İspanya ve brükselde donörlere bir sürü genetik test ve psikolojik test yapiyorlar.. Onun icin zaten iki kati fiyat.. Bebeğin sağlığı için bu konu benim önceliğim zaten çok geç anne olunuyor birde genetik bir sağlık sorunu olmasin diye..
Ama hayatta kısmettn başka bir şey değil. Hakkima hayirlisi.. Hepimize..:)))@

Evet gerçekten çok haklısınız. Genetik test yapılması sonucun olumlu veya olumsuz olmasını da etkiliyordur diye düşünüyorum. Belki olumlu sonuç olasılığı daha çok artıyordur. Gelişmelerden haberdar olmak isteriz. Hakkınızda ve tabiki hepimizin hakkında hayırlısı inşallah:)

Bunca denemeden sonra pozitif olan sonucu aldığınız denemedeki fark neydi.....??..

Forumdakilere faydalı olmasi için gerçekten son keredeki olan neydi? Merkezmi, ilaçmi, h emsiremi, kalınlikmi, ne????

Benimdeolacak 5 denemeden sonra bu sefer ne farklıydı? Allah devamina erdirsin..

Rüzgarselin seni tebrik ediyorum.. Cokkkkk sevindim.....
efsune benimde olacak haklı sanırım. Ben farklı olarak yengemin aşırı ısrarı ile 40 gun meryem suresi okudum. Ama okurken de tedavi esnasında da çok rahattım. Olursa olur olmazsa olmaz modunda. Sanki umurumda değildi yani o kadar rahattım. Benim için hangisi iyiyse onun olacağına razı olmuştum. Belki de o rahatlıktı bu seferkini farklı kılan. Tevekkül.

Selam anisha,
Bir ispanyol sitesinde senin klinik değil ama diger barselonadaki 3klinikte denemeler eger basarisiz olursa 3. Den sonra tum jklinik masraflarinin %75ini geri ödüyorlarmis..ilginç geldi..

Bende 18 kasimda gidiyorum ama ön görüşme icin. Bu arada barselona İVF diye bir yer var acayip büyük bir yer nispeten ucuz gözüküyor.. Ben de maillerime cevap bekliyorum..

Tek kafama takilan 2 embryo transfer etmeleri ama diğer yandan donör konusunda dünyada sayili bir ülke. İngilizce ve almanca kaynaklardan okuduğum kadari ile 72 milletten adam bu kliniklere geliyor..
Sevgiyle kal..

sevgili efsun arkadaşım bende baktım internetten barcelonadaki ıvf merkezine ewt başarı şansının çok yüksek olduğu yazıyor ve 10 tane hastadan 9 unun hamile kaldığını okumuştum kendilerine okadar güveniyorlar.aynen dediğin gibi canım fiyatta sanırım 7000 dolar olarak okudum ben ama tamda emin değilim sen nekadar olduğunu okudun fiyatın.valla canım benimde aklıma yer edindi bu ispanya çok bakalım hayırlısı tek sorun yabancı dilimin olmaması :(

bende senin gibi 45 yaşındayım bir defa deneme yaptım.
banada tıpkı senin doktorun gibi rahim çok genç oluşan embriyo 1. kalite diyor doktor ama olmuyor.
eşim donasyona sıcak bakmıyor.
bende şimdilik hiç bişey yapmıyorum araştırmak deneyimleri okumak dışında.
ama her geçen gün de aleyhimize okudukça görüyorum bunu.

yeni birşey öğrenirsen yeni bir tedavi yöntemi bulursan paylaşırsan çok sevinirim. ben ivi tüp bebek merkezinde denedim şu an galiba kapanmış. bundan sonra nereye gitmeliyim onu bile bilmiyorum şu an. kıbrısı da araştırıyorum ama hayal kırıklığı çok büyük bir hüzün yaratıyor. seninki çok sıcak şu an. sabırlar diliyorum. umudunu yitirmemen çok güzel. dilerim allah isteyen herkesi anne yapar.bol şans ve sabırlar dilerim

selam atessn,
Ne alemdesin, eşinle bu konu hakkinda görüşbirliğine vardiniz mi??????

