yurda gitmek istiyorum!!

gece eve gelmeme arkadaşlarımda kalmama alkol almama bişey demeyen sevgilim (yani sevgilim bana karışmıyor fazla),ailem değil,ailem alkol almama karşı,gece geç gelmemde diyelimki konsere gittim,yanımda güvendikleri biri olacak,arkadaşımda kaldığımdada arkadaşımın abisi falan evde olmayacak ve babam bırakıp alacak,bu arada arkadaşımdaykende arıyolar geç oldu niye hala yatmadın diye..zaten bunlar için izin almaya bir hafta öncesinden başlıyorum,ve bu saydıklarım anca 2-3 ayda bir oluyor,

ama ben şöyle istiyorum,mesela geçenlerde bir grup arkadaşın akşam işi yokmuş,hadi çıkalım yemeğe gidelim dediler,ordan da sahil gezmesi falan yaptılar ben tabi gidemedim,yada diyelimki 2 gün sonraya hoca sınav verdi,hadi önümüzdeki 2 gün x'te kalalım beraber çalışalım diye planlıyorlar tabi buna da dahil olamıyorum,

el öpmekten falan gocunmuyorum demek istediğim bana karşı pek anlayışlı değiller hep onların dediklerini yapmamı istiyorlar,

arkadaşım bende kalıyor diyelim,gece geç yatıp kaynatma gibi bi lüksüm yok,çok kilo aldım ama onlara kalsa zayıflıktan ölücem,ağır çok yağlı şeyler yemiyeyim diyorum kızıyorlar biticek o tabak diyolar,yani böyle anlatınca bişey yok gibi duruyor ama hayatımın her alanına böyle ufak ufak karışıyorlar çok bunalıyorum.

ama genel olarak yorumlarınızı okudum yurtta çok zormuş ya ben bu kadarını bilmiyordum,yani istediğin çarşafı sermemen yemeklerin kötü olması en ufak şeyin bile çalınması falan...

eve çıkmak daha mantıklı görünüyorbilmiyorumkismile

benim 19 yaşında kızım olsa; aynı şehirde otururken ayrı bir eve çıkmasına kabul etmezdim. :1closedeyes:

benim 19 yaşında kızım olsa; aynı şehirde otururken ayrı bir eve çıkmasına kabul etmezdim. :1closedeyes:

Hakkaten nedir bu ya, aynı şehir sınırları içinde olacaz ve kızım ayrı eve çıkacak hee, yok ya:olmaz:, sebep???Özgürlük mü, özgüvenmi, hayatı tanımak mı, nedir ???

Hayatı tanıyacaksa, kendi ayakları üzerinde duracaksa benle aynı evi paylaşarakda bunu yapabilir. Kimse kusura bakmasın, aman efendim ne sığ düşünüyorsun, çıkar şu at gözlüklerini, tü kaka ne biçim anne diyenleride , özgüven filan öyle ayrı evde kalarak sınırsız özgürlük kazanılmaz. Yokturda zaten böyle birşey. Kız olsun erkek olsun, evde bazı kurallar varken uymak zorundadır. Yok öyle sen doğurdun diye hayatına niye müdahale ediyorsun bilmem ne, bu işler öyle yürümüyor. Ayrı eve çıkınca başınız göğe erecek sanki.:umursamaz:

gece eve gelmeme arkadaşlarımda kalmama alkol almama bişey demeyen sevgilim (yani sevgilim bana karışmıyor fazla),ailem değil,ailem alkol almama karşı,gece geç gelmemde diyelimki konsere gittim,yanımda güvendikleri biri olacak,arkadaşımda kaldığımdada arkadaşımın abisi falan evde olmayacak ve babam bırakıp alacak,bu arada arkadaşımdaykende arıyolar geç oldu niye hala yatmadın diye..zaten bunlar için izin almaya bir hafta öncesinden başlıyorum,ve bu saydıklarım anca 2-3 ayda bir oluyor,

ama ben şöyle istiyorum,mesela geçenlerde bir grup arkadaşın akşam işi yokmuş,hadi çıkalım yemeğe gidelim dediler,ordan da sahil gezmesi falan yaptılar ben tabi gidemedim,yada diyelimki 2 gün sonraya hoca sınav verdi,hadi önümüzdeki 2 gün x'te kalalım beraber çalışalım diye planlıyorlar tabi buna da dahil olamıyorum,

el öpmekten falan gocunmuyorum demek istediğim bana karşı pek anlayışlı değiller hep onların dediklerini yapmamı istiyorlar,

arkadaşım bende kalıyor diyelim,gece geç yatıp kaynatma gibi bi lüksüm yok,çok kilo aldım ama onlara kalsa zayıflıktan ölücem,ağır çok yağlı şeyler yemiyeyim diyorum kızıyorlar biticek o tabak diyolar,yani böyle anlatınca bişey yok gibi duruyor ama hayatımın her alanına böyle ufak ufak karışıyorlar çok bunalıyorum.

