ikiz gebelikle olmaz bence o is .dogum oncesi ikiz gebelikte 3 ay hastanede yattim arada ciktim tekrar yattim .Amerikada falan bu surecleri yasamak zor cocuklar kuvoze girme vs olayi ikizlerde cok oluyor malum .Merhaba Arkadaslar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Ikiz bebeklere hamileyim. Ikiz olunca da riskler pesi sira gelebiliyor. Daha oncesinde hamile kalirsam dogumu yurtdisinda dusunuyordum. Bunun da sebebi bebege abd ya da kanada vatandaşlığı kazandırmak istememdi. Bu konuda bayagi bi araştırmada bulundum. Kanada daha ekonomik gibi duruyor.
Benim gibi yurtdisinda dogum düşünen ya da dogum yapan varsa deneyimlerinden yararlanmayı cok isterim.
Bu nedenle bilgi paylaşımlarına ihtiyac duymaktayim. Yol gösterirseniz cok sevinirim
Riskli bir durumda zaten gidemeyiz. O nedenle vizeyi alip gidişe kadar burda doktorlarin önerisiyle devam edeceğiz. Bir sorun olmazsa gitmeyi planlıyoruz. Yurtdisinda da sezeryan yapılabiliyor. Konustuk.ikiz gebelikle olmaz bence o is .dogum oncesi ikiz gebelikte 3 ay hastanede yattim arada ciktim tekrar yattim .Amerikada falan bu surecleri yasamak zor cocuklar kuvoze girme vs olayi ikizlerde cok oluyor malum .
bir tanidigimiz yapmisti bizim aylar oncesinden gitti orada ev tuttu .zaten normal dogum oluyor genelde sonrasinda da sk sk gidip geliyorlar hala ama ayrintisini bilmiyorum
yani iste gidince orada riskli bir durumla karsilasma olasiligi yuksek onu kastediyorum .yani oncesinde risk belli olmuyor ki her zaman ben minnos minnos calisip ise giderken kasilmam basladi sagolsun doguma kadar surunduk . bu arada ikizlerle bile kolay kolay sezaryen yapmiyorlar amerikadaRiskli bir durumda zaten gidemeyiz. O nedenle vizeyi alip gidişe kadar burda doktorlarin önerisiyle devam edeceğiz. Bir sorun olmazsa gitmeyi planlıyoruz. Yurtdisinda da sezeryan yapılabiliyor. Konustuk.
Benim bilgi edinmek istediğim kanada da dogum yapan varsa doktor olarak neyi onerirler, hangi şehir daha ekonomik olur, ayrica dogum sertifikası icin danışman sirket tutmak gerekir mi bu konularda bilgi almak istiyorum.
Merhaba 16 haftalık ikiz gebeyim ve abd/virginiada doğum planlıyoruz. Malum gelecek kaygısı ve yavrularımıza seçme şansı bırakabilmek adına. Biz oradaki tanıdıklarımızın yardımları ile bu süreci geçireceğiz. Barınma ve hastane doktor gibi detaylarda destekler sağolsunlar. En çnemli mesele pasaportu bile olmayan bizler için vize idi. Geçtiğimiz ay 2023 haziran ayına randevu vermişlerdi :) covid sebepli işlemler çok yavaş. Ancak arada sistemi açıyolar ve çok yakın tarihe alabiliyorsunuz. 2 aralık için vize randevumuzu oluşturduk. Henüz çok detaylı araştırmadım ama Thynin sitesinde çoğul gebelikler için max 30 haftada da çıkış yapmak gerekiyor yazıyor. Biz 29u baz alarak planlama yapıyoruz. Rabbim nasip kısmet ederse sorunsuz şekilde halledip gelmek istiyoruz bu işiMerhaba Arkadaslar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Ikiz bebeklere hamileyim. Ikiz olunca da riskler pesi sira gelebiliyor. Daha oncesinde hamile kalirsam dogumu yurtdisinda dusunuyordum. Bunun da sebebi bebege abd ya da kanada vatandaşlığı kazandırmak istememdi. Bu konuda bayagi bi araştırmada bulundum. Kanada daha ekonomik gibi duruyor.
Benim gibi yurtdisinda dogum düşünen ya da dogum yapan varsa deneyimlerinden yararlanmayı cok isterim.
