Herkese merhaba, belki birkaç kişiye umut olur diye yazıyorum. 0,15 AMH ile 2. tüp bebek denememde hamile kaldım. Yaşım 30.
Çok olumsuz tablo çizen doktor çıktı karşıma; menapoza girmişsin ya da girmek üzeresin diyenler, tüp bebek şansımın bile olmadığını söyleyenler, sadece AMH değerime bakıp yüzüme karşı en olumsuz yorumları yapanlar.. Daha neler neler..
Nacizane tavsiyelerim; Size kötü hissettiren doktorlar çıkacaktır karşınıza onlardan derhal uzaklaşın. Seçtiğiniz merkezin evinize yakın olması, şehrinizde olması, bir tanıdığınızın o merkezden memnun olması falan bunlar bana göre kriter değil. En önemlisi kendi içinize sinen ve size iyi hissettiren iyi bir doktor bulun. Söylediklerini harfiyen yerine getirin. Sabırlı olun. İsyan etmeyin. Evet AMH, FSH, vs. düşüklüğü tedavi aşamasında yol gösterici olabiliyor ama nolur körü körüne de bu değerlere bağlı kalmayın. Allahın izniyle rahminiz ve yumurtanız olduğu sürece çocuk sahibi olabilirsiniz bunu unutmayın. Sayısal değerlere fazla takılmayın. Az yumurtanızın olması ya da tedavi sırasında az yumurta toplanması sizi sakın üzmesin.
Çok değil daha 5-6 ay öncesine kadar ikibin küsür sayfalık bu forum sayfasını ve buna benzer forumları okuyup küçücükte olsa umut aramış biri olarak yazıyorum, nolur umudunuzu yitirmeyin, söylemesi kolay dediğinizi duyar gibiyim. Birçok doktorun olumsuz konuşmaları, okuduğum forumlar, yurt içi yurt dışı yayınlar, makaleler yüzünden ben de çok ama çok kötü zamanlar geçirdim. Sizleri çok iyi anlıyorum, nolur sabırlı olun. İnanın. Yüce Allah'a tevekkül edin. Selam ve dua ile..