Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

6-7 yumurta az mı? :KK70:
Bir süredir yazılanları okuyorum ve çok üzgünüm ama bu yazdıklarınız çok daha kötü durumda olanların moralini bozuyor. 6-7 yumurta hiç de azımsanacak bir sayı değildir. Burada birçok kişinin tek bir yumurtanın peşine düştüğünü düşünürsek üstelik.
Yaşım 30. 4 ay boyunca 2 den fazla yumurtam oluşmadı. Reglimin 5. Gününde çatlayayanını da gördüm, hiç oluşmadığını da. 1 yumurta için ölüp geberiyoruz yani kısacası. Ki benim gibi onlarca hikaye okudum burada.
O yüzden lütfen ama lütfen 6-7 yumurtaya az demeyin. Durumunuza şükredin.

Canım 6-7 direk yumurta değil antral folikül dedikleri tanecikler bunların içi bazen boş oluyor bazen büyümüyor yani özetle bunların arasından zaten her ay tanesi büyüyüp gelişip çatlayabiliyor. Sen sanırım döllenecek yumurta olarak düşündün tüp bebek tedavisinde bile bunlara hormon veriyorlar aralarından birkaç tanesi büyüyebiliyor bazende hormon ilaçlarıda işe yaramıyor :( yani benim durumumda senden çok farklı değil reglin ikinci günü sende de doktor antral folikül saymış olsa bende 6-7 görülen sayı sende de 4-5 görülüyordur ama umudu yitirmemek gerek ben de 6 tane görülen ayda 2 tanesi yumurtaya dönüşmüştü ve çatlatma iğnesi ile çatladı normal yollardan hamile kaldım bebeği kalbi durduğu için kaybettim yine de normal tutacağına inancım hala var :)

Yazdıklarım böyle düşünmenize neden olduğu için çok üzgünüm. Amacım kesinlikle moral bozmak değil. Tabi ki tek yumurta oluşsa da hamile kalınabilir. Ben zaten kimseye hamile kalamazsınız demedim, diyemem de. Fakat spontan gebelik şansının normal seviyede olduğunu söyleyebilmek için antral folikül sayısının en az 9-10 olması amh seviyesinin ise 2-4 arasında olması isteniyor. Bu şartlar sağlanmadı diye hamile kalınamaz demedim sadece şans azalır dedim. Hatta bu değerlerle uzun süre gebelik elde edilmemişse tedaviyi düşünebilirsiniz dedim. Yani bu değerlerle de hamile kalınabilir diye düşündüğümü gösteriyor bu da değil mi?
Bir kadının doğurganlığı hakkında konuşup moral bozmak gibi bir amacım neden olsun ki? Ben de ilk gebeliğimde dış gebelik yaşayıp bir tüpünü kaybetmiş bir kadınım. Şimdi bana tek tüple hamile kalma ihtimalin iki tüpe sahip bir kadına göre daha düşük dediklerinde incinmem mi lazım? Gerçek bu, tek tüple ihtimal düşer, sizde de durum aynı. Gerçekler sizi incitiyorsa ben ne yapabilirim? Amh seviyesi düşük afc sayısı düşük bir çok kadın tedavi görüyor, bir kısmı da tedavisiz hamile kalabiliyor tabi ki. Ben soru soran üyeye kendimce mantıklı bir cevap vermeye çalıştım sadece

Canım ben demek istediğini çok iyi anladım üzülüp kırılmadım B burcuburcu87 antral folikül sayısı ile gelişmiş yumurta sayısını karıştırdı 6-7 yumurta gelişmesi için zaten amh değerimin iyi olması antral folikül sayımında 10 dan fazla olması gerekir benim sadece merak ettiğim hormon değerlerim kötü değil ama antral folikül sayım az yumurtamın kalitesi sadece amh değeriyle mi belli olur acaba, bazılarında fsh yüksek olduğunda yumurta kalitesi düşmeye başlamıştır gibi şeyler okumuştum kendi kendime fsh lh yüksek değil yumurtalarımda belki o kadar kötü değildir diyorum fakat sanırım kendimi kandırıyorum. Doktor bebeğin kalbi durduğunda yumurtan kalitesiz yaşın 36-37 artık iyi yumurta bulman zor diyerek beni mucize gibi gelen bebeğimi kaybettiğimde iyice yıkıma uğratmıştı.