Bu forumda senide görmek ve güzel haberlerini paylaşmak istiyoruz..
Sevgiler

sevgili efsun arkadaşım bende baktım internetten barcelonadaki ıvf merkezine ewt başarı şansının çok yüksek olduğu yazıyor ve 10 tane hastadan 9 unun hamile kaldığını okumuştum kendilerine okadar güveniyorlar.aynen dediğin gibi canım fiyatta sanırım 7000 dolar olarak okudum ben ama tamda emin değilim sen nekadar olduğunu okudun fiyatın.valla canım benimde aklıma yer edindi bu ispanya çok bakalım hayırlısı tek sorun yabancı dilimin olmaması :(

Sevgili culii,
Anisha 8500 euro verdi galiba..
Bana daha cevap gelmedi.
Dil konusuna takilma, süreç daha güzel olur bir seyle uğraşırken, bir kursa yazil 1-2 kur yapabilirsin, belediyelerinde kursu oluyor. Yeterki sen iste..
Dil sorunsa kibrisi dene o zaman kendine engeller cikarma derim..
Sevgiyle kal

Sevgili culii,
Bana daha cevap gelmedi.
Dil konusuna takilma, süreç daha güzel olur bir seyle uğraşırken, bir kursa yazil 1-2 kur yapabilirsin, belediyelerinde kursu oluyor. Yeterki sen iste..
Sevgiyle kal

evet bana bu fiyat verildi ama doktorum indirim yapacağını söyledi son fiyat henüz gelmedi . Bizden tedavi öncesi hiç bir şekilde ücret istenmedi transfer için gittiğimizde ödememizi yapacaklar , donör bulundu bütün testleri yapıldı yumurta toplandı döllendi ve donduruldu bizden 1 kuruş bile istenmedi henüz . Merkez bu anlamda da çok içime sindi çünkü bunu gerçekten ticari amaçla yapmıyorlar , yoksa şimdiye kadar en azından yarısını alırlardı diye düşünüyorum . başarı oranlarıda gayet iyi doktorum sonucun olumlu olacağı konusunda oldukça umutlu tabi allah bilir ama başarı oranı oldukça yüksek . Bence ispanya konusunda şartlar zorlanmalı diye düşünüyorum arkadaşlar ben merkezide gidip görmüş , doktorumla karşılıklı görüşmüş biri olarak tavsiye ederim . Dr. Ramon Aurell Ballesteros internettende araştırabilirsiniz . Her trülü sorunuzu sabırla cevaplandırıyor , ben hergün maillerimle kendisini oldukça soru yağmuruna tuttuğum halde bizzat kendisi sabırla her sorumu cevaplandırıyor .

Sevgili culii,
Bana daha cevap gelmedi.
Sevgiyle kal

evet bana bu fiyat verildi ama doktorum indirim yapacağını söyledi son fiyat henüz gelmedi . Bizden tedavi öncesi hiç bir şekilde ücret istenmedi transfer için gittiğimizde ödememizi yapacağız , donör bulundu bütün testleri yapıldı yumurta toplandı döllendi ve donduruldu bizden 1 kuruş bile istenmedi henüz . Merkez bu anlamda da çok içime sindi çünkü bunu gerçekten ticari amaçla yapmıyorlar , yoksa şimdiye kadar en azından yarısını alırlardı diye düşünüyorum . başarı oranlarıda gayet iyi doktorum sonucun olumlu olacağı konusunda oldukça umutlu tabi allah bilir ama başarı oranı oldukça yüksek . Bence ispanya konusunda şartlar zorlanmalı diye düşünüyorum arkadaşlar ben merkezide gidip görmüş , doktorumla karşılıklı görüşmüş biri olarak tavsiye ederim . Dr. Ramon Aurell Ballesteros internettende araştırabilirsiniz . Her trülü sorunuzu sabırla cevaplandırıyor , ben hergün maillerimle kendisini oldukça soru yağmuruna tuttuğum halde bizzat kendisi sabırla her sorumu cevaplandırıyor .