Bu nedenle bilgi paylaşımlarına ihtiyac duymaktayim. Yol gösterirseniz cok sevinirim
Merhaba bizim de ilk tercihimiz abd idi fakat vize randevusu 2023 e verildiğinden biz direkt vazgecmistik eger boyle bir ihtimal var ise biz de dogrudan abd icin düşünebiliriz.Merhaba 16 haftalık ikiz gebeyim ve abd/virginiada doğum planlıyoruz. Malum gelecek kaygısı ve yavrularımıza seçme şansı bırakabilmek adına. Biz oradaki tanıdıklarımızın yardımları ile bu süreci geçireceğiz. Barınma ve hastane doktor gibi detaylarda destekler sağolsunlar. En çnemli mesele pasaportu bile olmayan bizler için vize idi. Geçtiğimiz ay 2023 haziran ayına randevu vermişlerdi :) covid sebepli işlemler çok yavaş. Ancak arada sistemi açıyolar ve çok yakın tarihe alabiliyorsunuz. 2 aralık için vize randevumuzu oluşturduk. Henüz çok detaylı araştırmadım ama Thynin sitesinde çoğul gebelikler için max 30 haftada da çıkış yapmak gerekiyor yazıyor. Biz 29u baz alarak planlama yapıyoruz. Rabbim nasip kısmet ederse sorunsuz şekilde halledip gelmek istiyoruz bu işigittikten sonra bol dinlenme ve huzurlu bir ortam ile 35 haftayı görme niyetindeyim inşallah küvöz vs gibi durumda devlet masrafların %75ini karşılıyor ancak tabi masrafın büyüklüğüne göre bizleri ne kadar sarsar bilinmez haftanız nedir bilemiyorum ama vize için acilen başvurarak başlayabilirsiniz. Gidip tecrübe edenlerden bebeğim amerikalı firması güvenilir ve çok memnun kalınıyor. Ek bilgi olsun dedim :) dilerseniz onlardan da bilgi alabilirsiniz. En son 17000dolar hastane masrafı ve ıvır zıvır işleri için, oradaki şirketleri için 4bin$ ekstra ev kirası ve uçak bileti vardı. Değiimişmidir bilemiyorum, kur sebebiyle zaten korkunç şanssız bir döneme denk geldik
Borçlu ayrılmayın, yıllar sonra yavrular girerken sicilleri temiz olsun. Ama zaten buraya döndükten sonra da ödeyebiliyorsunuz. Sadece öncesinde hastane ile pazarlık yapıp anestezi, jinokolog ve çocuk dokyorunyla ücretleri belirlemek gerekli. Şirketlerin fiyatları sabit bu konuda. Biz evet arkadaşlarımızın yanına gideceğiz. Sigorta konusunda bir bilgimiz yok ama gerekli olsaydı muhakkak bilgilendirirlerdi. Kendileri zaten yıllardır orada, pek çok tanıdıklarına da evlerini açmışlar bu konuda. Bilen birileri olması güven veriyor, böyle bir şansınız yok ise şirketle gitmek daha maliyetli ancak daha güven vericiMerhaba bizim de ilk tercihimiz abd idi fakat vize randevusu 2023 e verildiğinden biz direkt vazgecmistik eger boyle bir ihtimal var ise biz de dogrudan abd icin düşünebiliriz.
Biz de vize başvurumuzu dogrudan yapalim.
Cok tesekkur ederim bilgi için. Kanada da kuvez masrafları oluyor mi karşılanıyor mu inanın hiç bir bilgim yok. Bize verilen paket fiyatlarda gunluk kuvez parasi 2000 dolar alınıyordu acikcasi ödemeyi de düşünmüyordum o parayı.
Siz abd de dogumu araci firma aracılığıyla yapmıyorsunuz sanirim. Bizlerin de abd de dogum yapan arkadaşları var. Onlar Houston tercih etmişlerdi dogum icin. Yaklaşık 20 bin dolara tum masraflar gelmis.
Siz ayrica bir sigorta fa yaptırmayı dusunuyor musunuz?
Neden olumsuz konuşup hamile birinin canını skyrsnz??? Neden riskli bir durum karşılaşma olasılığı yüksek olsun ki??yani iste gidince orada riskli bir durumla karsilasma olasiligi yuksek onu kastediyorum .yani oncesinde risk belli olmuyor ki her zaman ben minnos minnos calisip ise giderken kasilmam basladi sagolsun doguma kadar surunduk . bu arada ikizlerle bile kolay kolay sezaryen yapmiyorlar amerikada
bu dediklerimi yanlis anlamayin .ben hic beklemedigim seyler yasadim o yuzden
benim arkadaslarim arastirdigi icin bildiklerimi yazayim .oncesinde vizeniz yoksa hemen basvurun cunku randevu alma bile cok cok uzun suruyor.2022 sonlarina dogru gitmisti o kadar uzun yani surec. sonrasinda genelde sirketle basvuru onerdiler . 30 bin dolar gibi bir seye mallolur demislerdi onu net hatirliyorum tek cocuk icin .