Canınızı hiç sikmayin benim dr 2 3 tane gözukuyor demişti bana da donasyon denmişti şimdi 10 hafta 4 günlük hamileyim ve hatta başta ikizdi biri düştü 3 tane de dondurulmuş um var

Rabbim tamamına erdirir inşallah :) bende bu yumurta kalitesizliği muhabbetinden korkuyorum kendi kendime şimdi hamile kalsam yine yumurta kalitesizse kayıpmı ederim yoksa kromozomal hastalıklı bir çocuğummu olur diye kafayı sıyırdım sanırım

Canım ben demek istediğini çok iyi anladım üzülüp kırılmadım B burcuburcu87 antral folikül sayısı ile gelişmiş yumurta sayısını karıştırdı 6-7 yumurta gelişmesi için zaten amh değerimin iyi olması antral folikül sayımında 10 dan fazla olması gerekir benim sadece merak ettiğim hormon değerlerim kötü değil ama antral folikül sayım az yumurtamın kalitesi sadece amh değeriyle mi belli olur acaba, bazılarında fsh yüksek olduğunda yumurta kalitesi düşmeye başlamıştır gibi şeyler okumuştum kendi kendime fsh lh yüksek değil yumurtalarımda belki o kadar kötü değildir diyorum fakat sanırım kendimi kandırıyorum. Doktor bebeğin kalbi durduğunda yumurtan kalitesiz yaşın 36-37 artık iyi yumurta bulman zor diyerek beni mucize gibi gelen bebeğimi kaybettiğimde iyice yıkıma uğratmıştı.
"An antral (resting) follicle is a small, fluid-filled sac that contains an immature egg." bu tanıma göre antral folikül; içinde olgunlaşmamış yumurta bulunan içi sıvı dolu kese. yani zaten birçok antral folikülün içi boş diyemeyiz. ovulasyon döneminde bunlardan sadece biri veya ikisi büyüyerek keseyi çatlatıp serbest kalabiliyor. (diğer foliküllerdeki yumurtalar ise olgunlaşamadan atılmış oluyor.) yani heba oluyor:) ama tabi içi boş folikül çıkması da olası.
bir de amh nin tanımına bakalım;
"AMH (Anti - Müllerian Hormon), doğrudan yumurtalıktan salgılanan bir glikoproteindir. 6 mm ye kadar olan yumurta hücrelerinden salgılanır (granülosa hücreleri) . AMH salgısı kız çocuklarında 36. gebelik haftasında başlar, menopoza kadar devam eder." yani amh en büyüğü 6mm olan folikül içerisindeki granülosa hücrelerinden salgılanıyor. yani amh yumurta kalitesini değil sayısını gösteriyor. bu yüzden amh değeriniz düüşük diye yumurtalarınızın kalitesiz olabileceği endişesine kapılmanız aslında doğru değil.amh sadece rezervi gösteriyor. ama şöyle birşey var rezerviniz ne kadar iyise kaliteli yumurta bulma şansı da o kadar artıyor.
eğer doğal yolla hamilelik bekliyorsanız, tüp bebek ile hamile kalmak isteyen birine kıyasla amh sizin için daha az önemli. çünkü tüp bebek tedavilerinde pozitif sonuç alabilmek için 3-5 tane kaliteli embriyo elde edebilmek, bunun için de 10-15 tane yumurta toplamış olabilmek gerekiyor. yeterli yumurta toplanamadığı durumlarda havuz yöntemi de var bu soruna çözüm olarak.

diğer taraftan doğal yolla gebelik planlayanlar için amh önemsiz dediğim anlaşılmasın tabi ki önemli. menepoz yaşı ile ile ilgili fikir veriyor.kaliteli yumurta bulma ihtimali, düşük amh seviyesine sahip bir kadına göre daha yüksek oluyor. bu sebepten uzun süre spontan yolla beklenmesine rağmen gebelik oluşmayabiliyor. gibi gibi. fakat ivf ile gebelik oluşturulmak istendiğinde çok daha önemli.

toparlarsak bence sizin değerleriniz kötü sayılmaz. yumurtam kalitesiz mi diye endişe yapmayın. amh seviyeniz rezervinizin biraz düşük olduğunu gösteriyor. uzun süre spontan deneyip tüp bebek şansınızı da azaltmadan bi süre daha bekleyip aşılamayı ve eğer başarı elde edilemezse tüp bebeği düşünebilirsiniz.

buarada yanlış anlaşılmadığım için sevindim:)

