Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

ben 18 yaşındayım.size sorunumu anlatayım.14 yaşında ilk adetimi oldum.2-3 defa düzenli oldu daha sonra araları açıldı ve 6 ay olmayınca doktora gittim.yapılan testler sonucunda fsh değerim yüksek çıktı.ilk testte 76 ydı fsh.sonra desolett kullandım ve bu değer düşmeye başladı.ilaç kıllanma yapınca diane 35 e başladım ve 2009 ağustos ayında fsh değerim 29a düşmüştü.sonra ilacı düzenli kullanırken ilaç daha bitmeden adet oldum ve ilacı bıraktım.gittiğim doktor ilaca 3 ay ara verdi ve ilaçsız adet olamadım.fsh değerim de 136 çıktı.erken menapoz dendi.şu an diane 35 kullanıyorum ve birkaç ay içinde hormon testi yaptırıcam.hormon analizlerime baktığımda stresimin olmadığı dönemlerde düştüğünü gördüm.babam akciğer kanseriydi ve ben o dönemde böyle oldum.sizce bir etkisi var mı?tüp bebek yöntemiyle hamile kalma şansım var mı? bütün doktorlar olmaz diyor ama benim azcık da olsa umudum var.lütfen yardım edin bana..

Canim yasin daha cok genc sen evlenipte cocuk dusunene kadar neler cikar neler tip surekli ilerliyor kafana takma doktor kontrolunden de cikma .
tedavini surekli yaptir. Cocugun olmaz diyenlere gitme olacak diyenlere git.
Tabiki cocugun olacak . 45 yasini asmis menapoza giren kadinlarin bile cocugu oluyor sakin stres yapma.

az dozla baslandigi zaman tedavimde 5 folukil vardi ilac almaya basladigimda sadece bir tanesi buyumustu.. ama yuksek dozla oldugunda yani gunde uc igneyle ozaman 4 tane yumurtam olgunlasip alinmisti. ama yuksek dozla yumurtanin kalitesi ne derece etkileniyor bilemiyorum.. neticede embryo saglikli olmadi. kabul edilebilir kalitedeymis. ama transferim gerceklesmedi. bozulabilir. ama eger yumurta rezervinde tembellik soz konusuysa yuksek dozla yumoslari harekete gecirtiyorlar. gerci her bunye farkli cevap veriyor tedavilere.. sadece sunu biliyorum yumurta rezerviyle ilgili sorunu olanlara menegon ve lupron veriyorlar..

imojanımmm özledim...nasılsın?Sanırım tedavi sürecim başlıyor..bakalım yarın beli olacak.
sende ne var ne yok.

beyaz cım katılıyorum sana banada yüksek doz verdi doktor 2 yumurtam oluştu boş çıktı..gecen ay kontrolumde ilaç sız falan 3 yumutam vardı düşünün artık....

Bence haklısın .Daha önce 75 miligram gonolf ile yumurtam oluyordu tüp denememde tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 300 yada 350 miligramla gelişmedi.2. denememde dr az miligram ve ilaç kullanacağız demişti ama başlayamadık.

az dozla baslandigi zaman tedavimde 5 folukil vardi ilac almaya basladigimda sadece bir tanesi buyumustu.. ama yuksek dozla oldugunda yani gunde uc igneyle ozaman 4 tane yumurtam olgunlasip alinmisti. ama yuksek dozla yumurtanin kalitesi ne derece etkileniyor bilemiyorum.. neticede embryo saglikli olmadi. kabul edilebilir kalitedeymis. ama transferim gerceklesmedi. bozulabilir. ama eger yumurta rezervinde tembellik soz konusuysa yuksek dozla yumoslari harekete gecirtiyorlar. gerci her bunye farkli cevap veriyor tedavilere.. sadece sunu biliyorum yumurta rezerviyle ilgili sorunu olanlara menegon ve lupron veriyorlar..[/QUOTE
sonuç olarak şunu biliyorum ve büyük merkezlerin profları da bu görüşte yüzde 90 ıyla görüştüm zaten yumurta belki çoğalabilir yüksek dozda onu bilemem ama yüksek dozun kaliteyi bozduğunu söylüyorlar. rezervi düşük kadınlarda düşük doz kullanıyorlarki zaten az olan yumurtayı elden kaçırmamak için. önemli olan zaten çok yumurta değil bir ikisi iyi kalitede olsun yeter.
benim sadece 2 toz bir suyla iki yumurta elde edildi onlarda 1 kalite on hücreli embriyo oldu ama tutmadı o ayrı...
bir de şunu öğrendim herşeyi bilmek gerekiyor ve doktorlara bildiğini hissettirmek. biz tüp yaptırırken imsi uygulamamışlar. halbuki biz baştan talep etsek aynı ücrete imsi yapacaklardı. ama ben imsi ne demek bilmediğim için talep edemedim. şimdi görüştüğüm yerlerde ilaç ne olmalı diye soruyorum imsi istiyorum hepsini söylüyorlar...