Doğum şekli için ısrarcı değiller. Tekrar ki gebeliğiniz olur da gitmek isterseniz rahat olun. Doktorlarla çok önceden görüşüp her şeyi belirliyorsunuz. Ha, tek bebek ve her şey yolunda ise zaten normal istiyorlar da... Olması gereken de bu değil mi zatenyani iste gidince orada riskli bir durumla karsilasma olasiligi yuksek onu kastediyorum .yani oncesinde risk belli olmuyor ki her zaman ben minnos minnos calisip ise giderken kasilmam basladi sagolsun doguma kadar surunduk . bu arada ikizlerle bile kolay kolay sezaryen yapmiyorlar amerikada
bu dediklerimi yanlis anlamayin .ben hic beklemedigim seyler yasadim o yuzden
benim arkadaslarim arastirdigi icin bildiklerimi yazayim .oncesinde vizeniz yoksa hemen basvurun cunku randevu alma bile cok cok uzun suruyor.2022 sonlarina dogru gitmisti o kadar uzun yani surec. sonrasinda genelde sirketle basvuru onerdiler . 30 bin dolar gibi bir seye mallolur demislerdi onu net hatirliyorum tek cocuk icin .
Merhaba, arkadaşınız kaçıncı haftada gitmişti? Bebekler iki tane oldugu için ayrı bir zorluk yaşadılar mı? Bahsettiler mi size hiç? Tecrübe eden birinden dinlemek insana iyi geliyorNeden olumsuz konuşup hamile birinin canını skyrsnz??? Neden riskli bir durum karşılaşma olasılığı yüksek olsun ki??
Arkadaşım gitti ikizlere hamileyken 4 ay önce Amerikaya annesiyle 2iz bebekleri oldu. Hatta sezeryan olmuş 1 gün sonra evine gitmiş.
Sadce doğum sonrası doktorları. Verdigi ağrı kesici antibiyotik tarzı ilaçlari Türkiye'den alıp gidin sıra çok oluyor ve eczane bekletiyor demişti o aklımda kalmış.
ben zaten yurtdisi ile baglantili calisan saglikciyim bu arada emim olun saglik sistemine cok hakimimDoğum şekli için ısrarcı değiller. Tekrar ki gebeliğiniz olur da gitmek isterseniz rahat olun. Doktorlarla çok önceden görüşüp her şeyi belirliyorsunuz. Ha, tek bebek ve her şey yolunda ise zaten normal istiyorlar da... Olması gereken de bu değil mi zaten
Gidip tercihli sezeryan doğum yapan arkadaşlarım yanlış hatırlıyorlar o zamanben zaten yurtdisi ile baglantili calisan saglikciyim bu arada emim olun saglik sistemine cok hakimim
niye birinin canini sikmak istiyim ki ? ben saglikciyim hanimefendi hic aklima gelmeyen seyler yasadik kocam da saglikci .kadin dogum doktorum da 10 yillik arkadasimdi .ikiz gebelik riskli gebelik once bunu kabul edip o riskleri almak lazim .ha ikiz gebelik riskli gebelik diye de ben demiyorum .butun kadim dogum textbooklarinda ikiz gebelik riskli gebelik olarak gecer.Neden olumsuz konuşup hamile birinin canını skyrsnz??? Neden riskli bir durum karşılaşma olasılığı yüksek olsun ki??
Arkadaşım gitti ikizlere hamileyken 4 ay önce Amerikaya annesiyle 2iz bebekleri oldu. Hatta sezeryan olmuş 1 gün sonra evine gitmiş.
Sadce doğum sonrası doktorları. Verdigi ağrı kesici antibiyotik tarzı ilaçlari Türkiye'den alıp gidin sıra çok oluyor ve eczane bekletiyor demişti o aklımda kalmış.
