Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Herkese merhabalar.. Az önce doktordan çıktım..Doktorum Ziya Çetin.. gayet ilgili alakali sıcak bir doktor..
Benim rezerv düşüklüğüm ve bir de çikolata kıstim var... rezerv düşüklüğü çikolata kisti ve ameliyatım sebeb olmuş.. ve bana Glukofen 1000 mğ ve folic iod verdi.. adet bitimi Sonası ise HSG filmi maalesef.. 6 ay kadar ilaca devam edicez sonra olumsuz ise tüp bebek dedi.. bu glukofen nasıl bir ilaç folic iod ile birlikte.. HSG filmi nasıl çok mu ağrılı var mı yaşayan arkadaşlar? Fikirlerinizi almak isterim..

Herkese merhabalar.. Az önce doktordan çıktım..Doktorum Ziya Çetin.. gayet ilgili alakali sıcak bir doktor..
Benim rezerv düşüklüğüm ve bir de çikolata kıstim var... rezerv düşüklüğü çikolata kisti ve ameliyatım sebeb olmuş.. ve bana Glukofen 1000 mğ ve folic iod verdi.. adet bitimi Sonası ise HSG filmi maalesef.. 6 ay kadar ilaca devam edicez sonra olumsuz ise tüp bebek dedi.. bu glukofen nasıl bir ilaç folic iod ile birlikte.. HSG filmi nasıl çok mu ağrılı var mı yaşayan arkadaşlar? Fikirlerinizi almak isterim..
Canım geçmiş olsun öncelikle AMH değerin kaç biliyor musun? Ayrıca Hsg filmi 4 ay kadar önce ben de çektirdim. Ağrı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen kısa bir ağrı oldu böyle adet ağrısı gibi ama allahtan çık ama çık kısa sürüyor dayanılamayacak gibi değil bebek için değer yani. Ama kimiside hiç bişey hissetmiyor. Yani değişiyor demek ki kişisine göre.

Canım geçmiş olsun öncelikle AMH değerin kaç biliyor musun? Ayrıca Hsg filmi 4 ay kadar önce ben de çektirdim. Ağrı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen kısa bir ağrı oldu böyle adet ağrısı gibi ama allahtan çık ama çık kısa sürüyor dayanılamayacak gibi değil bebek için değer yani. Ama kimiside hiç bişey hissetmiyor. Yani değişiyor demek ki kişisine göre.
Amh değerim 0.39 maalesef.. doktor artık sinyal veriyor dedi.. 6 ay tedavi görücez bakalım..ilaçlar ile devam edicez sonra olmadı tüp bebek dusunucez dedi..bende bu süre zarfında Moral toplamaya çalışıcam çünkü inan hayattan bezdim denilebilir.evliliğim en güzel ayları sürekli üzüntü üzüntü :( hsg anestezili tavsiye etti hiç sevmem narkozu.. ne kadar sürüyor sanırım ilaç verilirken çok agriyormus. Ne yapıcam bende bilemedin dogrusu

Amh değerim 0.39 maalesef.. doktor artık sinyal veriyor dedi.. 6 ay tedavi görücez bakalım..ilaçlar ile devam edicez sonra olmadı tüp bebek dusunucez dedi..bende bu süre zarfında Moral toplamaya çalışıcam çünkü inan hayattan bezdim denilebilir.evliliğim en güzel ayları sürekli üzüntü üzüntü :KK43: hsg anestezili tavsiye etti hiç sevmem narkozu.. ne kadar sürüyor sanırım ilaç verilirken çok agriyormus. Ne yapıcam bende bilemedin dogrusu
Canım AMH değerin diplerde değil inşallah tedavi gerekmeden kendiliğinden gelir bebişin. Moralini yüksek tut asla bıkma. Mücadele edeceğiz başka çaremiz yok canım :( Hsg ye gelince valla ben de araştırmıştım senin gibi çok korkmuştum evet yalan söyleyemem ilaç verilirken biraz ağrı oluyor yani nasıl diyim 1 dakika en fazla o ilaç verilme ve bitmesi. Çok sancılı adet ağrısı gibi. Ama toplam 2-3 dakika için ben de narkoz almayı istemedim.. Şimdiden geçmiş olsun ve filme girerken dua ile gir bebeğim senin için bunlar diye ve su gibi aksın geçsin ve inşallah filmde de sorun çıkmaz canım..

