Yumurta tembelliğinde karından iğnede şans var mı?

bitanem16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.467
167
163
Almanya
hayirli günler

ben 25 yasindayim, esim 33 yasinda,yaklasik on yildir evliyiz, bir yildir cocuk icin ugrasiyoruz. doktorum önce normal deneyin dedi bir yil gectikten sonra, burda bir merkeze gönderdi. orada beni iyice muayene ettiler ve yumurtlama olmadigi tespit edildi. esimin de spermleri yüzde 40 islev görüyormus. sunu da belirtleyim reglim düzenli. simdi doktor ilk reglimde beni tekrar muayeneye cagirdi, yani reglm varken tekrar muayene edecek, ondan sonrada karnima igne vuracakmisim ,yanlis hatirlamiyorsam bes gün boyunca dedi. sonra yumurtlama kesin olur gibi dedi.
benim sorum:
1. simdi bunlar büyük bir sorunmu?
2. bebegimizin olmasi cok sürermi?
3. bu tedavide yani böyle bir durumda sansimiz ne kadar?

eger zaman ayirip sorularimi cevaplandirirsaniz cok sevinirim. simdiden tesekkürler

ve tavsiye ettiginiz birseyler varsa yazarsaniz cok sevinirim

saygilar

hayirli günler

ben 25 yasindayim, esim 33 yasinda,yaklasik on yildir evliyiz, bir yildir cocuk icin ugrasiyoruz. doktorum önce normal deneyin dedi bir yil gectikten sonra, burda bir merkeze gönderdi. orada beni iyice muayene ettiler ve yumurtlama olmadigi tespit edildi. esimin de spermleri yüzde 40 islev görüyormus. sunu da belirtleyim reglim düzenli. simdi doktor ilk reglimde beni tekrar muayeneye cagirdi, yani reglm varken tekrar muayene edecek, ondan sonrada karnima igne vuracakmisim ,yanlis hatirlamiyorsam bes gün boyunca dedi. sonra yumurtlama kesin olur gibi dedi.
benim sorum:
1. simdi bunlar büyük bir sorunmu?
2. bebegimizin olmasi cok sürermi?
3. bu tedavide yani böyle bir durumda sansimiz ne kadar?

eger zaman ayirip sorularimi cevaplandirirsaniz cok sevinirim. simdiden tesekkürler

ve tavsiye ettiginiz birseyler varsa yazarsaniz cok sevinirim

saygilar

merhaba bahsettiğiniz durum ovulasyon indüksiyonu dediğimiz yumurtlama takibidir. eğer tüplerinizin de çalıştığı düşünülüyorsa ki hsg filmi bir sonraki aşamada aşılama tedavisi planlanır ise istenir. şimdilik yapılanlar normal seyirde. bu uygulamaların başarı oranı daha azdır ama maliyetleri ve size vereceği yorgunluk daha azdır. üç kez böyle yumurtlama takibi, 2 ya da 3 kez aşılmadan gebelik sonucu almaziseniz tüp bebek merkezlerinden yardım almanızı önerebilirm. saygılar.

Back
X