Yurt dışına gitmek..

Zorlanır mısınız, pişman olur musunuz, çok özler misiniz biz bilemeyiz ki bunu. Kendinizi en iyi siz tanırsınız siz bile bilmiyorsunuz. Her insanın yapısı farklı. Denemeden zaten bilemezsiniz. Almanca zor bir dil ben uğraştım öğrenemedim ama birlikte kursa başladığım arkadaşım ilerletti Almancasını. Yine kişiye bağlı. İmkanınız varsa gidin bence her insan evlenmeden mutlaka bir kere ailesinden ayrı yaşamalı diye düşünüyorum. Size hayat tecrübesi kazandıracak bu durum

Maddi olarak imkanınız varsa ve dirayetli biriyseniz kesinlikle gidin derim ben.

İlla temelli yaşamak zorunda değilsiniz ki, eğitiminiz bittikten sonra Türkiye’ye dönmek isteseniz bile kariyer anlamında pek çok kapı açılır burada size. Cv de yurt dışı eğitim çok öne çıkarıyor insanı. Hem belki temelli kalırsınız orada ama her ikisi olasılıkta da sizin kârınız olur.

Yeni bir dil öğrenmek, bambaşka kültürler insanlar tanımak çok güzel bir deneyim. Bu vesile ile diğer Avrupa ülkelerini de gezebilirsiniz. İngilizceniz bile çok daha gelişir. Almanca zaten gelişir.

Türkiye’de eğitim yetersiz, sosyal hayat bitik, insana saygı değer yok :/

Maddi olarak imkanınız varsa ve dirayetli biriyseniz kesinlikle gidin derim ben.

İlla temelli yaşamak zorunda değilsiniz ki, eğitiminiz bittikten sonra Türkiye’ye dönmek isteseniz bile kariyer anlamında pek çok kapı açılır burada size. Cv de yurt dışı eğitim çok öne çıkarıyor insanı. Hem belki temelli kalırsınız orada ama her ikisi olasılıkta da sizin kârınız olur.

Yeni bir dil öğrenmek, bambaşka kültürler insanlar tanımak çok güzel bir deneyim. Bu vesile ile diğer Avrupa ülkelerini de gezebilirsiniz. İngilizceniz bile çok daha gelişir. Almanca zaten gelişir.

Türkiye’de eğitim yetersiz, sosyal hayat bitik, insana saygı değer yok :/
Evet bütün bu avantajları düşünüp gitmek istiyorum. Teşekkür ediyorum. Aslında çok dirayetli biri değilim maalesef yoksa zaten bu kadar düşünmezdim galiba. Türkiyenin halini maalesef ben de görüyorum.

Sorularinizin cevaplari dediginiz gibi sizde.

yani konu yurtdisi olunca herkes muhakkak git diyor da.

Burada Istanbuldan Bursaya tasinip da ay gurbetlik cok zor dayanamiyorum diye konu acanlar vardi.

Bilemeyiz ki sizin icin nasil bir deneyim olacak...

Yurtdışını neden istiyorsunuz? Hedefleriniz neler? YL bitince ne olacak? Orada mı çalışacaksınız, dönecek misiniz dönerseniz burada bir iş bulabilecek misiniz?
Türkiye’de yasamak icin tek bir sebep mi var ki gitmek için bir adet sebep olsun 😂

Gidebiliyorsan git tabi de

Öyle bir yazmışsın ki Almanya tüm kapılarını sana açmış gibi

Almanya’da Türk gelse de çalıştırsak demiyor

İyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.
Öncelikle vereceğiniz karar ne olursa olsun hakkınızda en güzeli neyse o olsun..
Ama sorduğunuz soruların cevabı bence burada değil..
Zira bu dediklerinizi kimi insan çok kolay yapar, kimi insan beceremez..
Burada herkes kendinden pay verecek olursa aklınız daha da karışır ki ortaya çok karışık fikirler çıkacaktır..

Bu konuları sizi daha iyi tanıyan arkadaş ve aile bireyleriniz ile daha güzel şekilde konuşabilir ve seçiminizi daha sağlıklı yapabilirsiniz.

İyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.

Ben universitede bol bol yurtdisi staj ve gezileri yaparak denemistim yurtdisinda yasamayi. Ilk gidisim 3aylik bir almanya yaz staji idi. Cok zorlandigimi hatirlamiyorum. Ama turk cevresi cok kotu idi. Okuldan yabanci arkadaslar edinmistim o donemde. Tabi simdi almanyadaki turk populasyonu da cok degisti.
Bence kesinlikle denenmeli. Ama ailenize cok duskunseniz ve uyum saglamaya niyetiniz olmazsa cok zorlanirsiniz.

