlar sonrası bitti. yüzyüze görüşmek için çağıran sensin. 5 ssat yoldan bildiğim şeyleri duymak için gittik sanki. bir de para iadesi yapacaklar onu söyledi sanki lütufmuş gibi..
ama biz yılmadık arkadaşım :) ordan çıktığımız gibi randevu aldığımız bahçeci kliniğine. sistem aynı işliyor. önce doktorumuza muayene olduk. durumu özetledik. farklı protokol uygulayacak. uzun protokol. farklı ilaç dozlarıyla ve daha erken başlayacak iğneler. sakin sakin anlattı. sorularımızı cevpladı. bizi anladı moral verdi. zaten beklediğimiz de buydu bizim. biraz empati. düşüneceğimizi söyledik. telefon ve kartını verdi. mail telefon her şekilde iletişime geçebileceğimizi söyledi. iki adet dönemi geçmesi gerekiyormuş. diğer tarafta uygulanan tedavi için portakal benzetmesi yaptı iyi anlayabilmemiz için. "portakallar olgunlaşmadan toplanmış yeşilken bu üzden olabilir ama kesin bu yüzdendir demiyorum " dedi. bize mantıklı geldi. çünkü herşeyi doğru yaptık biz. iğneler kontroller. ben merkezin ve labın hatası olduğunu düşünüyorum. senin yaşadığın maddi daha da önemlisi manevi yıkım onların umurunda değil.
bizim özetimiz bu. evimize geldik biraz dinledim kafayı toplayıp geri dönücez onlara.
sen neye kadar verdin? hayırlısı olsun her ne ise??
sevgiler. :)
sakın yılma bak yola devam... birbirimize destek olucaz hiç karşılaşmamış olsak da. o yüzden burdayız. belki bebişler gelince tanıştırır birlikte oynalar o günler uzak değil... moral ve iyi düşünce çok önemli iletişimde kal... ben gittim :)