ama genel olarak yorumlarınızı okudum yurtta çok zormuş ya ben bu kadarını bilmiyordum,yani istediğin çarşafı sermemen yemeklerin kötü olması en ufak şeyin bile çalınması falan...

eve çıkmak daha mantıklı görünüyorbilmiyorumkismile

Maydisembır kardeşim, ne işin var senin 2 gün başka evde. Amaç ders çalışmak demek:delphin: Kendi evinde mis gibi odanda çalış yeminle daha çok verim alırsın.

Aileni destekliyorum, ben olsam kesinlikle kızımın arkadaşının evinde kalmasına bile izin vermem, ne işi var. Gitsin otursun, dönsün evine.

Ailen o kadar haklı ki, az daha büyü anlarsın.:delphin:

yaa okuyup okuyp duruyorum.
o ayrı eve çıkıp dağ gibi yükün altından kalkamayınca, temizlik yapmaya halin kalmayınca, yiyecek sıcak yemeğin olmayınca, evde bir ses nefes duymadığında, sabah kahvaltın hazırlanmadığında çok ararsınız aileyle yaşanan günleri.
ben 18 yaşımdayken üniversiteyi kazanıp başka şehre gidip tek başıma yaşamaya başlamıştım.
ve diyorum ki 18-19 yaşındaki bir genç kız asla ve asla ev sorumluluğu alacak olgunlukta değildir.
ne evi çekip çevirmeyi başarır ne de ayakta dimdik durabilmeyi. arada eğilip, bükülür.
hem ev geçindirmek ucuz birşey mi sanıyorsunuz??
sizin aileniz size ev açıp, kirasını karşılayıp, eşyalarını düzüp,eğitim ve özel masraflarınızı ödeyip bir de her ay size maaş verecek durumda mı?

hem zaten anne-babanız evde abisi olan bir eve sizi niye kalmaya göndersin. bundan dem vurmuşusunuz da.
neyine güvensin onun, niye güvensin...
ayrıca 2 gün x'de ders çalışmak için kalınması 2 gün x'le pijama partisi yapmaktır.
ders tek başına çalışılır, iki arkadaş olunca o işin cılkı çıkar.
siz bu yollardan giderken aileniz çoktan geri dönüyordu, unutmayın..

sana diyim sevgilin pimpirikli değil paranoyak. aman dikkat
hem soyunma odası olmaz yurtta herkesin içinde soyunursun

sana diyim sevgilin pimpirikli değil paranoyak. aman dikkat
hem soyunma odası olmaz yurtta herkesin içinde soyunursun

he ya, ne günlerdi:roflol:

İlk başta nasıl yadırgamıştımsempatiksalakcinni, sonra baktım millet ohoooooboshayallersmile

Anne değilim,evli değilim bana konusmak kolay ama eger kızım farklı bi eve çıkmak isteseydi ona hem çalışıp hem okuyacaksa masraflarını karşılayacaksa düşünebilirim derdim bimiyorum belkide ben çok hassasım ama ailemden böyle bişey isteyemezdim gibime geliyor maddi manevi her ayrıntıyı düşündüğümde içim hiç rahat etmiyor.
Birde, yurtta kalıyorum ve çamasır yıkamak bile ptesi günleri sabah 10 olmadan bi hafta sonrası için gün almak ve o gün çamasırlarımı 4 kat aşagı taşıyıp aksam tekrar almak boş çamasırlık bulup asmak demek,ki ben şanslıyım çamasırlarım ücretsiz yıkanıyor ve çamaşır asabileceğim çamaşırlıklar var yataklar arasında ip germiyoruz =)
Amaaa bana su an ailenle okumayı tercih edermiydin diye sorsanız öğrendiklerimi düşünerek hayır derdim iyki dısarda okumusum aslında söylemek istediğim iki seceneğinde birbirinden üstün bi yanı yok birinin zorluğu birinin kolaylığı bence en iyisi içinde bulundugumuz şartlara uyum sağlamaya çalışmak küçük değişiklikler yaparak zamanla daha büyük adımlar atmak.