Son düzenleme:
sizin hikayemiz bana umut verdi nedense.Bizde uzun zamandir artik zor da olsa bir karar aldik...Ne pahasina olursa olsun herseye inat bir evlat sahibi olmak istiyoruz.Burda bununla ilgili cok degisik yorumlar okudum.Olumlu veya olumsuz.Herkezin görüsüne saygi duyyorum.Bende bu yolu secmekle mahkum kalmak istemezdim elbette ama o arzu o kadar büyükki birsey yapamiyorsun.Öncelikle sizleri tebrik ediyorum.Allah bagislasin.Burda henüz cok yeniyim ve mesajim size ulasirmi bir gün bilemiyorum ama basta yazdigim gibi ...Bir Umut!!! Ilk olarak Kibris olara duydum bir kac yer ve halil ibrahim Tekin ismi yogun gecti.Bu durumda tabi insanin akli karisiyor.Iyi ellerde olmak cok mu sans gerektirir yoksa bir kac yer mi arastirmak iyidir bilemiyorum.Belki sizin tavsiyeleriniz vardir...Her düsünceye acigim.Hastane hakkindada hic bir fikrim yok.Birde Murat Vural adinda bir doktor duydum...Bizim birde yurt disinda yasiyor olmamiz isi biraz daha zorlastiriyor galiba....her alacagim bilgi icin size simdiden cooooooooook cok tsk ederim....Bir umutla bekliyorum....

saranu arkadaşım öncelikle hoşgeldin..ben 3 hafta önce bebeklerime kavuştum.bende senin gibi inatla her yolu deneyerek bu sonuca ulaştım.3 tüp bebek 2 donasyon sonunda defalarca düşük yaparak...ama gerçektende bu öyle bir istekki önünde hiçbir engel duramıyor..ama şunu söyleyim kesinlikle normal yoldan olsaydıda bundan farklı hissetmezdim.aklımızın ucuna bile gelmiyor donasyon olduğu.zaten eşime enziyorlar hatta kızımın bana benzediğini düşünen bile çok.çok fazla düşünmeden hemen harekete geç derim..kıbrısta bütün merkezler aşağı yukarı aynı.o yüzden sitedeki yazılarıda oku ve kendin karar ver.ben dünya tüp bebeğe gittim.her kliniğiin artısı eksisi var.kendine en uygununu bulursun.murat varol girit tüp bebeğin türkiye temcilsici.orası hakkında hiç bilgimiz yok.buradan oraya giden hiç olmadı..yurtdışınd olman sorun değil bence bir sürü yurtdışından arkadaş var burada onlar sana daha doğru bilgi verirler sanırım. şansın açık olsun...

Son düzenleme:
dün bir arkadaşımla görüştüm onlarda bebek sahibi olmak istiyorlar korunmayı bıraktılar bu ay doktora gitmiş öyle ballandıra ballandıra anlatıyorduki doktor sen doğurgan bir kadınsın herşeyin süper en kısa zamanda hamile kalırsın demiş kıskanmadım ama canım yandı :(insan kendi eksikliklerini başkasında tam görünce üzülüyormuş galiba birde orada onun cocuğu olmuyormuş bunun cocuğu olmuyormuş diye konuştular o kadar canım sıkıldı anlatamam size icimde fırtınalar koptu resmen insanlar başkalarının üzüntülerini bile kendilerine konu edip konuşuyorlar akşam eve geldiğimde hem ağladım hem dua ettim isteyen herkeze nasip etsin allahım aratmasın bu konudaki hassasiyeti kırılganlığı gerçekten başına gelmeyen bilemez hemde hiç :(

dün bir arkadaşımla görüştüm onlarda bebek sahibi olmak istiyorlar korunmayı bıraktılar bu ay doktora gitmiş öyle ballandıra ballandıra anlatıyorduki doktor sen doğurgan bir kadınsın herşeyin süper en kısa zamanda hamile kalırsın demiş kıskanmadım ama canım yandı :(insan kendi eksikliklerini başkasında tam görünce üzülüyormuş galiba birde orada onun cocuğu olmuyormuş bunun cocuğu olmuyormuş diye konuştular o kadar canım sıkıldı anlatamam size icimde fırtınalar koptu resmen insanlar başkalarının üzüntülerini bile kendilerine konu edip konuşuyorlar akşam eve geldiğimde hem ağladım hem dua ettim isteyen herkeze nasip etsin allahım aratmasın bu konudaki hassasiyeti kırılganlığı gerçekten başına gelmeyen bilemez hemde hiç :(

Sevgili nillll,
Bu konuyla ilgili benim çok güzel yazilarim vardi ama denk gelmemişsin galiba...