"An antral (resting) follicle is a small, fluid-filled sac that contains an immature egg." bu tanıma göre antral folikül; içinde olgunlaşmamış yumurta bulunan içi sıvı dolu kese. yani zaten birçok antral folikülün içi boş diyemeyiz. ovulasyon döneminde bunlardan sadece biri veya ikisi büyüyerek keseyi çatlatıp serbest kalabiliyor. (diğer foliküllerdeki yumurtalar ise olgunlaşamadan atılmış oluyor.) yani heba oluyor:) ama tabi içi boş folikül çıkması da olası.
bir de amh nin tanımına bakalım;
"AMH (Anti - Müllerian Hormon), doğrudan yumurtalıktan salgılanan bir glikoproteindir. 6 mm ye kadar olan yumurta hücrelerinden salgılanır (granülosa hücreleri) . AMH salgısı kız çocuklarında 36. gebelik haftasında başlar, menopoza kadar devam eder." yani amh en büyüğü 6mm olan folikül içerisindeki granülosa hücrelerinden salgılanıyor. yani amh yumurta kalitesini değil sayısını gösteriyor. bu yüzden amh değeriniz düüşük diye yumurtalarınızın kalitesiz olabileceği endişesine kapılmanız aslında doğru değil.amh sadece rezervi gösteriyor. ama şöyle birşey var rezerviniz ne kadar iyise kaliteli yumurta bulma şansı da o kadar artıyor.
eğer doğal yolla hamilelik bekliyorsanız, tüp bebek ile hamile kalmak isteyen birine kıyasla amh sizin için daha az önemli. çünkü tüp bebek tedavilerinde pozitif sonuç alabilmek için 3-5 tane kaliteli embriyo elde edebilmek, bunun için de 10-15 tane yumurta toplamış olabilmek gerekiyor. yeterli yumurta toplanamadığı durumlarda havuz yöntemi de var bu soruna çözüm olarak.

diğer taraftan doğal yolla gebelik planlayanlar için amh önemsiz dediğim anlaşılmasın tabi ki önemli. menepoz yaşı ile ile ilgili fikir veriyor.kaliteli yumurta bulma ihtimali, düşük amh seviyesine sahip bir kadına göre daha yüksek oluyor. bu sebepten uzun süre spontan yolla beklenmesine rağmen gebelik oluşmayabiliyor. gibi gibi. fakat ivf ile gebelik oluşturulmak istendiğinde çok daha önemli.

toparlarsak bence sizin değerleriniz kötü sayılmaz. yumurtam kalitesiz mi diye endişe yapmayın. amh seviyeniz rezervinizin biraz düşük olduğunu gösteriyor. uzun süre spontan deneyip tüp bebek şansınızı da azaltmadan bi süre daha bekleyip aşılamayı ve eğer başarı elde edilemezse tüp bebeği düşünebilirsiniz.

buarada yanlış anlaşılmadığım için sevindim:)
Çok teşekkür ederim ben sanki amh düşükse yumurtada kalitesizdir gibi düşünmeye başlamıştım bitkisel şeyler içmeye başladım polen propolis arı sütü aslan pençesi otu d vitamini artık kim ne derse ona göneldim bu arada eşimin değerleri normal o biraz içimi rahatlatıyor.

anladım. o kadar çok ot çöp yiyip içmeyin bence:) beno işlerden çok anlamıyorum ama bilgi edinip kullanın.çünkü bazen iki şey birbiriyle etkileşime girebiliyor.
umarım yakın zamanda bebek isteğiniz gerçekleşir:) iyi günler.

Yo hayır karıştırmadım. :) Antral Folikül sayısının ne olduğunu biliyorum. Ve hiç 2 den fazlasını görmedim. İlaçlara başlamadan önceki halinden söz ediyorum. Hiç ilaçsız 6-7 tane görmek lütuf gibi bir şey. Üzgünüm ama bu şekilde düşünüyorum.

Yo hayır karıştırmadım. :) Antral Folikül sayısının ne olduğunu biliyorum. Ve hiç 2 den fazlasını görmedim. İlaçlara başlamadan önceki halinden söz ediyorum. Hiç ilaçsız 6-7 tane görmek lütuf gibi bir şey. Üzgünüm ama bu şekilde düşünüyorum.