söyledikleriniz mantıklı tabiki sabah kahvaltılarını ararım evde ses isterim,zaten bunu düşünerek bu sene yurt tekliflerine hayır dedim,annemin yemeklerini yerim,kardeşlerimden ayrı kalmam,bunların hepsini bende istiyorum tabiki,

ama aynı zamandada biraz kendi ayaklarımın üstünde de durmak istiyorum,esila_nın söylediği gibi hayata dair tecrübelerim olsun istiyorum,yani ailemi ilerde çok arayacağım diye böyle oturup çocuk muamelesi görmeyi tercih etmiyorum,

ayrı ev meselesi de 5 kardeş olduğumuz için ev biraz kalabalık ailem daha rahat etmemi istiyor,gerçi benim pek şikayetim yok ders çalışırken ama ailem çok disiplinli,iki küçük çocuk var evde susturamıyorlar,kafa dinlemem için daha sessiz bir ortam gerektiğini ''onlar kendi söylüyor'',kardeşlerim odamı çok dağıtır,eşyalarım hep kaybolur,ve bizim kalabalık bir sülalemiz olduğu için her hafta misafir curcuna vardır,küçük çocukları odamdan zor çıkarırım,zamanında çocuk sesine katlanamadığım için lgs sınavında düşük puan yapmıştım onlar da kendilerini suçladı,o yüzden kendileri destekliyor eve yada yurda gitmemi,

bu arada farkettimde söylediklerimin altında hep bi hoppalık arayanlar olmuş,arkadaşlarımda kaldığım o 2 gün tabiki eğlenmelerimiz olacak ama oturup ders çalışmayacak da değiliz,birçoğumuz burslu okuyoruz,bazılarımızın maddi durumu iyi değil ve herkesin kazanamayacağı bölümleri okuyoruz,çocukmuyuz ki biz gırgır şamatayla geçirelim ders çalışacağız diye geçireceğimiz zamanları,ben matematikle ilgili bölüm okuyorum ve başka bölümde okuyupta matematikte zorlanan arkadaşlara yardım ediyorum,yada zamanında almanyadan gelen arkadaş bana almancada yardımcı oluyor,neden arkadaşlarla çalışmayalımki?

2.olarakta ben zaten sınırsız özgürlük falan istemedim,aileme de hak veriyorum,tabiki o evin kuralları var ve uymak zorundayım zaten bu yüzden ayrı eve yada yurda gitmek istedim.

aileme yakın olmak için özellikle istanbulda kalmayı tercih ettim zaten,ayrı eve çıkmam onlar için bişey değiştirmez çünkü onlar beni yurtdışına yollamaya hazırlanmıştı,Allaha şükür durumumuzda iyi yemekleri kendim yaparım,temizlik için bayan tutarım,çamaşır bulaşık ütü artık arkadaşlarla hallederiz,nelerin altından kalktım ben bundanda elbet kalkarım.

ayrıca çok güzel anılarınızı yazmışsınız özendimboshayallersmile

arkadaşlarla birlikte ders çalışmak gerçekten çok verimli oluyor sınav döneminde bu konuda haklısın.ben mesela evde istediğim kadar çalışayım kafam almazsa almaz yani ama her snavdan 2 saat önce herkes okula damlar herkes eteğindeki taşları döker kim neyi ne kadar biliyorsa anlatır.kitaptaki cümlelerden anlamadığınız seyleri arkadasınızdan dinleyince şıp die kazınıverir aklına ve o beyin fırtınası anında dönen konulardan kesin soru çıkar :D lisede olsan tamam derim tarih sınavın vardır ezber yapman gerekir evinde daha fazla verim alırsın o zaman ama üni çok farklı her hocanın doğrusu farklıdır.gerçek doğrular hiç önemli değildir önemli olan hocaların doğrularıdır.takıldığın bir yerde interneti açıp bakamazsın kitabı açsan hoca bambaşka anlatmıstır o anda en iyi gelecek sey hocanın anlattığını anlayan bir arkadaştır :) ailen en azından sınav dönemlerinde biraz daha esnek davranmalı sana karşı

