tüm egitim hayatin boyunca turk ceza kanunu / turk medeni kanunu okudugun icin uluslararasi geçerliliği olmuyor hukugun. sirketlerinn hukuk departmaninda danismanlik yapabilirsin desek onun icin de dil yetkinligi beklenir

zor bir bölüm secmişsin yurtdisi hayalin varsa.
bilmiyorum sifirdan bir bölüm okumaya / meslek yapmaya deger mi gidisin
hukuk turkiyede saygin bir bölüm. ozellille senin yaslarindaki genc mezunlar icin en büyük dezavantaji deneyimi olmadigi icin dusuk maaslarda kotu sartlarda calismak ama sen memursun böyle bir sıkıntın da yok. maasin da yasina ve deneyimine gore guzel. yillar sonra memuriyetten ayrilip kendi buronu acsan sicil tarihine bakan "20 yillik avukat" diyecek ne kadar ozelde dosya deneyimin olmasa da, yine iyi kazanacaksin
bunlari kaybedip sifirdan başlayıp siradan bir is yapip ne yapacaksın ki?
evet Avrupa refah vs ama senin orada yapacagin orta-alt seviye bir isle şu anki turkiye sartlarinda yaşadığından daha refah yaşayacağını düşünmüyorum.
buradan bakana güllük gulistanlik geliyor ama kimse cennette yasamiyor.
benim esim de avrupali, buraya tasindi. tabii ki ekonominiz kıyaslanamaz ama orada da mesela "tek kisi calisarak gecinilemez" olayi var. bu yüzden kadinlarin bir yaşından küçücük çocuklarini yuvaya verip ise donmesi dunyanin en normal seyi. cunku evet euro kazaniyorlar ama vergileri de euro ödüyorlar, kiralari da euro.
yani bilmiyorum gitmek istemekteki motivasyonun ne ama bence degmez.
zaten avrupanin havasi guzel yerlerinin ekonomisi iyi degil, ekonomisi iyi yerlerinin havasi cok kötü:)
en iyisi guzel ve kiymetli bir meslegin var. mesleginde ilerle, iyi paralar kazan adli tatillerde gez dur:)
yeni mezun falan olsan yine git sansini dene derim, ne kaybedersin ama simdi kaybedecek bir memuriyetin var.
bence degmez. yapamayip dönsen hukuk bürolarında o eski rahatligi bulamazsin