Canım AMH değerin diplerde değil inşallah tedavi gerekmeden kendiliğinden gelir bebişin. Moralini yüksek tut asla bıkma. Mücadele edeceğiz başka çaremiz yok canım :KK43: Hsg ye gelince valla ben de araştırmıştım senin gibi çok korkmuştum evet yalan söyleyemem ilaç verilirken biraz ağrı oluyor yani nasıl diyim 1 dakika en fazla o ilaç verilme ve bitmesi. Çok sancılı adet ağrısı gibi. Ama toplam 2-3 dakika için ben de narkoz almayı istemedim.. Şimdiden geçmiş olsun ve filme girerken dua ile gir bebeğim senin için bunlar diye ve su gibi aksın geçsin ve inşallah filmde de sorun çıkmaz canım..
Çok teşekkürler.. Allah hepimizin yardımcısı olsun ınsallah.. sizin ne gibi sıkıntınız var? Tedavi görüyormusunuz

Çok teşekkürler.. Allah hepimizin yardımcısı olsun ınsallah.. sizin ne gibi sıkıntınız var? Tedavi görüyormusunuz
Canım Amin cümlemizin yardımcısı olsun. Benim de AMH değeri düşükmüş büyük bi şokla öğrendim ve derken apar topar ne yapılır diye tüp bebek merkezlerinde aldım soluğu ve ondan ona dolaştım bu arada işte doğal kalmamda sıkıntı olmasın en azından diye HSG çektirdim Allahtan tüpler açıkmış. Şimdi işte tüp bebek deniyorum ve 6 aydır mücadele veriyorum :( Rabbim isteyen herkesin kucağını boş koymasın. Böyle konularda okudukça bilgim olan bir şey varsa da yorum yapıyorum işte :)

Canım Amin cümlemizin yardımcısı olsun. Benim de AMH değeri düşükmüş büyük bi şokla öğrendim ve derken apar topar ne yapılır diye tüp bebek merkezlerinde aldım soluğu ve ondan ona dolaştım bu arada işte doğal kalmamda sıkıntı olmasın en azından diye HSG çektirdim Allahtan tüpler açıkmış. Şimdi işte tüp bebek deniyorum ve 6 aydır mücadele veriyorum :KK43: Rabbim isteyen herkesin kucağını boş koymasın. Böyle konularda okudukça bilgim olan bir şey varsa da yorum yapıyorum işte :)
İnşallah tez zamanda bebeğine kavusursun...seninde güzel haberlerini almak dileğiyle..
Sağolasın, sevgiler

Hsg filmi çektirmek istiyorum; Bursada yaşayıp ta çektiren arkadaşlar var mı, önerilerini almak isterim..
Şimdiden teşekkürler

0,06 amh ile ilk denememi yapıyorum arkadaşım, moralini bozma bence:)

Moraliniz için teşekkür ederim :) ben bir 6 ay ilaç tedavisine başladım bakalım dün itibariyle.. sonrası tüp bebek benimde..sizin yaşını kaç?

Yaşım 36, ben hızlıca başladım tedaviye, natural siklus yani ilaçsız tedavi uygulanıyor, geçen ay iki embriyo donduruldu, şimdi de dondurulmuş transferi için ilaç kullanıyorum Şubat'ın 2'sinde transfer olacak bir aksilik olmazsa.Sen de moralini bozma bence hiç, hatta fazla araştırıp okuma derim ben, ilk iki hafta forum kurdu olmuştum ben de ama pozitif yorumlar dışında negatif tecrübeleri de okuyorsun ve maalesef negatifler insanı daha çok etkiliyor. Şimdi arada foruma girip göz gezdiriyorum daha çok.

