Yumurtalikta kan pihtisi

Baykuskus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
74
33
38
38
Bulent bey merhabalar,

Benim bir sikintim var size danismak isterim.

Ben iki ay once tup bebek tedavisi gordum ve yumurtalarim toplandi. Yumurta toplama islemi sonrasi ic kanama gecirdim. Karin bosluguma dolan 2 litre kan temizlendi. Yumurta toplama islemini yapan doktorum rahim ile sag yumurtalik arasinda olan kalin bir damari cizdigini soyledi.

Bugun kontrol amacli tekrar doktoruma gittim ve sol yumurtaligimda yaklasik 4 cm capinda bir kan pihtisi oldugunu soyledi. Bu pihti disinda yeni pihtilarinda yumurtlama ile birlikte olustugunu soyledi.

Hareketlerime dikkat etmem gerektigini yoksa yumurtaligimin donebilecegini ve ameliyata girmem gerekecegini soyledi. Dogum kontrol hapi verdi ve zamanla gececegini soyledi.

Bu kan pihtisi kendi kendine tamamen gecer mi?
Yasadigim bu komplikasyonlar gorulen komplikasyonlar midir?
Bu kan pihtisi sagligim acisindan problem olusturur mu?
Yumurtaligin donme ihtimali nedir?
Dogum kontrol hapi ile yapilan tedavi dogru bir tedavi midir?

Cok kaygiliyim.
Yardimci olursaniz sevinirim
Simdiden tesekkurler

Bulent bey merhabalar,

Benim bir sikintim var size danismak isterim.

Ben iki ay once tup bebek tedavisi gordum ve yumurtalarim toplandi. Yumurta toplama islemi sonrasi ic kanama gecirdim. Karin bosluguma dolan 2 litre kan temizlendi. Yumurta toplama islemini yapan doktorum rahim ile sag yumurtalik arasinda olan kalin bir damari cizdigini soyledi.

Bugun kontrol amacli tekrar doktoruma gittim ve sol yumurtaligimda yaklasik 4 cm capinda bir kan pihtisi oldugunu soyledi. Bu pihti disinda yeni pihtilarinda yumurtlama ile birlikte olustugunu soyledi.

Hareketlerime dikkat etmem gerektigini yoksa yumurtaligimin donebilecegini ve ameliyata girmem gerekecegini soyledi. Dogum kontrol hapi verdi ve zamanla gececegini soyledi.

Bu kan pihtisi kendi kendine tamamen gecer mi?
Yasadigim bu komplikasyonlar gorulen komplikasyonlar midir?
Bu kan pihtisi sagligim acisindan problem olusturur mu?
Yumurtaligin donme ihtimali nedir?
Dogum kontrol hapi ile yapilan tedavi dogru bir tedavi midir?

Cok kaygiliyim.
Yardimci olursaniz sevinirim
Simdiden tesekkurler
Merhabalar : yumurta toplama işlemınde nadiren kanama - enfeksıyon gıbı durumlar görülebılmekte. Bu durum yakın takıp edılmelı. Vıtal bulgular ,hayati tehlıke var mı ? kontrol edılmelı. Muayene ,kan tetkıkı ve ultrasonografı bulgularına gore durum aydınlatılmalı.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back