yumurtlama testi. bilgi amacli.resimli.

melis1978

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
796
168
46
Kizlar ilk test uygulamami yaptim.ilk defa kullandigim icin adetimin baslangicindan 13.gun hemen yapmaya basladim.1 nisan adetimin ilk gunuydu. Gordugunuz uzere gittikce artti hormonum ve Tamm 20 nisanda yumurtlama gerceklesti.yani bu demek oluyorki herkes 14.gun yumurtlamiyor.basta cok korktum cunku 14.15.16.17.18.19 derken hic bisey olmadi.duzensiz adet goruyorum diye hic yumurtlamicam sandim.ama sonuc sevindiriciydi.bakalim nolceek:) 20150421_222927.jpg
20150421_222927.jpg

Sat larimiz ayniymis benim de 1 nisan. Sen kac gunde bir adet oluyorsun ? Ben de gecen iki ay boyunca yaptim bu testlerden ama tutmadi malesef. Bu ay yapmiyorum sana gire degerlendireyim :)

Sat larimiz ayniymis benim de 1 nisan. Sen kac gunde bir adet oluyorsun ? Ben de gecen iki ay boyunca yaptim bu testlerden ama tutmadi malesef. Bu ay yapmiyorum sana gire degerlendireyim :)
Benimki duzensiz cnm .ama genellikle 35 gune bir oluyorum...

Testi yapcaginiz zamanin 3 saat oncesi Sivi almayin.hergun ayni saat uygulayin.saat 17,,18 cok guzel sonuc veriyor

Son düzenleme:
İlişki periyodun nasıl oldu canim . Yani 20 . Gun öncesi sonra si???
cizgi koyulasmaya baslayinca 17.18.19.20 .... 4 gun calistik.tabi calisma denirse :)yorgun argin anca gece yatmadan once 1 kez oldu.forumda bakiyorum anı yakalamak icin sabah aksam calisan var.ben koyu cizgiyi bu kadar net gorecegimi bilseydim sadece 20.gun birlikte olurdum.cunku sperm kalitesi dusuyor hergun olunca..bebek olmazsa eger,diger aya mutlaka koyu cift cizgiyi beklicem.

kizlar yeni ama cok gec ogrendigim bir seyi hemen paylasayim..testlerimde 21.gune bakin hemen siliklesti.hormon hemen düstü vucuttan. Buna aldanip iliskiyi kesmistim:KK43: malesef 21 indede esimle birlikte olmam gerekiyormus.cunku yumurta koyu cifti gordukten sonra,cizgi siliklesince de catlayabiliyomus.siz siz olun 1 gun fazladan calisin.sanirim gitti benim koca bir ayim daha :KK43:(

Aynen zaten burada konuşan bayanlar hep söylüyor çift çizgi koyulasınca 24 yada 36 saat içinde çatlıyormuş yumurta

Bence koyuluğu gordulten sonra 2 gün daha çalışılmalı...ben bu ay aynı testlerden aldım buna göre devam edicem artık bi hastalansamda

Bence koyuluğu gordulten sonra 2 gün daha çalışılmalı...ben bu ay aynı testlerden aldım buna göre devam edicem artık bi hastalansamda
Of yaa hadi hayirlisi cimcim.gelecek ay testleri uygular hep beraber goruslerimizi paylasiriz artik.sperm vucutta 1 gun daha canli kalabildigi icin biraz umitliyim.2 hafta bekleyip gebelik testimi yapcam.olumlu olumsuz sonucu hemen size yazcam.

Of yaa hadi hayirlisi cimcim.gelecek ay testleri uygular hep beraber goruslerimizi paylasiriz artik.sperm vucutta 1 gun daha canli kalabildigi icin biraz umitliyim.2 hafta bekleyip gebelik testimi yapcam.olumlu olumsuz sonucu hemen size yazcam.
Ben kan testi verdin simdi 1 saate çıkar daha regl 5 gün var ama duramadımm

Kızlarrrr 6 .52 cıktııı doktor var gibi dedi 3 gün sonra bidaha yaptır dedi yardımmmm edinnnn banaaa nolurrrr varmıııııı acaba

Kızlarrrr 6 .52 cıktııı doktor var gibi dedi 3 gün sonra bidaha yaptır dedi yardımmmm edinnnn banaaa nolurrrr varmıııııı acaba
O degerleri hic bilmiyorum cnm insallah vardir 3 guncuk daha bekle beklemesine de.gebelik testinde de cikar az cok.yapsana bi test.

Teşekkür ederimm, evet test koyulaştıktan sonra bir sonraki gün aynı saatte testi yapıyormuşuz silikleştiyse bu yumurtanın çatladığı anlamına geliyormuş inşallah hamile kalırsınn:anneadayı:
insallah.evet cnm...bir de yumurtlayinca degil,yumurta catlayinca.bunu unutmamak lazim.hamile kalmak ne zor.dusunun ayda 1 gun sansimiz var.

BUYUR BURDAN YAK!KAFAM ALLAK PULLAK OLDU.guvenilir bir siteden alinti yaptim kizlar. Yumurtlama ve catlama ayni seymis :) aynen kopyaliyorum son cumleye dikkat.....Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

X