Dış odaklı sistem kimde ne var ve bende neden yok diye düşünür..kendine acır. Kendini tam ve bütün olmuş hissedemez. Çünki dış odakli sistem kiskançliğı, haseti getirir..
Enerjin bilinç altinda yıkıcı yonde kullanilir...

Mükemmeliyetç yapida bu eksiklik olarak algılanir ve kırılma yaşanır..
Kişilik profilimizdir bizi bu Sorunla baş etmede bazan çelme takici olur..

Kendine odaklan, ne istediğini iyi anla, herkesten sana ne....;))))

Sevgiyle kal..

Sevgili nillll,
Bu konuyla ilgili benim çok güzel yazilarim vardi ama denk gelmemişsin galiba...

Dış odaklı sistem kimde ne var ve bende neden yok diye düşünür..kendine acır. Kendini tam ve bütün olmuş hissedemez. Çünki dış odakli sistem kiskançliğı, haseti getirir..
Enerjin bilinç altinda yıkıcı yonde kullanilir...

Mükemmeliyetç yapida bu eksiklik olarak algılanir ve kırılma yaşanır..
Kişilik profilimizdir bizi bu Sorunla baş etmede bazan çelme takici olur..

Kendine odaklan, ne istediğini iyi anla, herkesten sana ne....;))))

Sevgiyle kal..

:))))vallahi efsunecim ben bu hissettiklerim durumunda dış odaklımı yoksa mükemmeliyetcimi olduğumu bilemiyorum ama kesinlikle kıskançlık değildi.... ama içinde bulunduğum durumu yeni öğrenmemin verdiği bir kaabullenmeye calışma durumu olabilir... eminim herkez iilk başta benim gibi bocalamıştır kadının yapısında var hassaslık kırılganlık pat diye duydum kabullendim kimsede umrumda değil diye düşünen kaç insan vardırki varsada helal olsunn
ama tavsiyeleri uyacağım yazılarınada bakıcam teşekkürler...

:))))vallahi efsunecim ben bu hissettiklerim durumunda dış odaklımı yoksa mükemmeliyetcimi olduğumu bilemiyorum ama kesinlikle kıskançlık değildi.... ama içinde bulunduğum durumu yeni öğrenmemin verdiği bir kaabullenmeye calışma durumu olabilir... eminim herkez iilk başta benim gibi bocalamıştır kadının yapısında var hassaslık kırılganlık pat diye duydum kabullendim kimsede umrumda değil diye düşünen kaç insan vardırki varsada helal olsunn
ama tavsiyeleri uyacağım yazılarınada bakıcam teşekkürler...

Sindirmek süreç işidir. Anlik olmaz.. Yoksa tepeden inme kabul etmeninde faydasi yok..

Bu öyle bir gerçeklikki çok ağır ve zorlayıcı.. Neden ben ???? sorusu hepimizin kafasinda idi. Ve halada var...

Hatta kendi adima şu soruyu hep soracağim kendime sessizce benim yumurtamla olsa idi ikmizin karişimi nasil olurdu diye?
Ama bu bana yardimci olan bir düşünce değil sadece sindirme sürecinde bir adim..

Esneklik hayatta başımıza gelenleri haciyatmaz gibi kabullenmektir. Enerjin sana kalir yapici yönde yol alirsin..

