Yumurtlamadan sonra gün gün gebelik belirtilerim hanımlar

Pembe6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2021
7
3
36
43
Herkese merhaba güzel anne adayları 🥰
Forumda gecesini gündüzüne katmış, herkesin her yazdığını okumuş, kendimde benzerlikler var mı diye tüm vücudumu dinlediğim günlerden sonra sizlerle kendi hamilelik sürecimdeki belirtileri paylaşmak istiyorum. Biliyorum ki bu bir çoğunuz için çok kıymetli 🙏

Öncelikle şunu belirteyim ben
mthfr C6771 ve mthfr A1298C Heterozigot olan
43 yaşında, öncesinde 5 düşüğü olan, 2 yaşında bir oğlu olan, şuanda da ortalama 5 haftalık hamile olan biriyim 🌺

Ovulasyon testleri ile süreci takip ettim Temmuzun 25 i reglimin ilk günüydü.
8 Ağustos ovulasyon testim pil yaptı
9 Ağustos hala pikti ben hem 8 Ağustosu hem de 9 Ağustos gecesini değerlendirdim.

10 Ağustos sabahına karşı testim silikleşmeye başladı bu demek oluyor ki gece yumurtlama oldu ve muhtemelen spermle buluştu.

11 Ağustos gecesi yatarken enox iğne ve progestan fitile başladım 2 adet bir sabah bir akşam toplam 400 mg kullandım

Çünkü yumurtlamadan hemen sonra belimde ve kasıklarımda ağrı hissettim.

Yumurtlamadan sonraki 5. Güne kadar ağrılarım devam etti. 5. Gün tüm belirtilerim geçti çok yoğun akıntı başladı. Bunu eğer üşütmediysem iyiye işaret olarak algıladım.

18 Ağustosta yani Dpo 9 da gebelik testi yaptım Predictor erken testlerden ve negatif çıktı.

20 Ağustosta yani Dpo 11 de sipslik bir çizgi gördüm

21 Ağustosta o silik çizgi biraz daha görünür bir siliklikteydi ve bu umut olmuştu.

25 Ağustos normal bir kaset testte bile artık pozitifti
Vücudumda hiç geçmeyen sol kasık ağrılarım sanki hep regli olacakmışım gibi devam ediyordu. Üstelik bir gün sonra beklenen reglimin ilk gününe denk geliyordu ve kahverengi akıntım başlamıştı. Paniğim diz boyuydu düşük yapıyorum korkusuyla perişandım.

26 sı sabahına kalmadan kahverengi akıntım geçti bitti.

26 Ağustosta kasık ağrılarımın aslında mide ağrılarım da olabileceğini düşündüm bu süreci 1 senede takip ediyordum hep kimyasallar oluyordu ya da olmuyordu belkide stres yaptığım için heryerim sancıyordu.sonra birden tüm belirtiler kesildi. Hiç ağrım kalmadı beni yine bir telaş aldı, neden herşey yine bitmişti, tutunamadan gitmişmiydi 🥲

Beklenen regli tarihim aynı zamanda 26 ağustostu progestan kullandığım için düşük olmuş olsa bile regli olamazdım, her bünyede farklı ama benim bünyemde ilacı biraktıktan 3 gün sonra regli oluyordum. Neyse doktora gitmeye karar verdim 😇
Aynı gün kan testi verdim beta değerim 801 çıktı yumurtlamadan 17 gün sonra adet olmam gereken tam günde bu değerdeydi ama belirtilerim olmadığı için 2 gün sonra yeniden beta verip artıp artmadığını görmem gerekiyordu. Süreç beni delirticekti.

28 Ağustos beta 1525 olmuş %90 artmıştı. Gebelik artık kesindi. Ama busefer dış gebelik ya da boş gebelik ile karşı karşıyaydım çünkü ileri yaş annesi olacaktım 🤦‍♀️

29 Ağustosta sabahki progestan fitilimi ağızdan alayım dedim diye öğleden sonra fenalaştım bu seferde acaba düşük mü yapıyorum diye hastanelik olduğumda betam 1950 çıktı. Ve progestanı içmenin yan etkisini yaşadığımı öğrendim amaaaaaa
İki günde bir ikiye katlanması beklenen beta değerin bir günde de en az kendisi kadar erması gerekirken artışı çok az olmuştu. Eyvahhhh ya dış gebelikse ya böyle düşük devam ederse değerler.
Forumda da birsürü felaket senaryosu okuyorum, beta düşük ilerlerse doktorlar sağlıksız gebelik diyip sonlandırıyorlarmış anneler perişan falan 🥲🥲🥲🥲 ben de psikolojimi buralarda yedim bitirdim.

Daha önce doğumumu yapan Profesör Dr İSMAİL ÖZDEMİRİ aradım . Kendisi Perinotoloji uzmanı aynı zamanda. Plasentam rahmime yapışıkken doğumumu yapan kişi. Dedi ki artık beta vermeyin asla. Beta moral bozmaktan başka bir işe yaramaz.
2 Eylülde doktora gittim vajinal muayene ile keseyi gördük ama bebek için çok erkendi göremedik ama orada bebeğe ait birşey vardı sanırım onu gördü ve asla boş gebelik ya da dış gebelik değil dedi🙏 rahim duvarı kalınlığınız gayet iyi dedi. Genetik geçmişimden dolayı progestanı günde 3 e yani 600 mg a çıkardım sabahları coraspirin kullanmaya da başladım. Derken

Arada kahverengi akıntın olsa da önemseme dedi haftaya kalp atışı duyarız dedi. Çok şiddetli karın ağrısı ve kırmızı kanaman yoksa hiç panikleme dedi lekelenmeler herzaman olabilir dedi. Bu arada sol kaşık ağrım hafif hafif hiç kesintisiz hala devam ediyor. Biliyorum sol yumurtam döllendi yani o derece dinledim en başından beri vücudumu 🥰 neyse şuan 5 haftam doldu. Allah’ın izniyle 10 eylülde kalp atışı duymaya gideceğim. Dua edin herşey yolunda ilerlesin. Allah siz bebek isteyen annelerimizinde kucaklarını bir an önce doldursun. Bakabilecek her isteyene nasip etsin anneliği 🙏 benim sürecim şuan böyle. İnşallah limitlerinin endişelerini dindirmişimdir, limitlerinin merakını gidermişimdir 🌺 sevgiyle ve sağlıkla kalın

Back