Burcu inşallah dediğin gibi iyi bir durumdur keşke bir mucize olsa hastane kapılarında sürünmeden yine tutsa, bizim oyle çok tüp bebek deneyecek durumumuzda yok yani 1 en fazla 2 oda borç harç ile deneyebiliriz. şimdiden olumsuz düşünmekte saçma :(

Burcu inşallah dediğin gibi iyi bir durumdur keşke bir mucize olsa hastane kapılarında sürünmeden yine tutsa, bizim oyle çok tüp bebek deneyecek durumumuzda yok yani 1 en fazla 2 oda borç harç ile deneyebiliriz. şimdiden olumsuz düşünmekte saçma :KK43:
İnşallah hemen tutar canım hepimiz için dua ediyorum

Katılıyorum arkadaşım sana. 6-7 yumurta'yı ben 16 ayda ancak yapabildim :KK48: 6-7 yumurta 41 kere maşallah denilecek bir sayı.

Burcu inşallah dediğin gibi iyi bir durumdur keşke bir mucize olsa hastane kapılarında sürünmeden yine tutsa, bizim oyle çok tüp bebek deneyecek durumumuzda yok yani 1 en fazla 2 oda borç harç ile deneyebiliriz. şimdiden olumsuz düşünmekte saçma :KK43:

Bizlerin de durumu çok farklı değil canım. Herkes bir şekilde bir yerlerden kısarak, borçla harçla bu işe girişiyor. Kimse için sıradan bir harcama değil tüp bebek konusu. Açıkçası bundan 5 ay öncesine kadar bunları yaşayacağımı birisi söylese, dalga mı geçiyorsun derdim. Ama maalesef her şey biz insanlar için. Bu da bizim sınavımız.
Ama sana şöyle diyeyim. Tabii ki bir doktor senin hakkında daha net bir yorum yapacaktır fakat 6-7 yumurta küçümsenecek bir sayı değil inan. Bir arkadaşımın reglinin 2. gününde bu civarda yumurtası vardı. 20 tane yumurta toplandı iğnelerden sonra. 5 tane de embriyosu oluştu. Sende de böyle olur demiyorum. Ama bu bir örnek. Yaşını bilmiyorum. Hikayeni de aynı şekilde. Ama ufacık bir imkanın bile varsa vakit kaybetmeden en azından bir tüp bebek merkezinde muayene ol derim. En sağlıklı cevabı orada bulabilirsin.
Öyle şeyler gördük ve okuduk ki burada. Artık normal yoldan hamile kalanlara ütopik bir canlı gözüyle bakıyorum ben şahsen. :D Sperm yumurtayı bulacak, dölleyecek, tutunacak, üstelik sağlıklı olacak, güzel gelişecek ve doğuma kadar gidecek. Ve sayamadığım birçok aşama. Allah'ın mucizesi elbette. Ama bazen istediğimizi alabilmek için savaşmak gerekir. Olursa olur mantığı bana doğru gelmiyor. Sen elinden geleni yap. Sonrası Allah'ın takdiri. Keşke dememek için bu şart.

Katılıyorum arkadaşım sana. 6-7 yumurta'yı ben 16 ayda ancak yapabildim :KK48: 6-7 yumurta 41 kere maşallah denilecek bir sayı.

Hiçbirimizin emekleri boşa gitmesin dilerim ki. Buradaki her kadın bu duyguyu yaşamayı yürekten hak ediyor.
16 ay çok ciddi bir sabır. Daha fazlalarını yaşayan da var elbet. Allah hepimize dayanma gücü versin canım.