Epey zaman geçti üzerinden ama 4 ay önce gittiler ve tam 4. Ay doğdular demişti demek ki 5 aylık gitmiş.Merhaba, arkadaşınız kaçıncı haftada gitmişti? Bebekler iki tane oldugu için ayrı bir zorluk yaşadılar mı? Bahsettiler mi size hiç? Tecrübe eden birinden dinlemek insana iyi geliyor
valla arkadaslariniz nerede dogurdu bilemem benim de arkadaslarimdan 14 saat sanci cekip illa da normal dogurulan oldu .zaten konuyu arkadaslardan cekelim billimsel bakalim sezaryen oranlarini kiyaslarsaniz oecd ulkelerinde bizim ulkeden standartlarin farkli oldugunu gorursunuz .Gidip tercihli sezeryan doğum yapan arkadaşlarım yanlış hatırlıyorlar o zamanha bu arada, ikiz gebeler normal doğum yapamaz mı? Yani bebekler içeride kalmayacak elbet
Arkadaşlar bilim dışı doğurdular demek, ya da sezeryan için normal doğum sonrası kesik attılar öylesinevalla arkadaslariniz nerede dogurdu bilemem benim de arkadaslarimdan 14 saat sanci cekip illa da normal dogurulan oldu .zaten konuyu arkadaslardan cekelim billimsel bakalim sezaryen oranlarini kiyaslarsaniz oecd ulkelerinde bizim ulkeden standartlarin farkli oldugunu gorursunuz .
Com hakim değilsiniz. Cok hakim olsanız. Bebekler ile ilgili saglik sorunlarının ve kuvoz masraflarını sadece anne babaya ait olacagini soylemezdiniz. Obamanin çıkardığı yasa gereği cok cuzzi bir ücret ödenebilir. Neyse sanirim yardimci olmak için de yazmadınız posta. Neden yazdığınızı da anlamadim.ben zaten yurtdisi ile baglantili calisan saglikciyim bu arada emim olun saglik sistemine cok hakimim
sadece anne babaya ait olcagini soylemedim masraf cikacagini soyledim .canimin istedigi her konuya saygi cercevesinde yorum yapabilirim sizin de buna karisma hakkiniz yok .Com hakim değilsiniz. Cok hakim olsanız. Bebekler ile ilgili saglik sorunlarının ve kuvoz masraflarını sadece anne babaya ait olacagini soylemezdiniz. Obamanin çıkardığı yasa gereği cok cuzzi bir ücret ödenebilir. Neyse sanirim yardimci olmak için de yazmadınız posta. Neden yazdığınızı da anlamadim.
Ben düşünen varsa ve bu kişilere ulaşmak ya da orda dogum yapmis kişilerle gorusmek ve konuşmak istemiştim.
Olası risklerini zaten kendi doktorumuzla değerlendirip karar veriyoruz. Postun amaci olası riskleri öğrenmek degil o yuzxen yorum yazmanıza da gerek yok.
Tesekkur ederim
Verdiğiniz bir bilgi yok. Bir ise yaramiyor. Zaman kaybediyorum size cevap vererek...sadece anne babaya ait olcagini soylemedim masraf cikacagini soyledim .canimin istedigi her konuya saygi cercevesinde yorum yapabilirim sizin de buna karisma hakkiniz yok .
tamam okuma arkadasim o zaman .sirketle gittiklerini 30 bin dolar harcadiklarini vizeye gec randevu verildigini bir an once basvurun yazmisim mesela dimi ? sonra birisi niye riskli olsun ki demis ona cevap yazmisim zaten size degil yani konuyu kapatmisim birisi gelmis niye riskli ki demis ? o da sordugu icin cevap yazmisim . bence siz durumun riskli olduguna inanmak istemediginiz icin bana suan kiziyorsunuz hayir insallah sizinki cicek gibi gecer en ufak skntiniz da olmasin .gider guzelce dogurup gelirsiniz istiyorsaniz ama forumda ay bana yazma diye tavir takinamazsinizVerdiğiniz bir bilgi yok. Bir ise yaramiyor. Zaman kaybediyorum size cevap vererek...
Abd veya kanadada dogum yapmis kişilere ulaşmak için post actim.
Ikiz gebelik riskleri vs anlatıp saglik çalışanı olarak bilgi verecekseniz bu başlık altında cok ise yaramayacak baska bir post acip orada düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
Postun amaci,
1. Yurdisinda dogum düşünen kişilere ulaşmak
2. Yurdisindq dogum yapan kişilere ulaşmak
3. Bu kisilerden olası masraflar ile ilgili bilgi almak.
4. Ulke, eyalet, hastane hakkında bilgi almak
5. Turkiyeden giderken yanımızda almamız gerekenler
Saglikla ilgili durumlarda zaten doktorunuzla bilgi ediniyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?