1. trilece34ÜyeÜye
    Merhaba arkadaslar her doktora güvenmeyin ben güvendigim doktorları bile sorgular oldum.Önceki tecrübelerimden dolayı.
    Benim yas 38 e 3 ay kaldi alti ay önce tüp tedavisine basladik ondan öncesinde kadin dogum doktorlari oyladi 2 yillik evlisini diye bize gercegi söylemediler dc prof tu düsunun.
    Tüp bebek merkezine geldigimizde Amh 0.2 yumurta rezervin cok kötü dediler hemen tedaviye basladik 6 ay icinde 3 tedavisi gördüm.
    1.)Bunlardan 1. Tüp denemesinde epey bir igneyle Tek yumurta olustu 5.gün blast 5bb kalitede transfer edildi.Tutmadi(muhtemelen kromozom iyi degil denildi)
    Ertesi ay endometrium injur (rahime cizik atildi)
    2.)Ikinci tüp denemesinde yüklü igne ve ilacla gene tek yumurtam olustu .Döllenme olmadi yumurta kalitesizmis(Ben birinciyi ve ikinciyi bozuk olmasini igneler bagliyorum.Çunku önceki aylarda asilamada 2 veya 3 yumurta olusuyordu güzelde buyuyordu kucuk hap klomenle)
    3.)Neyse 3. Tedaviye bismillah dedik basladik .Ben doktoruma igne ilac kullanmak istemiyorum cünkü bende ilacsiz daha fazla yumurta oluyor dedim.Ve doktorum kabul ettirdim ancak gene biraz klomen hap ve son 2 gün az bir igne verdi.Neyseki 3 yumurta oldu 1 si buyüdü ve 5.güne blast 5aa olarak gitti.Ve teansfer edildi 5 gün sonra sonucu alacağim.
    Arkadaslar ben cok arastirdim igneler yumurtalarin kalitesini bozuyor zaten rezerv az olan yumurta olusmayan bizlerde kalite dusurmekten baska ise yaramiyor.
    Normalde 10 15 yumurta alicaklarina az ilacla veya ilacsiz 2 veya 3 yumurta alip onunla islem yapmalari daha mantikli.
    Acikcasi bilim herseyi rutin uyguluyor ben bu son tedavi surecide diyetle 6 kilo verdim
    Aktardan yumurta gelistiren bal cörek otu tarcin vs olan karisim macun aldim .Sogan kürü aslan pencesi cayi incir küru hayit tohumu cayi vede dogal badem findik fistik yedim.Gecen hafta amh 0.5 cikti 6 ay önce agustosta 0.2 cikti.digerlerinde sorun yoktu zaten ancak onlarda optimum seviyeye en güzel dereceye gelmis.
    Yani Sizlere diyecegim birakin bilimi milimi ben de fen ögretmeniyim ve arastirmaciyim.
    Allaha siginip dogal kürleri kullanin az ilacla yada ilacsiz az yumurta elde edin.Ben bu yumurta hormon uyarici ilaclarin yumurtanin kalitesini dusurdugune dair cok makale okudum .Allah muhafaza down sedromlu vs kromozom anamolisi anormal yumurtalar olusturuyormus bu igneler.Benim embriyologum da ayni seyi soyledi.Genetik test istemedim 2. trasnferim oldugu icin o da zaten yumurtanin anomalisini ilaclar igneler bozuyor dedi.
    Allah sükür yas 38 e yaklasti ancak ilacsiz ve saglikli oldugunu dusundugum yumurta transfer edildi.Carsamba test günüm .
    Sizlerden de dua istiyorum arkadaslar.Tüm ümmeti Muhammede Allah aradigini versin.
    Selam ve dua ile.