Benim imkanım olsa kesin giderdim. Ben üniversite aileden uzakta yaşadım o bambaşka bir deneyim. Gideceğiniz ülke insan haklarına saygılı kalkınmış gelişmiş bir ülke Türkiye'den daha güvende olacağınız bir yer evet zorlanırsınız ama alisirsiniz. Ayrıca konfor alaninizdan cikmadiginjz sürece ilerleme kaydedemezsiniz

Şunu da yurtdışında birisi olarak belirtmek isterim ki ..Hani şu bizim ülkemizden bakınca ,vayyy be adamlarda insan hakları oturmuş ,yok öyle iyi yok böyle iyi diye abartılan olaylar var ya !!Dün birisiyle görüştüm farklı milletten ,burda çalışmaya başlamış ve tam o sırada lockdown(kapanma)olmuş …Veee ne olmuş biliyor musunuz ?1 sene çalışmayı tamamlayamadığı için hiç bir şekilde devlet yardımı yapılmamış …Burada eylemler yapmışlar ama yok ..Kız şimdi sabahları ,Zara da çalışıp akşamları başka yerde çalışıyor sırf aç kalmamak için..Buralardan bildiriyorum 🤣🤣🤣

Almanya’da doğudum büyüdüm ve burda yaşıyorum. Yurtdışına çıkma imkani olanlarin gitmesinden yanayim. Farkli deneyim tecrübeler edinirsiniz.
Ben buranin mevsimini nedense biraz ankara in havasina benzetiyorum (ne manaysa xD).
yazları cok sicak, hele son bir kac senedir mart sonu nisandan itibaren havalar baya isiniyor. Yani insanlarimizin sandığı kadar soguk bir ülke değil, sonuctabir isveç degil burasi:) ben şahsen burada mutluyum, trene bin istedigin sehre git gez mimarisini gör oh mis. Sonradan gelen türk bir doktora tanistim arada daglar kadar fark oldugunu söylemisti. orda simdiye kadar beraber çalıştığım doktorlarda asiri ego ve rakiplik oldugunu, üstlerinin kendilerinden alt pozisyondakileri ezdiklerini ama buradaki insanlarin genelinin daha saygılı oldugundanbahsetti. özelikle meslek hayatında nadir hak yendiğini, olursa bir sikayetle islerin cözülebilecegini vekimsenin kimseden üstün olmamasini cok sevdigini anlatmisti. kendisi yaklasik alti aydir burda ve gramer olmak üzere almancasi cok iyi, o is yerimizde konusunca ben sahsen gurur duyuyorum:) sizde yaparsiniz neden olmasin

Şunu da yurtdışında birisi olarak belirtmek isterim ki ..Hani şu bizim ülkemizden bakınca ,vayyy be adamlarda insan hakları oturmuş ,yok öyle iyi yok böyle iyi diye abartılan olaylar var ya !!Dün birisiyle görüştüm farklı milletten ,burda çalışmaya başlamış ve tam o sırada lockdown(kapanma)olmuş …Veee ne olmuş biliyor musunuz ?1 sene çalışmayı tamamlayamadığı için hiç bir şekilde devlet yardımı yapılmamış …Burada eylemler yapmışlar ama yok ..Kız şimdi sabahları ,Zara da çalışıp akşamları başka yerde çalışıyor sırf aç kalmamak için..Buralardan bildiriyorum 🤣🤣🤣
arbeitsamtdan para alamaz ama jobcenterden destek alabilir:)

Sürekli a2 olacak yazmışsınız ama a2 oldukça düşük bir seviye bunun farkındasınız değil mi? Oraya gidip çat pat konuşacağınızı idare edeceğinizi düşünmeyin. Bence de denemeye değer bu arada çok gençsiniz.

Almanya’nın hangi şehrine gideceksiniz?Ortalama maaşınız ne olacak?Büyük şehirlerde kiralar çok yüksek tek yaşarsanız maaşın çoğu kiraya gidebilir.Bence bu konuları çok iyi araştırın

Almanya’nın hangi şehrine gideceksiniz?Ortalama maaşınız ne olacak?Büyük şehirlerde kiralar çok yüksek tek yaşarsanız maaşın çoğu kiraya gidebilir.Bence bu konuları çok iyi araştırın
Tek yaşamayacağım birkaç türk kız arkadaş olacak galiba. Şu an için belli değil hangi okuldan kabul aldığıma bağlı

Tam kapanma zamanı Almanya’da bütün iş yerlerine yardım yapıldı bize niye yapılmıyor diyorlardı Türkiye’de.O yapılan yardımların hepsi geri alınmaya başlandı😂Şimdi bana durma o zaman dön ülkene diyecekler ama hiçbirşey dışarıdan gözüktüğü gibi değil

Back
X