selam ahuhayat,
bende yumurtlama takini yaptiriyorum.Nisan ayinda basladim.
Nisan:100mg(2 tablet) klomid aldim.12.gun de bakildiginda 5 yumurta olustu.3 u olgun.catlatma ignesi yapildi. Ama sonuc negatif.
Mayis ayinda adetimin basinda tekrar ultrason oldum.hala adetle gitmeyen yumurtalar var diye ara verildi.Kendimiz denedik ama sonuc negatif.
Haziranda 100mg(2 tablet) klomid aldim.12.gun de bakildiginda 5 yumurta olustu.bu sefer 4 u olgun. cogul gebelik riski var diye catlatma ignesi yapilmadi.Hatta bize iliski onermediler. ama biz dinlemedik kendimiz denedik. Ama sonuc yine negatif.
Temmuz ayinda adetimin basinda tekrar ultrason oldum.yine hala adetle gitmeyen yumurtalar var diye
2.kez ara verildi.Kendimiz denedik ama sonuc negatif.
Agustos ayinda dozajim 50mg a dusuruldu.(gunde 1 tablet) Daha 11. gunde 3 olgun yumurta vardi. catlatma ignesi oldum ama sonuc yine negatif.
Eylul ayinda tekrar 50mg (gunde 1 tablet) aldim.Daha 11. gunde 5 olgun yumurta vardi. 4 u olgun yine. cogul gebelik riski var diye yine catlatma ignesi yapilmadi.ama kendimiz denedik.
simdi 3-4 gune kadar eylil ayinin sonucunu ogrenecegim.
uzun yazdim ama kisacasi 1 ay ilac kullanip bir ay ara vermek zorunda kaldim. eylul ayinda 6. ve sonuncu klomid tedavisini gormem gerekiyordu ama ara verdigim icin su ana kadar 4 ay klomid aldim. burda da 6 ay klomid denemeden bir sonraki asamaya gecmiyorlar.
bende yumurtalar olusuyor ve buyuyorda.en kucugu 12,14 mm.genelde 18-25 hatta bir ikiside 35mm kadar buyuyor.sanirim catliyorlarda.cunku yumurtlama zamani olusan tum degisiklikleri yasiyorum.ama bir turlu hamile kalamiyorum.Sebepsizlerdeni bizde.ne bende ne esimde bir sorun yok. yalniz bende FMF (Ailesel Akdeniz Atesi) denilen bir hastalik var. o da hamileligi etkilemezmis denildi. eger sorun yoksa niye olmuyor diye dusunmekten yoruldum artik.