• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta Toplama Sonrasi Siddetli agri, Kusma, Ates vs

alyesilmor

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
37
2
611
İstanbul
:71:Kizlar benim yumurta toplama isleminden sonra agrim bayagi fazla oldu iki kez agri kesici yapildi ama pek kesilmedi daha sonra kustum. biraz iyi gibi oldum cikardilar beni. eve gelince cok kotu oldum agrim azalacagina artti cok kez kustum fenalik geldi narkozdandir dedim biraz bekledim lavobaya kalkayim derken bayildim. esim ambulans cagirdi hastanenin aciline gittik ordada kustum serum takip gonderdiler narkozdan olabilir dediler. gecede cok siddetli karin agrim oldu yine kustum ama ondan sonra biraz rahatladim sonrada daha kusmadim ama agrilarim hala gecmedi idrarimi yaparken zorlaniyorum yuruyemiyorum bile. bide ates te yapiyor. doktorum esime yumurtaliklar su toplamis olabilir dedi o yuzden olabilirmis zamanla gecermis daha onceki 2 denememde hic boyle bisey olmamisti hepside cok kolaydi bunda cok cektim halada cekiyorum bugun transfer yapildi insallah bu sefer olurda cektiklerime deger(butun ugrasanlarinda insallah) aranizda benim gibi olan varmi kizlar varsa ne kadar zamanda duzelme oldu eger varsa bana cevap yazabilirlermi? :emir_bebek:

Bende yumurta toplama işleminden sonra iki büklüm kalmıştım. Anestezinin etkisi geçince çok ağrım olmadı ama belim iki büklüm olmuştu. Dik duramıyordum yani. birde soğuk terlemelerim ve denge problemim oldu. tuvalette de şiddetli ağrım oluyordu. Hatta bir keresinde nefesim kesildi ağrıdan :50: fakat ben ilaçsız tüp bebek denilen uygulamayı yaptırmıştım.gerçekten zor dönemlerimdi. ve kendime gelmem 1 ayımı aldı sanırım. zaten transferim de tutmadı , pek tercih edilen bir yöntem değilmiş ama dr. uma çok güvenmiştim. bana çok yüksek oranda başarı olduğunu söylemişti çünkü! ama hiç te öyle değilmiş. ilaçsız tüp bebek denilen hikayeyi kimseye tavsiye etmiyorum. ben neredeyse 8-9 ay ara verdim. şimdi aşılama denicem. çok geçmiş olsun. inşallah rabbim kucaklarımızı doldurur.sağlıklı bebişlerle :61:

unutmadan... kusma hiç yaşamadım ben. ama zaten istesemde zorlasamda zor çıkaran biriyim. dr. un dediği gibi galiba yumurtalıklarda ödem olunca bu tip şikayetler artıyor sanırım.ama düzeliyor merak etme

Bende yumurta toplama işleminden sonra iki büklüm kalmıştım. Anestezinin etkisi geçince çok ağrım olmadı ama belim iki büklüm olmuştu. Dik duramıyordum yani. birde soğuk terlemelerim ve denge problemim oldu. tuvalette de şiddetli ağrım oluyordu. Hatta bir keresinde nefesim kesildi ağrıdan :50: fakat ben ilaçsız tüp bebek denilen uygulamayı yaptırmıştım.gerçekten zor dönemlerimdi. ve kendime gelmem 1 ayımı aldı sanırım. zaten transferim de tutmadı , pek tercih edilen bir yöntem değilmiş ama dr. uma çok güvenmiştim. bana çok yüksek oranda başarı olduğunu söylemişti çünkü! ama hiç te öyle değilmiş. ilaçsız tüp bebek denilen hikayeyi kimseye tavsiye etmiyorum. ben neredeyse 8-9 ay ara verdim. şimdi aşılama denicem. çok geçmiş olsun. inşallah rabbim kucaklarımızı doldurur.sağlıklı bebişlerle :61:

oncelikle cevapladigin icin sagol canim sanada gecmis olsun Allah annelik duygusunu bizlere de tattirsin insallah. Birgun anne oluruz da cektigimiz bu sikintilari unuturuz insallah.:71:

