Yumurtlama döneminden 1 hafta önceki ilişkiden gebe kalınabilir mi?

Bende bu aralar 28 günde bir oluyorum ama tam ne zaman yumurtladığımdan emin değilim valla. İlişkiye girer girmez sağ yumurtalığımı hissettim ve 10 gündür yumurtalıklarım ve belim sancıyıp batıyor + bi sürü belirti daha. Yapar yapmaz da bu kadar belirtinin olması çok garip... En son âdetim de ilk kez 5 gün sürdü ve çok az oldu. O kadar azdı ki 3. gün bitti ve son 2 gün sadece 1-2 damla kahverengi geldi. Normalde 6 gün sürerdi her ay. Neler oluyor anlamadım. Bu ay 3-4 gün erken yumurtladıysam hamile olabilirim şimdi. Hiç birşey bilememek ne kötü.

28 günde bir :) bir gün gecikince testte silik çizgi görüp doktora gittik 5 haftalık hamilr olduğumu öğrendik.

SAT'den BAT'ne kadar 3 hafta geçiyor ama nasıl 5 haftalık olabiliyor benim gibi âdet bitiminden 1 gün sonra ilişkiye girdiyseniz? Alla alla :/

Erken yumurtlamışsınız o zaman
Bilmiyorum açıkcası hiç hesaplamadım yumurtlama tarihimi. Hemen hamile kaldım ilişkinin ertesi sabahı 1-2 damla kanamam olmuş onuda reglimin bitmesine vermiştim. Yani şöyle aslında o gün olup olmadığınıda kesin olarak bilemem sonuçta çünkü aktif bir cinsel hayatımız var ama hormonda 5 hafta çıkınca en erken ilişkimiz reglimin son günüydü.

Canım anladığım kadarıyla hamile kalmaya çalışıyorsun benimde anlamadığım ovulasyon tarihine neden bu kadar önem verildiği sonuçta her gün ilişki yaşarsan düzenli olarak o tarihe denk gelmez mi ?

Doğru evet haklısın. Dediğin gibi zaten düzenli bir ilişki yaşanıyorsa yumurtlama dönemine zaten denk gelir. E hadi yumurtlama döneminden en az 3-4 gün önce ilişkiye girdik diyelim, hamile kalınamaz mı? Kalınır. Herkes o dönem hergün ilişkiye girmiyor hamile kalayım diye, ki yumurtlama zamanı zaten yumurtluyosun sen. Hergün tutturayım diye o kadar uğraşmaya gerek yok ki eğer yumurtladıysan, sonuçta sadece 1 gün canlı kalmıyo sperm, 5 gün hatta 1 hafta bile yaşayabiliyor ve yumurtayı tutturmak için 4-5 gün de zaten yeter hamile kalmak için.

Âdetten hemen sonra bile hamile kalanlar varmış senin gibi, ki yumurtlama döneminden 1 haftadan daha önce olmuş oluyo bu durum. Ha, erken yumurtlamış olabilirsin o ayrı konu ama illa hamile kalmak için yumurtlama döneminde büyük bir çalışmaya girmek gerekmiyor ama bazı hanımlar için bu dediklerim sağlık vs. açısından geçerli değil tabii.

Bence de en önemlisi kafanı rahat tutmak bu konuda ben ilk günlerde bile çok komik gelecek ama hamile olabilirim modundaydım. Çevremdeki herkes ilk 1 yıl öyle hemen olmaz umutlanma insanlar deli gibi tedavi oluyor senin hemen olcak mı sanıyorsun diyordu kayınvalidem özellikle benim 5 ay olmamıştı o zaman her şey organikti falan diyordu. Ben ve eşimse aman dikkatlı olalım belki hamileyimdir diyorduk ve gerçekten allah herkese nasip etsin ama çevreye bu konuda aldırış etmemek gerekiyor. Çünkü insanlar genelde negatif ve başkalarının hevesini kırmaya bayılıyor.

Bence de en önemlisi kafanı rahat tutmak bu konuda ben ilk günlerde bile çok komik gelecek ama hamile olabilirim modundaydım. Çevremdeki herkes ilk 1 yıl öyle hemen olmaz umutlanma insanlar deli gibi tedavi oluyor senin hemen olcak mı sanıyorsun diyordu kayınvalidem özellikle benim 5 ay olmamıştı o zaman her şey organikti falan diyordu. Ben ve eşimse aman dikkatlı olalım belki hamileyimdir diyorduk ve gerçekten allah herkese nasip etsin ama çevreye bu konuda aldırış etmemek gerekiyor. Çünkü insanlar genelde negatif ve başkalarının hevesini kırmaya bayılıyor.

Aynen dediğin gibi. Sanırım o tarz insan tipleri hamile kalınca biraz hava içine giriyorlar bilmiyorum günahlarını almayim ama durum öyle görünüyor. Bende var sizde yok hesabı. İnsanların ne dediklerini düşünmemek gerekiyo. Ben 1 sene uğraşırım sen ise 1 ay'da isteğine kavuşursun. Allahın takdiri neyse o olur sonuçta istediğin kadar çabala. Bazı insanlar sever üzüntüden beslenmeyi...

Merhaba hanımlar.

Âdetim 11 Ekim'de bitti. Takvime göre dün, yani 21 Ekim yumurtlama günüm olarak görünüyor ve ilişkim 12 Ekim'de oldu. İlk kez korunmadan ilişkiye girdim ve afedersiniz eşim boşalır boşalmaz sağ yumurtalığımı hissettim ve o günden beri yumurtalıklarım ve belim sızlıyor, batıyor + bir sürü daha belirti...

Yumurtlama döneminden 6-7 gün önceki ilişkiden gebe kalabilme ihtimalim var mı sizce?

Bugün ilişkiden sonra ki 10. günüm ve âdetime 13 gün kaldı. Hamile olabilir miyim?
Olabilir zaten bittiğinin haftası ve yeniden olacaginin haftası gebelik oluşumu için daha ihtimalli diye biliyorum

canım ne oldu belırtıler hala batmalar falan devam edıyor mu..

Adet oldum bu ay canim belirtiler gebelik belirtileri degilmis. BhCG 0.100 çikti. 1 ay devam etti agrilarim ve doktora gitmek zorunda kaldim ama adetten sonra kesildi agrilar canim. Ultrasona girdim ve kan-idrar testi yapildi, çok sukur hersey temiz ve normal duzeyde çikti. Bosuna agrimis yani :)

Aynen oyle :) bu ay bekliyorum bakalim 22 kasim adet gunum .. insallah adet olmam yani bebis varsa tabi cok istiyorum rabbim nasip eder insallahh.. bu ay olmazsa bizde bi doktora gorunelim diyoruzz bakalim artik

Allah hayırlısını versin canım. İnşaAllah dilediğine kavuşursun en yakın zamanda. Allah hiç bir kadını meleksiz bırakmasın :)

Back
X