1. trilece34ÜyeÜye
    Merhaba arkadaslar her doktora güvenmeyin ben güvendigim doktorları bile sorgular oldum.Önceki tecrübelerimden dolayı.
    Benim yas 38 e 3 ay kaldi alti ay önce tüp tedavisine basladik ondan öncesinde kadin dogum doktorlari oyladi 2 yillik evlisini diye bize gercegi söylemediler dc prof tu düsunun.
    Tüp bebek merkezine geldigimizde Amh 0.2 yumurta rezervin cok kötü dediler hemen tedaviye basladik 6 ay icinde 3 tedavisi gördüm.
    1.)Bunlardan 1. Tüp denemesinde epey bir igneyle Tek yumurta olustu 5.gün blast 5bb kalitede transfer edildi.Tutmadi(muhtemelen kromozom iyi degil denildi)
    Ertesi ay endometrium injur (rahime cizik atildi)
    2.)Ikinci tüp denemesinde yüklü igne ve ilacla gene tek yumurtam olustu .Döllenme olmadi yumurta kalitesizmis(Ben birinciyi ve ikinciyi bozuk olmasini igneler bagliyorum.Çunku önceki aylarda asilamada 2 veya 3 yumurta olusuyordu güzelde buyuyordu kucuk hap klomenle)
    3.)Neyse 3. Tedaviye bismillah dedik basladik .Ben doktoruma igne ilac kullanmak istemiyorum cünkü bende ilacsiz daha fazla yumurta oluyor dedim.Ve doktorum kabul ettirdim ancak gene biraz klomen hap ve son 2 gün az bir igne verdi.Neyseki 3 yumurta oldu 1 si buyüdü ve 5.güne blast 5aa olarak gitti.Ve teansfer edildi 5 gün sonra sonucu alacağim.
    Arkadaslar ben cok arastirdim igneler yumurtalarin kalitesini bozuyor zaten rezerv az olan yumurta olusmayan bizlerde kalite dusurmekten baska ise yaramiyor.
    Normalde 10 15 yumurta alicaklarina az ilacla veya ilacsiz 2 veya 3 yumurta alip onunla islem yapmalari daha mantikli.
    Acikcasi bilim herseyi rutin uyguluyor ben bu son tedavi surecide diyetle 6 kilo verdim
    Aktardan yumurta gelistiren bal cörek otu tarcin vs olan karisim macun aldim .Sogan kürü aslan pencesi cayi incir küru hayit tohumu cayi vede dogal badem findik fistik yedim.Gecen hafta amh 0.5 cikti 6 ay önce agustosta 0.2 cikti.digerlerinde sorun yoktu zaten ancak onlarda optimum seviyeye en güzel dereceye gelmis.
    Yani Sizlere diyecegim birakin bilimi milimi ben de fen ögretmeniyim ve arastirmaciyim.
    Allaha siginip dogal kürleri kullanin az ilacla yada ilacsiz az yumurta elde edin.Ben bu yumurta hormon uyarici ilaclarin yumurtanin kalitesini dusurdugune dair cok makale okudum .Allah muhafaza down sedromlu vs kromozom anamolisi anormal yumurtalar olusturuyormus bu igneler.Benim embriyologum da ayni seyi soyledi.Genetik test istemedim 2. trasnferim oldugu icin o da zaten yumurtanin anomalisini ilaclar igneler bozuyor dedi.
    Allah sükür yas 38 e yaklasti ancak ilacsiz ve saglikli oldugunu dusundugum yumurta transfer edildi.Carsamba test günüm .
    Sizlerden de dua istiyorum arkadaslar.Tüm ümmeti Muhammede Allah aradigini versin.
    Selam ve dua ile.
Canım seninle aynı aşamaları yaşamışım okuyunca kendimi okudum. Aynen dediğin gibi kullanılan iğnelerin yumurtaların kalitesini bozduğunu düşünüyorum ve ben ne zaman iğne kullanmasam o zaman yumurtam kendiliğinden gelişti ve kaliteliydi.
Biz hormon ilaçlarının bilenen yüzünü biliyorua ama bilmediğimiz karanlık yüzleri de mevcut dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Ben de ilaçsız doğal takipteyim ve doktorumla görüştüm ben de iğne istemediğimi söyledim.
Hakkımızda hayırlısı paylaştığın için çok sağol canım. Allah razı olsun...