Bizlerin de durumu çok farklı değil canım. Herkes bir şekilde bir yerlerden kısarak, borçla harçla bu işe girişiyor. Kimse için sıradan bir harcama değil tüp bebek konusu. Açıkçası bundan 5 ay öncesine kadar bunları yaşayacağımı birisi söylese, dalga mı geçiyorsun derdim. Ama maalesef her şey biz insanlar için. Bu da bizim sınavımız.
Ama sana şöyle diyeyim. Tabii ki bir doktor senin hakkında daha net bir yorum yapacaktır fakat 6-7 yumurta küçümsenecek bir sayı değil inan. Bir arkadaşımın reglinin 2. gününde bu civarda yumurtası vardı. 20 tane yumurta toplandı iğnelerden sonra. 5 tane de embriyosu oluştu. Sende de böyle olur demiyorum. Ama bu bir örnek. Yaşını bilmiyorum. Hikayeni de aynı şekilde. Ama ufacık bir imkanın bile varsa vakit kaybetmeden en azından bir tüp bebek merkezinde muayene ol derim. En sağlıklı cevabı orada bulabilirsin.
Öyle şeyler gördük ve okuduk ki burada. Artık normal yoldan hamile kalanlara ütopik bir canlı gözüyle bakıyorum ben şahsen. :KK70: Sperm yumurtayı bulacak, dölleyecek, tutunacak, üstelik sağlıklı olacak, güzel gelişecek ve doğuma kadar gidecek. Ve sayamadığım birçok aşama. Allah'ın mucizesi elbette. Ama bazen istediğimizi alabilmek için savaşmak gerekir. Olursa olur mantığı bana doğru gelmiyor. Sen elinden geleni yap. Sonrası Allah'ın takdiri. Keşke dememek için bu şart.
Kürtajdan sonra 3 ay bekle demişlerdi o yeni bitti önümüzdeki ay bizde denemeye başlayacağız ama dediğin gibi şimdiden tüp bebek konusunda araştırmalara başladık marttan beri bir kısırım yumurtam bitmiş gibi düşündüm bir ay sonrasında mucize gibi hamile kaldım 2 sonrasında kaybettim iyi kötü her duyguyu hızlandırılmış şekilde yaşadım marttaki amh değerim 0,83 tü şimdi onu tekrarlamaya korkuyorum çünkü daha da düşmüştür diyorlar bizde yılbaşına kadar 2-3 ay şansımızı deneyip sonrasında tüp bebek tedavisine başlayacağız rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı bir evlat verir inşallah

Kızlar tedaviyeye başlayan var mı ? Doktorunuz neler verdi

Kızlar tedaviyeye başlayan var mı ? Doktorunuz neler verdi

Canım ben henüz bir tedaviye başlamadım,yılbaşında başlamayı düşünüyordum öncesinde bir kaç ay deneyecektim ama dün bir yerle görüştüğümde 0,83 amh değeri tüp bebek için garanti sonuçlar veremeyecek bir değerdir diye beni yıkıma uğrattı :( şuan ne yapacağımı bilemez panik haldeyim reglime 10 gün kadar var bu süre içinde hemen bir tüp bebem merkezine mi gitmeliyim bu ay direk tüp bebek mi denemeliyiz,rapor çıkarmak için mi uğraşmalıyım, kafamda milyon tane soru ile dünden beri çaresiz düşünüyorum.

Canım ben henüz bir tedaviye başlamadım,yılbaşında başlamayı düşünüyordum öncesinde bir kaç ay deneyecektim ama dün bir yerle görüştüğümde 0,83 amh değeri tüp bebek için garanti sonuçlar veremeyecek bir değerdir diye beni yıkıma uğrattı :KK43: şuan ne yapacağımı bilemez panik haldeyim reglime 10 gün kadar var bu süre içinde hemen bir tüp bebem merkezine mi gitmeliyim bu ay direk tüp bebek mi denemeliyiz,rapor çıkarmak için mi uğraşmalıyım, kafamda milyon tane soru ile dünden beri çaresiz düşünüyorum.
Bence tek merkeze bağlı kalma zaten bizlere %100 demiyorlar benim amh 0,31 canım kendini topla bizlerin vakit kaybetmemesi lazım başka bir merkezle görüş

Bence tek merkeze bağlı kalma zaten bizlere %100 demiyorlar benim amh 0,31 canım kendini topla bizlerin vakit kaybetmemesi lazım başka bir merkezle görüş

ben kürtajdan sonra vücut toplansın diye biraz gıda vitamin takviyesi ile bir kaç ay normal yoldan denemek istemiştim. Kendi kendime tüp bebekte tutar Rabbim evlatsız bırakmaz diyordum ama kadın resmen hiç şansım yokmuş gibi konuştu moralim alt üst oldu.

ben kürtajdan sonra vücut toplansın diye biraz gıda vitamin takviyesi ile bir kaç ay normal yoldan denemek istemiştim. Kendi kendime tüp bebekte tutar Rabbim evlatsız bırakmaz diyordum ama kadın resmen hiç şansım yokmuş gibi konuştu moralim alt üst oldu.
Benim doktorumda gerçekleri konuştu normal hastalarımın şansı %80 senin şansın %35 kadar dedi olumlu düşün dua edelimde rahmimiz var canım bizden kötü insanlar var olumsuzluğa kapılma maalesef gerçekler acı veriyor bize bulunduğun ilde başka doktora git

Back
X