ben ilk denememde ohss olduğum için hastanede yattım. kustum. ateşlendim. vücudum su topladı. nefes alamıyordum. o sırada domuz gribi oldum. tabi bu arada transfer yapılmış bebeğim de tutmuştu. ama o kadar şeye dayanamadı. son denemede idrara çıkarken çok sorun yaşadım. çok fazla ağrım vardı transferden 5 gün sonra geçti. rabbimm kolaylık versin. bebişin tutacağı varsa tutuyor canım. takma bunları kafana. :7:

yumurta toplama isleminden sonra az agrim ve atesim vardi..tranfere gittigimde ohss baslangici oldugunu transferi iptal etmemiz gerektigini soylediler..benim israrimla sadece 1 embriyo transfer edebiliriz dediler...transferin 6.gunu cok siddetli agri,kusma(kopuk,kopuk su)nefes alamama uzerine acil hastaneye gittim..ohss artmisti.3 gun hastanede yattim..cok sukurki bebegim benimleydi tutunmustu..10 kg su topladim..idrarimi yapamiyordum..serumlarla ilaclarla yapiyordum..3 gun hastene 2 gun ev yine hastane derken 15 gunde sular azalmaya basladi..tamamen gecmesi 1 ayi buldu..bol su ve ananas suyu ic..insallah sen bu kadar zorluk yasamadan atlatirsin..

Kizlar hepinize tesekkurler paylasimlariniz icin. sizlerede gecmis olsun insallah cektigimiz bu acilarin mukafatini aliriz. agrilarimda hissedilir bi azalma yok hala. dr gecer demisti bekliyorum gececek insallah. :)

Ben de 4. denememi bu ay yapıcam. 1. denememde yumurta alma sırasında iç kanamaya yol açmışlardı ve eve geldikten sonra karnımdaki basınç arttı, yukarı ciğerlerimi zorlamaya başladı. Ağrı ne kelime tek hareket ve tek nefes bile ölesine acı veriyordu. O gece hayatımımn en acı gecesidir. Hemen sabah acil laproskopi ile 1 lt kanı içeriden boşalttılar. Tabi az daha kaybetsem organlar iflas etmeye başlıyormuş. Allah korusun.

Yine üçüncüsünde de 2 gün normal kasık ağrısı oldu, ilaçla geçti.

yumurta toplama sonrası 2 gün sancılı tuvalete çıktım zaten transferde olmadı 5. günüm hala bi ağrı varbir şişkinlik var bende ama bağırsak mı yumurtalarmı anlamadım normal mi bu sizce geçer diyorum ama geçmiyor ne yapmalıyım

Arkadaşlar bendede ohss olvakmis kesin Dr.m Aysun laçin 2 ay transferini erteledi belki olmama dedim ama olcaksn dedi 40 adet yumurtam oluşmuş çok riskli dedi bende kendi sağlığın için mecbur kabul ettim pzt toplannilcak çok korkuyorum dua edin lütfen uzun zamandır kimse yazmamis ama bende yazayım dedim hadi saglicakla kalin

b
Arkadaşlar bendede ohss olvakmis kesin Dr.m Aysun laçin 2 ay transferini erteledi belki olmama dedim ama olcaksn dedi 40 adet yumurtam oluşmuş çok riskli dedi bende kendi sağlığın için mecbur kabul ettim pzt toplannilcak çok korkuyorum dua edin lütfen uzun zamandır kimse yazmamis ama bende yazayım dedim hadi saglicakla kalin
benimde pazartesi yumurtlarım toplandı canım allah kolaylık versin transferimi bekliyorum bakalım nezamana gün vercekler cok korktum burayı okuyunca :(

Bence korkma çünkü benim ohss riskin olduğu halde maşallah çok iyi geçtisşuan hafif var ohssm bnm 2 ay sonra olacak transferim inşaallah ikimisinkide tutar ve tüm olmayanlarınccanım benim

Yarin transferim var ve 2 gündür atesliyim bugun kustum ama zorla..kasigimdada batma oldu... bendemi ohss oldum yoksa

Back
X