ben 18 yaşındayım.size sorunumu anlatayım.14 yaşında ilk adetimi oldum.2-3 defa düzenli oldu daha sonra araları açıldı ve 6 ay olmayınca doktora gittim.yapılan testler sonucunda fsh değerim yüksek çıktı.ilk testte 76 ydı fsh.sonra desolett kullandım ve bu değer düşmeye başladı.ilaç kıllanma yapınca diane 35 e başladım ve 2009 ağustos ayında fsh değerim 29a düşmüştü.sonra ilacı düzenli kullanırken ilaç daha bitmeden adet oldum ve ilacı bıraktım.gittiğim doktor ilaca 3 ay ara verdi ve ilaçsız adet olamadım.fsh değerim de 136 çıktı.erken menapoz dendi.şu an diane 35 kullanıyorum ve birkaç ay içinde hormon testi yaptırıcam.hormon analizlerime baktığımda stresimin olmadığı dönemlerde düştüğünü gördüm.babam akciğer kanseriydi ve ben o dönemde böyle oldum.sizce bir etkisi var mı?tüp bebek yöntemiyle hamile kalma şansım var mı? bütün doktorlar olmaz diyor ama benim azcık da olsa umudum var.lütfen yardım edin bana..
canım benim canım sıkma o tatlı canını. sen o kadar gençsinki bak dünyaya 5-10 senede bebek edinme konusunda çığır açıldı. sen benden tam 22 yaş küçüksün bak bana 40 yaşımda bebek için çaba harcıyorum ve çok ümitliyim yüce rabbim verecek birgün biliyorum. senin daha önünde kocaman bir 25 sene daha var o 25 sene sonrası ümidini kesersin. hiç acele etme bunlarıda düşünme tıp hergeçen gün gelişiyor. kök hücreden bebek yapmaya doğru bişilerden bahsedilmişti çok tedaylı dinlemedim ama gün gelecek neler olacak. babana büyük geçmiş olsun. en çok korktuğum kanser türlerinden biri. allahım kimseye vermesin hepsi çok zor allah kolaylıklar versin.
ancak ben şunu biliyorum. 17 yaşımda ilk regli oldum( biraz geç ergenliğe girdim) 23 yaşıma kadar üç beş ayda bir regli oluyordum. tabi eskiden fsh ölçtürmek varmıydı bilmiyorum. ama gün geldi düzene girdi. her metabolizma farklı zamanda düzene giriyor. senin vücudun daha gelişimini bile tamamlamadı hele bir 20 leri geçte o zaman bakalım ne oluyor... çok erken evhama kapılmışsın. babam hiç unutmuyorum regliyi senede üç dört oluyorum diye beni doktora götürmek istedi gitmemiştim bile gitseydim belkide fsh çok yüksek çıkacaktı. şimdiden takılma derim hayatını normal seyrinde sürdür okuyorsan oku çalışıyorsan çalış sev aşık ol evlen sonra düşersin çocuk derdine. ben geç evlendim çocuk aşkına da geç düştüm eksildim mi hayır hayatın başka güzellikleri de var unutma.en güzel yaşlardasın 10 sene sonra düşmen gereken derde düşüpte sıkma tatlı canını...
sevgiler...

hande cnm arkadaşlar çok güzel cevaplamışlar.beyaza katılıyorum..çook gençsin hayatın tadını çıkart evlenip çocuk sahibi olmak istediğinde savaşa başlarsın..)