Ve unutma çocuksuzluk bilincç dışı bir tercih...

sevgili nillll ,
bu yazdıklarını inan hepimiz yaşıyoruz . Ben 2,5 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 ayından sonraki günlerim hep o doktor bu doktor gezmekle geçti . başlanan tedaviler , hayal kırıklığı ile sonuçlanan iptaller . ilk doktora durumumun ciddiyetini algılamamış bir şekilde gittiğimde ve doktorun karşımda allahtan ümit kesilmez esirgeme yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuk var laflarıyla ilk yıkılışım , sözlerin beynimi uyuşturması yankılanmasını hala unutamam ki şuanda bunları yazarken bile gözlerim doluyor .İnan ilk öğrendiğimde eşim bana her nekadar çok destek olsada onunda aşırı baba olmak istediğini bildiğim için ona haksızlık yaptığımı benle beraber onuda evlatsız bıraktığımı düşünerek çok ağladığım zamanlar oldu . hayatım boyunca hep birgün benim gibi gamzeleri olan , uzun uzun kirpikleri olan bir kızım olmasını hayal ettim ama şimdi kısmet olurda hamile kalırsam doğuracağım çocuğun ne eli ne kaşı ne gözü hiç bişeyinin bana benzemiyor olacağı düşüncesi kalbimin bir köşesinde hayat boyu buruk bir şekilde kalacak . Anne olma duygusu o kadar ağır basıyor ki herşeye katlanabilirim gibi düşünüyorum . İnşallahta öyle olur , bunu tabi şuanda bebeğini kucağına almış olan arkadaşlar daha iyi ifade edebilirler . Bazen acaba kaderimi zorluyor muyum diyede düşünmeden edemiyorum ? Ama anne olmayı çok istiyorum tek bildiğim bu ....

sevgili nillll ,
bu yazdıklarını inan hepimiz yaşıyoruz . Ben 2,5 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 3 ayından sonraki günlerim hep o doktor bu doktor gezmekle geçti . başlanan tedaviler , hayal kırıklığı ile sonuçlanan iptaller . ilk doktora durumumun ciddiyetini algılamamış bir şekilde gittiğimde ve doktorun karşımda allahtan ümit kesilmez esirgeme yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuk var laflarıyla ilk yıkılışım , sözlerin beynimi uyuşturması yankılanmasını hala unutamam ki şuanda bunları yazarken bile gözlerim doluyor .İnan ilk öğrendiğimde eşim bana her nekadar çok destek olsada onunda aşırı baba olmak istediğini bildiğim için ona haksızlık yaptığımı benle beraber onuda evlatsız bıraktığımı düşünerek çok ağladığım zamanlar oldu . hayatım boyunca hep birgün benim gibi gamzeleri olan , uzun uzun kirpikleri olan bir kızım olmasını hayal ettim ama şimdi kısmet olurda hamile kalırsam doğuracağım çocuğun ne eli ne kaşı ne gözü hiç bişeyinin bana benzemiyor olacağı düşüncesi kalbimin bir köşesinde hayat boyu buruk bir şekilde kalacak . Anne olma duygusu o kadar ağır basıyor ki herşeye katlanabilirim gibi düşünüyorum . İnşallahta öyle olur , bunu tabi şuanda bebeğini kucağına almış olan arkadaşlar daha iyi ifade edebilirler . Bazen acaba kaderimi zorluyor muyum diyede düşünmeden edemiyorum ? Ama anne olmayı çok istiyorum tek bildiğim bu ....

