öncelikle yurtdışında görevli olan üniversitelerdeki hocalarımızı bile geri çağırmışlar, herkes dönüşte. çarşambadan itibaren yoklama alınacakmış kamu kurumlarında (burası şaka gibi). amirleri dönemeyeni ben yok yazarım açıklamasını kendi yapar diyormuş. şu anda izinden kim döndü kim dönmedi sayımları başlamış.
öğretmenlerinki yıllık izin değil, evet. onlarınki "yıllık izin" statüsünde değil ancak öğretmenleri de görev yerlerine çağırmaya başlayacaklarmış sıra gelmemiş henüz hepsine diye okudum. işte bunu yaparlarsa yanar sizin yaz tatili.
mesajla çağrılan öğretmen arkdaşlarım da var. görev yaptıkları yerlere gittiler.
3 haftaya bu durum yatışır mı öğretmenler gidebilir denir mi bilemiyorum.
yıllık izin dışında durumları olan (mesela ücretsiz izin, annelik izni) memur arkadaşlara kurumunuzdan bu duruma dair yazı getirin denmiş ilk gün daha ne olduğu belli değilken. pasaporttaki memurların inisiyatifiyle olmuş aslında biraz izin verme vermeme durumları bazısı gidebildi bazısı gidemedi. Öyle sanıyorum ki 1-2 güne net şekilde kime izin var kime yok belli olur.