Tabiki agzına geleni soyleyen patavatsız birimolmak istrmem orda abartılı soyledim ama ben insanlara hoşuma gitmeyen birşey yaptıklarında bile haklılık payı çıkartıyorum bu şekilde biri olmak istemiyorum artık. Ne yapmam gerek . iş hayatı değiştirir mi acaba ?İyi niyet ayrıdır saf yerine konmak ayrıdır. Tabiki insanlarin yüzüne ağzınıza ne gelirse söylemek hoş değil ama fazla iyi niyet iyi getirmez, kendinizi niye ezdiresiniz yahu
Tabiki agzına geleni soyleyen patavatsız birimolmak istrmem orda abartılı soyledim ama ben insanlara hoşuma gitmeyen birşey yaptıklarında bile haklılık payı çıkartıyorum bu şekilde biri olmak istemiyorum artık. Ne yapmam gerek . iş hayatı değiştirir mi acaba ?
Burdaki insanların daha buyuk sıkıntıları olduğu için öyle dedim ama brnim için büyük bir problem haline geldi. Sürekli kendimi sorgular oldum. Neden bu konuma düşürüyorum krndimi ve hiç bişeyde yapamıyorum.Bu da dert mi demeyecektim ama siz öyle yazınca diyesim geliyor. Konunuza gelince ben de biraz sizin gibiyim yakın gördüm sizi kendime. Bence siz insanları kırmamaya çalışıyorsunuz fakat onlar bunu anlamıyor ve bu tavrınızı farklı yorumluyorlar.
Burdaki insanların daha buyuk sıkıntıları olduğu için öyle dedim ama brnim için büyük bir problem haline geldi. Sürekli kendimi sorgular oldum. Neden bu konuma düşürüyorum krndimi ve hiç bişeyde yapamıyorum.
Siz zorluk yaşamıyor musunuz hiç ya da benim gibi hissetmiyor musunuz ? Ben kendimi aptal gibi hissediyorum bazen.
Bir an once o kazıgı yemek istiyorum ozaman çünkü artık doldu içim sürekli kendimdr hata bulmaktan.Ufak tefek kaba davranışlar harici bu şekilde bir karaktere sahip olmanın yeterince ceremesini çekmemişsin :)
Çok sağlam bir kazık yeseydin, bir arkadaşın tarafından arkandan bıçaklansaydın, bu karakterin seni hayatında düşürebileceği en zor duruma düşürseydi, değişirdin.
Ve bence böyle değişeceksin.
15 yaşıma kadar inanılmaz ağlak bir insandım.
Haksızlığa uğrasam gözlerim dolardı. Asla geride durmazdım, hep derdimi anlatmaya çalışırdım ama gözyaşım hazırda bekliyor gibi, pıt pıt dökülürdü.
Bir şey oldu, ve o gün bugündür sayılı ağladım. Şimdi gülüp geçiyorum, o yaş için çok yaralayıcıydı.
Ama bu bana şartmış. Ağlayarak elde edemeyeceğimi öğrendim. O gözyaşı orada hazır beklediği sürece kimseye kendimi anlatamayacaktım. Böylece ondan kurtuldum :)
Sonraki bir kaç sene fazla sert ve etrafımı zorlayıcı geçti, her şeyi tersine döndürmüştüm. Çok kişiye hayatı zehir ettim. Ama dengeyi bulduğumda huzurluydum :)
Sen de dengeyi yaşayarak bulacaksın.
Önceden önlem almak istersen, becerebiliyorsan değişmeye çalış :)
Kısasa kısas olayı çok guzel ama keşke yapmayı becerebilsem. bana davrandıkları gibi davransam bazı kişilere eminim 1 saniye durmazlarHer durumda yumuşak başlı davranışın belki yaşadıklarının birikmesi sonucu sona erecek. Ama katlana katlana nasıl sona erecek? belki sende davranış bozukluğu yaratacak, belki kalp kırıklıkların birikecek kalp rahatsızlığın olacak, belki ileride evliliğinde bile kendini iyi ifade edemeyip eşine haklı olduğun yerlerde bile hak savunamayacaksin yani özetle hep sana olacak, yazık olacak...(verdiğim örnekler yanlis anlaşılmasın amacım iradene kamçı olmak)
Tam olarak kendine deger vereceksin, kimse kimseden üst değil, sivri dilli olmak marifet değil hoşgörü en güzelidir. Fakat ne zaman ki saf yerine koyulup seni hafife alan konuşma yapan olursa yumuşak yüzünün ve hoşgörünün bir noktasını hak etmez. Kendini üzmeyeceksin. Mutlu duracaksın mutlu insan güçlü insandır.
Kısasa kısas yapmaya alışmalı, motive etmelisin kendini. Lütfen aşağıdaki cümleyi de felsefe haline getir.
Verdiğin Değerin Karşılığını Görmüyorsan, Gördüğün Değeri Ver ki; HERKES YERİNİ BİLSİN...!
Ben tavırları karşısında kırıldığım zaman soyluyorum aslında bazen. Ama hep ne alakası var gibi cevaplar alıyorum. Sonra ben abartıyorum diye duşunup devam ediyorumbu tavırlara tepkinizi göstererek siz kendinize saygı duyacaksınız ki başkaları da size duysun.
gerektiğinde kalp kırmaktan korkmayın.
Kesinlikle lanet .Yumuşak yüzlülük bir lanettir net! Hala tam aşamadım ve ceremesini çekiyorum.
Bir an once o kazıgı yemek istiyorum ozaman çünkü artık doldu içim sürekli kendimdr hata bulmaktan.
Siz erkenden değişmişssiniz ne guzel. Ben şuan 26 yaşındayım. Değişmeyi çok istiyorum ama o dengeyi nasıl tutturuurum bilmiyorum. Sonuçta olmak istediğim kişi gibi davranıcam bir nevi numara yapıcam yani .neye nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?