- trilece34ÜyeÜye
Merhaba arkadaslar her doktora güvenmeyin ben güvendigim doktorları bile sorgular oldum.Önceki tecrübelerimden dolayı.
Benim yas 38 e 3 ay kaldi alti ay önce tüp tedavisine basladik ondan öncesinde kadin dogum doktorlari oyladi 2 yillik evlisini diye bize gercegi söylemediler dc prof tu düsunun.
Tüp bebek merkezine geldigimizde Amh 0.2 yumurta rezervin cok kötü dediler hemen tedaviye basladik 6 ay icinde 3 tedavisi gördüm.
1.)Bunlardan 1. Tüp denemesinde epey bir igneyle Tek yumurta olustu 5.gün blast 5bb kalitede transfer edildi.Tutmadi(muhtemelen kromozom iyi degil denildi)
Ertesi ay endometrium injur (rahime cizik atildi)
2.)Ikinci tüp denemesinde yüklü igne ve ilacla gene tek yumurtam olustu .Döllenme olmadi yumurta kalitesizmis(Ben birinciyi ve ikinciyi bozuk olmasini igneler bagliyorum.Çunku önceki aylarda asilamada 2 veya 3 yumurta olusuyordu güzelde buyuyordu kucuk hap klomenle)
3.)Neyse 3. Tedaviye bismillah dedik basladik .Ben doktoruma igne ilac kullanmak istemiyorum cünkü bende ilacsiz daha fazla yumurta oluyor dedim.Ve doktorum kabul ettirdim ancak gene biraz klomen hap ve son 2 gün az bir igne verdi.Neyseki 3 yumurta oldu 1 si buyüdü ve 5.güne blast 5aa olarak gitti.Ve teansfer edildi 5 gün sonra sonucu alacağim.
Arkadaslar ben cok arastirdim igneler yumurtalarin kalitesini bozuyor zaten rezerv az olan yumurta olusmayan bizlerde kalite dusurmekten baska ise yaramiyor.
Normalde 10 15 yumurta alicaklarina az ilacla veya ilacsiz 2 veya 3 yumurta alip onunla islem yapmalari daha mantikli.
Acikcasi bilim herseyi rutin uyguluyor ben bu son tedavi surecide diyetle 6 kilo verdim
Aktardan yumurta gelistiren bal cörek otu tarcin vs olan karisim macun aldim .Sogan kürü aslan pencesi cayi incir küru hayit tohumu cayi vede dogal badem findik fistik yedim.Gecen hafta amh 0.5 cikti 6 ay önce agustosta 0.2 cikti.digerlerinde sorun yoktu zaten ancak onlarda optimum seviyeye en güzel dereceye gelmis.
Yani Sizlere diyecegim birakin bilimi milimi ben de fen ögretmeniyim ve arastirmaciyim.
Allaha siginip dogal kürleri kullanin az ilacla yada ilacsiz az yumurta elde edin.Ben bu yumurta hormon uyarici ilaclarin yumurtanin kalitesini dusurdugune dair cok makale okudum .Allah muhafaza down sedromlu vs kromozom anamolisi anormal yumurtalar olusturuyormus bu igneler.Benim embriyologum da ayni seyi soyledi.Genetik test istemedim 2. trasnferim oldugu icin o da zaten yumurtanin anomalisini ilaclar igneler bozuyor dedi.
Allah sükür yas 38 e yaklasti ancak ilacsiz ve saglikli oldugunu dusundugum yumurta transfer edildi.Carsamba test günüm .
Sizlerden de dua istiyorum arkadaslar.Tüm ümmeti Muhammede Allah aradigini versin.
Selam ve dua ile.
Kesinlikle katılıyorum!! bana da ilk gittiğim doktor 0,06 amh ile yumurta toplanmasının neredeyse imkansız olduğunu söylemişti, Şimdiki doktorum ilaçsız denedi ve çok kaliteli olmasa da iki yumurta toplandı ve 5 hücreli donduruldu, bu süreçte folik asit dışında hiç bir vitamin vermedi zaten bizim durumumuzdakilerde ilaçsız tedavi uygulanıyormuş genelde, ilaçlarla varolanı bozmamak gerektiğine inanıyorum ben de