Yumurta takibi ultrasonla " karnımızdan " yapılabiliyor mu?

GIYMATLIM

Emrine Şükürler Olsun..
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
6.417
23
158
Diğer
kızlar karından yapılan ultrasonla yumurta takibi yapılabiliyor mu?
illa ki vajinal mi olmak zorunda eyvahedigeldismile

canım yumurta takibinde milimler bile önemli olduğundan vajinal muayne oluyor
çok zor değil canım takma kafana
:kedi:

Bende takipte alttan muayne edilmiştim dr karından olmaz demişti reglinin 3. günü gidiyorsun canım aklında olsun..

canım vajinal ama korkmanı gerektiren bir durum yok bizim takiptede hamile kaldığım belli olana kadar hep alttan bakıldı.

yani hiç karnından bakılan yok öyle mi... bilmiyorumkismile
ayrıca herkes acımadığını belirtmiş...mutlaka öyledir.. ama benim başka bi durumum var arkadaşlar....
Karından olsaydı daha iyi olacaktı :a015:

Cahilliğimi mazur görün ama reglin 3.günü gidince hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabiliyor değil mi?

Valla canım regli iken tabiki temiz gibi olmuyor ama bu şekilde oluyormuş 3. günü bakılması lazımmış doktorlar alışkın zaten bakmıyorlar bile :)

Valla canım regli iken tabiki temiz gibi olmuyor ama bu şekilde oluyormuş 3. günü bakılması lazımmış doktorlar alışkın zaten bakmıyorlar bile :)

doğru diyorsun aslında:) gelecek ay da olmazsa bir doktora gideceğim de merak ettim.

GIYMATLIM, sorunun nedir bilmiyorum ama mutlaka doktorla paylaş bu durumu, anlayışlı ve insan halinden anlayan bir doktor bulmaya çalış.

hepiniz sağolun kızlar
niye bazı doktorlar üstten görebiliyorken, kimileride alttan bakmayı tercih ediyor acaba...
burayada kimse üstten bakıldığını yazmayınca iyice karmakarışık oldum, benim duyduklarım mı doğru değil acaba bilmiyorumkismile

ben alttan muayene olamadığım için üstten bakmıştı hamilede kalmıştım (düşük yaptım) idrara dolu gidilirse görmek daha kolay oluyor bna dr su içirmişti oda ayrı bir eziyet oluyor gerçi

ben alttan muayene olamadığım için üstten bakmıştı hamilede kalmıştım (düşük yaptım) idrara dolu gidilirse görmek daha kolay oluyor bna dr su içirmişti oda ayrı bir eziyet oluyor gerçi

arkadaşım yumurtlama zamanını mı üstten gözlemledi yani doktor

hayır yumurtanın boyutuna baktı gün gün. uygun boyuta gelince ilişki günleri verdi eğer hamile kalmasaydım bir dahaki ay çatlatma iğnesi vercekti zaten iğneden 36 saat ssonra yumurtlama oluyor. yumurtlama zamanı tespit ediliyormu bilmiyorum bende bakılan sadece yumurtanın ne kadar büyüdüğü

hayır yumurtanın boyutuna baktı gün gün. uygun boyuta gelince ilişki günleri verdi eğer hamile kalmasaydım bir dahaki ay çatlatma iğnesi vercekti zaten iğneden 36 saat ssonra yumurtlama oluyor. yumurtlama zamanı tespit ediliyormu bilmiyorum bende bakılan sadece yumurtanın ne kadar büyüdüğü

çok sağol arkadaşım..yani yumurta boyutu karından da görülebiliyor öyleyse.. işte buna çok sevindim delikafadulden
öyleyse gideceğim doktora üstten muayene istediğimi söylerim, öyle yapar.. su içilmesi gerekiyorsa onuda içerim ne yapalım :lepi:

canım benim gittiğim 2 dr hep alttan bakıyordu yumurta takibi değil normal muayene olmasına rağmen ama şimdiki doktorum karındna bakıyor. hep. Daha bebek düşünmüyorduk gittiğimizde folikülümün ne kadar geliştiğini söylemişti ne zaman yumurtlama olabileceğini de söylüyordu görülüyor yani.. Ama reglinin 3. günü gidilmesinin anlamıın çözmedim yumurtlama takibi için benim doktorum regliden itibaren 13. gün çağırıyor en erken o zaman olutor yumurtlama zaten daha öncesine gerek yok.. Baksa da daha gelişmeye başlamamış olur regli sürerken daha kanama varken kanama duracak ve folikülün gelişecek yumurta atılacak döllenirse hamilelik oluyor, döllenmezse regliyle atııyor yine...Hormon testi 3. günü yapılır..

canım benim gittiğim 2 dr hep alttan bakıyordu yumurta takibi değil normal muayene olmasına rağmen ama şimdiki doktorum karındna bakıyor. hep. Daha bebek düşünmüyorduk gittiğimizde folikülümün ne kadar geliştiğini söylemişti ne zaman yumurtlama olabileceğini de söylüyordu görülüyor yani.. Ama reglinin 3. günü gidilmesinin anlamıın çözmedim yumurtlama takibi için benim doktorum regliden itibaren 13. gün çağırıyor en erken o zaman olutor yumurtlama zaten daha öncesine gerek yok.. Baksa da daha gelişmeye başlamamış olur regli sürerken daha kanama varken kanama duracak ve folikülün gelişecek yumurta atılacak döllenirse hamilelik oluyor, döllenmezse regliyle atııyor yine...Hormon testi 3. günü yapılır..

aynen arkadaşım bende anlayamadım bu 3. gün mantığını.. mutlaka bi sebebi vardır ama hakkaten henüz adet kanaması varken nasıl bi gelişme olabilir ki.. bilmiyorumkismile
üstten bazı doktorlar anlıyorsa hepsi görüp anlayabilir o zaman, aslında madem öyle bi kolaylık var, hastayıda zora koşmamak gerekir değil mi, sonuçta can yakmasa bile, insanı psikolojik olarak rahatsız eden bi durum.. :1ninca:

Cahilliğimi mazur görün ama reglin 3.günü gidince hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabiliyor değil mi?

canım adetli olduğun zaman karnından bakıyor öyle alttan bakmaz ama normalde altan bakacak bende tedavi sırasında hep alttan baktılar ama adetliyken kaından sen git dr sana şu gün gelder sana gün verir zamanını söyler adetliyken gitme sakın sana o zamanında çağırır

allah gönlüne göre versin canım

benim karnıma baktı
hemen anladı
yumurtan çatlamış dedi
belki sonraki safhada alttan bakıyordur
göremezse duruma göre
bana çatlamış ilişkiye girin dedi

Back
X