Beyazjıım deneye yanıla tecrübe kazanarak ilerliyoruz.her muayene her tedavi girişimi sonrasında yeni bir şey ögreniyorum.sen tecrübe konusundan benden bir kaç adım öndesin,tecrübelerini paylaştığın ve senden öğrendiklerm için teşekkür etmek geldi içimden.iyi ki varsın!!!(varsınız)

canım sadece bunları kullandım 3toz 1 su menagon iğne..yani az doz mu bu???
semra hanım bana şöyle uyguladı 2 toz bir su ama bir de klomen tabi 2 yumurtaya karşılık
geçen hafta gene gittim ( bir ay daha erteleme kararımdan önce ) beş yumurtam vardı 3 toz bir su . klomeni kaldırdı.
yani nebilim az rezervde tek yumurtada falan genelde doğal tüp ü deniyorlar diye duyuyorum ya ilaçsız ya çok az ilaçla. memorial bu konuda çok dikkatli. hale karagözoğluyla görüşmeni öneririm tekrar başlamadan

Beyazjıım deneye yanıla tecrübe kazanarak ilerliyoruz.her muayene her tedavi girişimi sonrasında yeni bir şey ögreniyorum.sen tecrübe konusundan benden bir kaç adım öndesin,tecrübelerini paylaştığın ve senden öğrendiklerm için teşekkür etmek geldi içimden.iyi ki varsın!!!(varsınız)
burda hepimizin birbirimize ihtiyacı var cidden. ben sadece çok doktora gittim. yoruldum bile cidden. kaçıncı denemede tutacak kimbilir ama allah yardımcımız olsun.

canım Allah yardımcımız olsun.bugünler mutlaka geçecek ,gülerek hatırlayacagız inşallah bugünleri:)
hale hanımla görüşmek isterdim ama yarın karar günüm var:)3.günüm bakalım tedaviye başlama ihtimalimiz var.(tabii bir aksilik olmazsa)tedaviyi tamamlayabilenler (sonucu hiç önemli degil) çook başarılı buluyorum en azından baştan sona tüm tedavi sürecini yaşayabiliyorlar:/

canım Allah yardımcımız olsun.bugünler mutlaka geçecek ,gülerek hatırlayacagız inşallah bugünleri:)
hale hanımla görüşmek isterdim ama yarın karar günüm var:)3.günüm bakalım tedaviye başlama ihtimalimiz var.(tabii bir aksilik olmazsa)tedaviyi tamamlayabilenler (sonucu hiç önemli degil) çook başarılı buluyorum en azından baştan sona tüm tedavi sürecini yaşayabiliyorlar:/
işallah arkadaşım sen de başarıyla başlar başarıyla tamamlarsın ve pozitif sonucu alırsın...duacınım...
regli kanama miktarın nasıldı?

Kızlar selam
Malesef bu kistten dolayı sadece 2 yumurtayla yola çıkıyor gibiyiz.Gibiyiz çünkü pazartesine kadar menagon iğne ve femara kullanıp yumurtaların ilaçlarla gelişip gelişmediğine bakılacak yani yine tedaviye başladım diyemiyorum.Nasip..
(Menogonu 4 toz + 2 su kullanıyorum)

Kızlar selam
Malesef bu kistten dolayı sadece 2 yumurtayla yola çıkıyor gibiyiz.Gibiyiz çünkü pazartesine kadar menagon iğne ve femara kullanıp yumurtaların ilaçlarla gelişip gelişmediğine bakılacak yani yine tedaviye başladım diyemiyorum.Nasip..
(Menogonu 4 toz + 2 su kullanıyorum)
ne kisti canım? kaç cm?

Canım sitrese girme .Anlattıklarını yaşamadım ama iyi bir dr ile tedavine devam et derim.Evlimisin , tüp bebekten bahsediyorsun?

Back
X