papatya;
galiba herkez aynı şeyleri yaşıyor yaşadıklarının bire bir ben yaşıyorum çok şükür ki eşimde bana cok destek ilk öğrendiğimizde aynı şeyi ben ona söyledim daha cok yeni evliyiz ben senin baba olma hakkını elinden alamam istersen yollarımızı ayırabiliriz dediğimde bana o kadar cok kızdıki ben seninle bana cocuk doğur diyemi evlendim diye allah bir değil bin kez razı olsun ondan tüm kalbimle söylüyorum bunu..evet dediğin gibi git gel yaşıyorsun yaptıracak olduğumuz donasyonla ilgili bendede kaygılarım var bazen cok istiyorum bazende ya olursa kendiliğinden diye düşünmedende kendimi alamıyorum bir cok sitede fsh yüksekliğinden dolayı hamile kalamayanlar ve fsh yüksek olmasına rağmen hamile kalıp cocuklarını dünyaya getiren insanlarla ilgili yazılar var okuduğu zaman insanın içi umut doluyor neden olmasın diye düşünüyorum benim değerlerim son derece kötü neredeyse hiç kalmamış falan dedi doktor fsh 23 e2:148 lh:26 bunlar oldukça yüksek değerler neredeyse 10 yıllık menepoza girmiş kadının değerleri falan dedi hiçbir açık kapı birakmadı..birde gecen gün bir yazı okudum gazetede belki sizde görmüşsünüzdür ergenliğinden buyana hiç adet görmemiş bir kadın uzun bir tedavinin ardından hamile kalmış ve suanda ikizleri dünyaya gelecekmiş tam olarak bilmiyorum belki onun sorunu farklıdır ama bunlarıda duyunca insan bir tuaf oluyor..işallah hepimiz bebeklerimize kavuşuruz .......

Herkese Merhabalar,

Bu gruba yeni katildim, benim simdiye kadar 2 yil icinde 2 dusugum oldu. FSH 9 ama Amh degerim cok dusuk, ve over yetmezligim var. Cocuk sahibi olmam cok zor gorunuyor. Dr neredeyse bana yumurta donasyonunu ogrendi. Bir yanim bu konuya oldukca sicak bakarken bir yanim eziliyor, kuculuyor. Karmancorman duygular.
Nerelerde yapiliyor? Yazilariniizda Bruksel de de yapildigini ogrendim. Bildiginiz kontak var mi? Bu konuda cok yardima ihtiyacim var.
Sevgiler

evet bana bu fiyat verildi ama doktorum indirim yapacağını söyledi son fiyat henüz gelmedi . Bizden tedavi öncesi hiç bir şekilde ücret istenmedi transfer için gittiğimizde ödememizi yapacağız , donör bulundu bütün testleri yapıldı yumurta toplandı döllendi ve donduruldu bizden 1 kuruş bile istenmedi henüz . Merkez bu anlamda da çok içime sindi çünkü bunu gerçekten ticari amaçla yapmıyorlar , yoksa şimdiye kadar en azından yarısını alırlardı diye düşünüyorum . başarı oranlarıda gayet iyi doktorum sonucun olumlu olacağı konusunda oldukça umutlu tabi allah bilir ama başarı oranı oldukça yüksek . Bence ispanya konusunda şartlar zorlanmalı diye düşünüyorum arkadaşlar ben merkezide gidip görmüş , doktorumla karşılıklı görüşmüş biri olarak tavsiye ederim . Dr. Ramon Aurell Ballesteros internettende araştırabilirsiniz . Her trülü sorunuzu sabırla cevaplandırıyor , ben hergün maillerimle kendisini oldukça soru yağmuruna tuttuğum halde bizzat kendisi sabırla her sorumu cevaplandırıyor .

sevgili anishacım fiyatı 8500 euro yazmışsın peki gidiş,geliş ve konaklama bu fiyatın içindemi yoksa sadece tedavi ücretimi bu merak ettim birde kaç tane embriyo transfer edilecek sana.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yumurta donasyonu ile ilgilenmekteyim. Bu yöntemle 40 yaş üstü hamile kalanlar var mı? Yöntemin başarısı konusunda bilgilerinizi bekliyorum. :)

