Yumurtlamadan kaç gün sonra adet olunur?

pozitifbiri

İnadına daha pozitif 🤞
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
5.185
12.264
448
Şunu merak ediyorum genelde uygulamalar yumurtlama gününü doğru göstermiyor. Misal ben akıntı takibi ve baş agrimi diğer kasık ağrısı vs takip ettigimde 17. Gün yumurtlamis gördüm kendimi. Yumurtlamadan 17 gün sonra da adet mi olmam gerekiyor yoksa her türlü yumurtlamadan 14 gün sonra mi adet olmalıyım? Adet günüm değişiyor gibi o yüzden kendimce bir bat tahmini yöntemi bulmalıyım :)

Yumurtlamadan 14 gün sonra adet oluyor eğer ovulasyon testi kullanmadıysanız çatlamanızın tam gününü belki bilemeyebilirsiniz ondan gününüz belki şaşıyordur

Yani 20. Gün bile yumurtlasam ondan 14 gün sonra adet mi olmam gerekir ?
Yumurtlamadan 14 gün sonra adet oluyor eğer ovulasyon testi kullanmadıysanız çatlamanızın tam gününü belki bilemeyebilirsiniz ondan gününüz belki şaşıyordur

Evet mesela pcos olanlardada adet yumurtlama süresi uzadığı için yada erken olduğu için düzensizleşiyor
Adete bir gün kala bile yumurtlama olan bayanlar var benim de 13/14/15 bu ay mesela 15. Gün yumurtlama oldu klasik benim de ovülasyon ile adet arası 11/12 gün sürüyor sonra adet oluyorum . Bu insanlarda değişkenlik gösterebilir.

Benimki de yumurtlama bitikten sonra yani test çubuğunda açık rengi gördükten sonra 16.gün oluyor

Ben 3 ay yıl içinde takip yaptırdim yumurta için regl 25 günlük döngüm var ve bende şaşmaz döngüm 13.14. Gün yumurtlama yaziyor her programda fakat bende 17.18. Gün yumurtlama oluyor ve 10 Gün sonra regl geliyor yani 3 kontroldede ayni şey oldu bende demekki yumurtlama sonrasi 14. Gün regl diye bir durum yok mesela ben çok net şekilde geç yumurtlayanlardanim

Şunu merak ediyorum genelde uygulamalar yumurtlama gününü doğru göstermiyor. Misal ben akıntı takibi ve baş agrimi diğer kasık ağrısı vs takip ettigimde 17. Gün yumurtlamis gördüm kendimi. Yumurtlamadan 17 gün sonra da adet mi olmam gerekiyor yoksa her türlü yumurtlamadan 14 gün sonra mi adet olmalıyım? Adet günüm değişiyor gibi o yüzden kendimce bir bat tahmini yöntemi bulmalıyım :)
Luteal faz canım kişiden kişiye değişiyor bildiğim kadarıyla ortlama sayısı 14 gün diye biliyorum ben

Kesinlikle. Ben ateş takibi de yapıyorum her şey net oluyor saat gibi yaratmış Allah vucutlarimizi elhamdülillah 🤲💯
Çok güzel bir alışkanlık takvim tutmak ben çoktandır tutuyordum ama üstüne fazla düşmüyordum kacirdigim günler oluyordu şu sıralar kaçırmamaya dikkat ediyorum 😂😍

Her sabah aynı saatte yataktan kalkmadan çubuk atesolcer le öçüyorsunuz dil altından. Yumurtladigim günü anlıyorum uygulamalar var. Tüm belirtilerim falan giriyorum. Bana söylüyor. Tahmini adetimi de birkaç ay ölçüp girince zaten istatistik çıkarıp bana şu gün adet olacaksın diyor ve gerçekten de oluyorum 🤗 uygulamalar femometre(Türkçe) ve fertility friend (az bir ingilizce de iş görür uygulama İngilizce)
Nasıl bir ateş takibi acaba

Back
X