hakli oldugun yerler var..beni de ailem hic bunaltmadi.buna ragmen rahat olamiyorsun.insan kendi ayaklarinin uzerinde durmak istiyor.seni anliyorum.bizde 20 ye yakin yasta universiteye gittik.yurtlarda kaldik.bu zamanlarda ogreniyor insan zaten hayati.ders calisirken samata oluyor ama derste calisiliyor.kim samata yapmamistir ki?icinde kalacagina,aileninde onayi varsa cik..kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum diyorsun onune hedef koymussun.aileninde guvenini bosa cikarmamissin ki onlarda seni yollamak istiyor.birde erkek arkadasinizin fikirlerini alin,sorun,danisin ailenize de oyle.sonra son karari kendi istediginize gore verin.ailenle de ayni ildesin istedigin zamanda cikip gidersin.yada onlar gelebilir.sen kendini bilen,karali bi kiza benziyorsun.dene icinde kalmasin.

bende üniversiteyi ailemin yanında okudum ve asla nereye gittiğime kacta geldigime vs karismazlardi buna rağmen bir daha şansım olsa kesinlikle üniversite yıllarımı ailemin yanında geçirmeyi istemezdim..sana çok hak veriyorum ve böyle bir deneyimin sadece üniversite yıllarında yasanabileceginide düşünürsek hazır ailende onay vermisken kesinlikle bu fırsatı değerlendirmen gerek diye düşünüyorum..ama ev imkanın varken yurtta kalmayı tercih etme..ev eminim yurttan kat be kat keyiflidir..
suan annemle yasıyorum ve annem benim gercek anlamda kankamdir..ona rağmen erkek arkadasinla ayrı eve cikicaz önümüzdeki hafta ins..annemin haberi var tabiiki..ve inanırmısin accayip destekliyor bu konuda beni..kendi ayaklarınızın üstünde durun bakalım diyor..üniversite de o kadar icimde kaldı ki,şükür şimdi yapabiliyorum..
ben senin yerinde olsam hazır ailemde onay vermisken bir sekilde erkek arkadasimi da ikna eder ayrı eve çıkar,bu deneyimi yasarım..olmadı mı yapamadın mı,don yine ailenin yanına..ne var bunda?denedim olmadı dersin,icinde de kalmaz en azından..

aslaaa yurdu tavsıye etmem... erkek arkadasın bence oldukca haklı.
ben ozel oldukcada guzel bı yurtta kalmıstım sımdı hayatımın en kotu zamanları dıye dusunuyorum o gunleri. ama bı yılda arkadaslarla evde kaldık hayatımın en harıka yılıydı. illa ayrılmak ıstıyorsan ( ki banada her zaman aıleden bıraz uzak olmak ınsana cok sey katar gıbı gelıyor) bi eve cık derim ;)
şimdi ailemin yanındayım. kendı evının rahatı tartısılmaz. evınde annen baban kardesın var tartıstıgın ettıgın ama dısarda da güllük gülistanlık deilki. elın kızının derdını yerı geldıgınde cekceksın. herseyı iyi dusun oyle karar ver bence..

arkadaşlarla birlikte ders çalışmak gerçekten çok verimli oluyor sınav döneminde bu konuda haklısın.ben mesela evde istediğim kadar çalışayım kafam almazsa almaz yani ama her snavdan 2 saat önce herkes okula damlar herkes eteğindeki taşları döker kim neyi ne kadar biliyorsa anlatır.kitaptaki cümlelerden anlamadığınız seyleri arkadasınızdan dinleyince şıp die kazınıverir aklına ve o beyin fırtınası anında dönen konulardan kesin soru çıkar :D lisede olsan tamam derim tarih sınavın vardır ezber yapman gerekir evinde daha fazla verim alırsın o zaman ama üni çok farklı her hocanın doğrusu farklıdır.gerçek doğrular hiç önemli değildir önemli olan hocaların doğrularıdır.takıldığın bir yerde interneti açıp bakamazsın kitabı açsan hoca bambaşka anlatmıstır o anda en iyi gelecek sey hocanın anlattığını anlayan bir arkadaştır :) ailen en azından sınav dönemlerinde biraz daha esnek davranmalı sana karşı

hahaha buna kesınlıkle katılıyorum arkadaslarla calısmak cok baskaa olumunekankayizsmile o sınava 2 saat kala zamanlarında calıskanları bulup sence kesın soracagı yer neredır dıye sorup anlattırırdım kaydirigubbakcemile3 bi sınava evde hıc calısmayıp okulda son 2 saat kala arkadaslarla anlata dinleye 90 almıstımk oldukcada zor bı sınavdı kaydirigubbakcemile3

