ben 18 yaşındayım.size sorunumu anlatayım.14 yaşında ilk adetimi oldum.2-3 defa düzenli oldu daha sonra araları açıldı ve 6 ay olmayınca doktora gittim.yapılan testler sonucunda fsh değerim yüksek çıktı.ilk testte 76 ydı fsh.sonra desolett kullandım ve bu değer düşmeye başladı.ilaç kıllanma yapınca diane 35 e başladım ve 2009 ağustos ayında fsh değerim 29a düşmüştü.sonra ilacı düzenli kullanırken ilaç daha bitmeden adet oldum ve ilacı bıraktım.gittiğim doktor ilaca 3 ay ara verdi ve ilaçsız adet olamadım.fsh değerim de 136 çıktı.erken menapoz dendi.şu an diane 35 kullanıyorum ve birkaç ay içinde hormon testi yaptırıcam.hormon analizlerime baktığımda stresimin olmadığı dönemlerde düştüğünü gördüm.babam akciğer kanseriydi ve ben o dönemde böyle oldum.sizce bir etkisi var mı?tüp bebek yöntemiyle hamile kalma şansım var mı? bütün doktorlar olmaz diyor ama benim azcık da olsa umudum var.lütfen yardım edin bana..
Canim yasin daha cok genc sen evlenipte cocuk dusunene kadar neler cikar neler tip surekli ilerliyor kafana takma doktor kontrolunden de cikma .
tedavini surekli yaptir. Cocugun olmaz diyenlere gitme olacak diyenlere git.
Tabiki cocugun olacak . 45 yasini asmis menapoza giren kadinlarin bile cocugu oluyor sakin stres yapma.