Canım seninle aynı aşamaları yaşamışım okuyunca kendimi okudum. Aynen dediğin gibi kullanılan iğnelerin yumurtaların kalitesini bozduğunu düşünüyorum ve ben ne zaman iğne kullanmasam o zaman yumurtam kendiliğinden gelişti ve kaliteliydi.
Biz hormon ilaçlarının bilenen yüzünü biliyorua ama bilmediğimiz karanlık yüzleri de mevcut dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Ben de ilaçsız doğal takipteyim ve doktorumla görüştüm ben de iğne istemediğimi söyledim.
Hakkımızda hayırlısı paylaştığın için çok sağol canım. Allah razı olsun...
Sagolsin cümlemizden Allah razı olsun.Yillardir insan dogasina müdahale eden suni beslenme igne ilac vs vucüt dengemizi bozan stres dogal yasama cagiriyor her bilimci artik.Alanim fen olunca bilimsel makaleleri indirdim okudum netten rezerv azligina igne ilacin faydasi yokmus.Hatta daha da kaliteyi bozuyormus.Doktorum prof ta bunu söyledi ignesiz daha kaliteli olur diye.
Yani Allahin yarattigi ve de eger kendilinden buyuyorsa bir yumurta bu kadar igne bana yanlis geldi ve doktorum ignesiz tedaviyi kabul etmemis olsaydi doktorumu degiştirecektim.Hersey Allahin elinde biz cabalayalim ve hayir dileyelim o en güzel sonucu bize verecektir inş.
Selam ve dua ile.

Ben her zaman sağlıklı ve doğal beslenmenin her şeye iyi geleceğini düşünürüm.. bilmiyorum, bazen bende çok fazla ilaç hormon almak ne kadar doğru acaba onu düşünüyorum.. Evet tib bir çare, doktorlarâ güvenmek lazım ama bazende kaderci olmak lazım diyorum..kim ne yaparsa yapsin ne derse desin sonuçta ALLAHIN DEDİĞİ OLUR..

Sagolsin cümlemizden Allah razı olsun.Yillardir insan dogasina müdahale eden suni beslenme igne ilac vs vucüt dengemizi bozan stres dogal yasama cagiriyor her bilimci artik.Alanim fen olunca bilimsel makaleleri indirdim okudum netten rezerv azligina igne ilacin faydasi yokmus.Hatta daha da kaliteyi bozuyormus.Doktorum prof ta bunu söyledi ignesiz daha kaliteli olur diye.
Yani Allahin yarattigi ve de eger kendilinden buyuyorsa bir yumurta bu kadar igne bana yanlis geldi ve doktorum ignesiz tedaviyi kabul etmemis olsaydi doktorumu degiştirecektim.Hersey Allahin elinde biz cabalayalim ve hayir dileyelim o en güzel sonucu bize verecektir inş.
Selam ve dua ile.
Haklısın canım dediğin doğru zaten 1-2 yumurtaya o kadar iğne olmak benimde içime sinmiyordu ama başlarda bu kadar tecrübeli değildim yani 7 ay önce başladım ben de ve dedikleri tedaviye peki dedim ve kabul ettim senin gibi. Ne zaman ki 3-4 kere denedim ve okuya okuya ve gözlem yaparak dediğin sonuca ben de vardım. Çok yüsek dozda iğneler sadece yumurtayı değil bizi de etkiliyor. Dediğin gibi olacaksa zaten oluyor yeter ki beslenmeye ve psikolojiye dikkat edelim. Neticede dünyaya bir can gelmesinden bahsediyoruz yani bir ruh gelecek dünya ya ve bu eğer Nasip işiyse zaten olacaktır. Bu kadar bedene yüklenmek doğru değil. Ben de doğal devam ediyorum ve doktorum da kabul etti hatta kendi de evet böyle deneyelim dedi. Rabbim sayımızı eksiltmeden hayırlısı ile arttırsın inşallah cümlemizin..

Back
X