öğrenci evi en güzeli en rahatı yaa hiç birseye degişmem...

söylediklerinizden anladığım kadarıyla, yurt biraz şans işi,arkadaşların iyiyse,yurt kaliteliyse güzel zamanlar geçirebiliyorsun,ama kalitesizse,şansınada gıcık tiplerle aynı odadaysan zehir olur.

eve çıkmak daha mantıklı görünüyor.

geçen gün konuştuk sevgilimle istanbulda çok güzel bi site var,güvenliği falan var ve insanları çok saygın düzgün,babamın orda çok tanıdığı var sana uygun fiyata ev buluruz hem benim semtime de yakın sık sık görüşürüz dedi,yani demekki eve çıkmamı destekliyor zemuszemus

yaza az kaldığı için şimdi alırsak erken,yaz sonu taşınmak daha mantıklı geliyor hem vaktim çok belki daha iyi yerler de bulurum.

cekhu senin adına çok sevindim ne güzel bişey sevgilinle kalacak olman,bence o kişinin evliliğe uygun olup olmadığını anlaman için harika bir fırsat.boshayallersmile

evet canım annemde aynı şeyi söylüyor :) bakalım aynı evde yasayabilecekmisiniz birbirinizi yemeden diyor :) bizde biraz bu yüzden heycanliyiz,bir insanla aynı evi paylaşmak zor bir şey derler..bakalım nasıl olucak :)

erkek arkadasın ayrı eve çıkmana bir şey demiyor,ailen de destek çıkıyorsa sakiiin yurt fln düşünme böyle bir fırsatın varken evden iyisi var mı..
biz mesela 7/24 o evde kalmayı düşünmüyoruz,haftanın 4 gunü fln kalırız diye düşünüyoruz,arada ailelerimizin yanında kalicaz,sende öyle yaparsın..tamamen eşyalarını tasimazsin,annenlerede gidersin arada :) hem onlardan tamamen kopmadigini gösterirsin hemde arada annenin yemeklerini yersin :)))))

evet canım annemde aynı şeyi söylüyor :) bakalım aynı evde yasayabilecekmisiniz birbirinizi yemeden diyor :) bizde biraz bu yüzden heycanliyiz,bir insanla aynı evi paylaşmak zor bir şey derler..bakalım nasıl olucak :)

erkek arkadasın ayrı eve çıkmana bir şey demiyor,ailen de destek çıkıyorsa sakiiin yurt fln düşünme böyle bir fırsatın varken evden iyisi var mı..
biz mesela 7/24 o evde kalmayı düşünmüyoruz,haftanın 4 gunü fln kalırız diye düşünüyoruz,arada ailelerimizin yanında kalicaz,sende öyle yaparsın..tamamen eşyalarını tasimazsin,annenlerede gidersin arada :) hem onlardan tamamen kopmadigini gösterirsin hemde arada annenin yemeklerini yersin :)))))

evet çünkü annem geçen sene gidiceğimi düşünerek ara sıra ağlardı,bu sene evde kaldım ama bu sene de ağlıyor ya seneye gidersen diye kafamçokkarıştı

ailemle de sık sık kalacağım ki yokluğumu hissettirmiyim,hem ailemle arayı iyi tutucam,hem sevgilimi askerde görmeye gidicem,hem arkadaşlarımla çalışma-kaynatma fırsatım olcak,ohh kebap kaydirigubbakcemile3

oooh süper walla :))) benden sana tam destek :)))) keske benimde universitedeyken böyle bir fırsatım olsaydı..üniversite zaten muhteşem bir şey bir de ayrı evin olunca oooh tadından yenmez :)))

ben essek kadar oldum hala annem 2 adimlik yola yollamiyolar beni ya .arkadaslarimin hepsi itedikleri zaman cikarlar ben evdeyidir ha bide karisirlar cok tv izliyosun pc de cok vakit harciyosun birazda sosyal ol diye :D

Back
X