merhaba
ben eşimi ikna edemedim bu konuda o genetik bir hastalığı olmasından uyuşturucu intihar eğiliminden daha yazdığı biçok şeyden dolayı istemiyor şuan. laf aramızda kendi ailesinde de hasta çok var ama ) nebilim işte benim yumurta tamamen bitmeden ikna olmaz sanırım. benim tek yumurtam ile yine tüp bebek tedavisine başladık bu kez sadece kendi büyüyen yumurtam ile naturel tüp bebek tedavisi denilen şeyi yapmak istediğimi söyledim çünkü daha öncede onca ilaca rağmen tek bir yumurta gelişmişti. ki çok fazla ilaç kullanmıştım ve ispanya ya bağlı olan istanbuldaki ivi de yaptırmıştım. (şimdi kapandı) neyse bu kez başka bi yerde başladım tedaviye ama doktor ilaçsız yumurtayı ya yakalayamazsak dedi ve yine çok az iaç tedavisi koruyucu iğne ve çatlatma iğnesi yaptı ancak nasıl olduysa toplamaya gideceğimiz günden bir gün önce e 2 testi istedi ve değer düşmüş acil gelin dedi üç saat sonra oradaydık ve maalesef yumurta çatlamış dedi. ve aşılama yaptı şimdi beklemedeyim yani tüp bebek diye gittik aşılama ile sonuçlandı. çok sakin bi şekilde bekliyorum hiç heyecan duymuyorum sanırım olmaz. olumlu düşünmeye çalışıyorum ama içimde nedense nötr. duygusuz tamamen hissiz. birde babamın rahatsızlığı girdi araya bazen unutuyorum bile 9 gün sonra yapacağım testi:)) hemen yine deneyeceğim gelecek ay.(bunu söylerken bile belirlemişim olmayacağını kafamda bende yazarken farkettim.:) senin sözünü seviyorum hakkıma hayırlısı :))
ilgin için teşekkür ederim takipteyim sürekli herkesi merak ediyorum. aslında herkesden buna karar verenlerden bebeğini kucağına alanlardan donasyon ile bebek sahibi olmaya karar sürecinde hissedilenler sonradan hissedilenler konusunda paylaşım bekliyorum. çünkü bunu sokaktaki insanla konuşamayız. benim tüp bebek denediğimi ailem bile bilmiyor duygularımı burada paylaşıyorum benim gibi hissedenlerle benim yaşadıklarımı yaşayanlarla sizlerde manevi tarafında hissettiklerinizi paylaşırsanız çok çok sevinirim.

sevgili nillll ,

duygularınızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki çok çok teşekkür ederim kendi adıma bunları hisseden sadece benmiyim diye düşünüyordum çünkü geriye doğru okuduğumda da bu tarafından söz eden hiç olmamış sanki hep klinik doktor fiyat konuşulmuş ve sorulmuş. komik gelebilir ama ben de anlatmak istedim
çok sevdiğim bir arkadaşım var cildi çok yağlı bana hep çok şanslısın diyor cildim kuru diye makyaj yapamıyorum çünkü gün içinde 10 kere sabunla yüz yıkıyorum saçlarımı hergün yıkıyorum öğleden sonra yağlı pis görünüyor diye anlatıyor benim cildim çok kuru 5 gün yıkamasam yağlanmaz bu yüzden onun sıkıntısını ben hiç yaşamadım ve bilmiyordum. eşiminde cildi yağlı düşünüyorum donörün de cildi yağlıysa sonuç kesin yağlı cilde sahip bir çocuk olacak ve arkadaşımın sıkıntılarını çekecek sürekli. ve donöre cilt yapın nasıl diye sorulmuyor sanırım.:( belki bi çocuğum olsunda nasıl olursa olsun noktasına gelinecek bir yerden sonra ama insan beyni herşeyi kuruyor. bu endişelerden kurtulmak insanın başarısı bence. buradaki arkadaşları çok çok takdir ediyorum. ve bu toplumda bir adım öteye gidebilen azınlıktan olduklarını düşünüyorum. neyseki öğrendim demekki bu kaygılar herkesde var ve kabullenişle huzur buluyor insan. artılar ve eksiler hayatın heryerinde. bende bu süreçte öğrendim ki bişeyi en iyi yaşayan anlar. benim bebeği olmayan bir arkadaşım vardı ama onu ben yıllarca hiç anlamışım. onun üzüntüsünün eksikliğini hisssetiği duyguların nasıl bişey olduğunu ta ki kendim yaşayınca anladım.
dualarım seninle dilerim sonuç güzel oluyor. zira tüm olumlu sonuçlar insana umut oluyor. allah herkese istediği herşeyi verir dilerim. sevgimle

Back
X