Yurt dışında yaşayanlar!

Turnbackthehandsoftime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
1.832
2.514
Kızlar eşimin işiyle ilgili olarak yurtdışına gitmemiz gerekiyor 2 yada 3 yıl süreli olarak. Herşey çok ani oldu yarın işyerine bir liste sunması gerekiyor. Bu listede gitmek istediği şehirler sıralanacak ve bunlardan biri olacak, bikaç hafta içinde de gidicez. Avrupa olsun ki hem ülkemize hem başka yerlere gidip gezme şansımız olsun. Bize güzel şeyler katsın, kültürel yapısı çok bozulmamış insanı doğası herşeyiyle yaşanmaya değer huzurla yaşayıp, bişeyler alarak, 2 buçuk yaşındaki oğlumuzla dolu dolu geçirip dönebileceğimiz bir avrupa şehri?? Neresi olsun kızlar nolur fikir verin. Viyana cenevre nasıl yerler mesela??

Viyanaya arkadaşım gitti. Buuzzzzz gibiymiş havası da insanları da.

Bence kesinlikle Hollanda. Havası ılık, yeşillik, modern, ve orada da Türkler çokmuş

Viyanaya arkadaşım gitti. Buuzzzzz gibiymiş havası da insanları da.

Bence kesinlikle Hollanda. Havası ılık, yeşillik, modern, ve orada da Türkler çokmuş
Hollanda açıkçası çok çekici gelmiyor bana sumash'cum. Amsterdam gezmek için çok güzel ama yaşamak için bilmiyorum. Dil öğrenmek de istiyoruz onun için oranın yerli halkıyla daha çok temasta olursak bu kolay olur belki, yani türk yoğunluğu avantajdan çok dezavantaj diyebilirim

Hollanda açıkçası çok çekici gelmiyor bana sumash'cum. Amsterdam gezmek için çok güzel ama yaşamak için bilmiyorum. Dil öğrenmek de istiyoruz onun için oranın yerli halkıyla daha çok temasta olursak bu kolay olur belki, yani türk yoğunluğu avantajdan çok dezavantaj diyebilirim
Mesela Almanyada da çok Türk var, ama gurbetçiler Almanca biliyor. Dilin Türk yoğunluğuyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Rotherdamda yaşayan arkadaşım çok seviyor Hollandayı. 1 yılda Flemence ve Ingilizce öğrendi.(bizim 8 yılda öğretemediğimiz ingilizceden bahsediyorum) Bana evlerinin resmini atmıştı kartpostal sandım yeminle. Eğitimleri de çok iyiymiş

bi de Malta İngilizce Öğrenmek için güzel. Havası da hoş. 1 hafta kadar kaldım. ada hayatını severseniz sakin bi yerdi kışın gittiğimde. iklimi bizim İzmir gibi. ülke küçük ama ben öyle yerleri Sevdiğim için Hoşuma gitmişti.

20 sene Hollanda da yaşamış biri olarak kesinlikle Hollanda derim. Viyana'da kısa bir tatil yapmıştım, baya hoşuma gitmişti ama yaşam nasıl olur bilmiyorum.

Diğer topiğede yazmıştım, ben Frankfurt ta yasıyorum ve burayı cok seviyorum hem insanları soğuk değil, yabancı düşmanlığı yok denecek kadar az. Büyükşehir oldugu icin insan burada sıkılmaz birsürü aktivite yapabilirsin, üstelik diger büyük şehirlere oranla cok aşırı pahalıda değil. Seviyorum burayı :KK73:

Ben hollandada yasıyorum, ben seviyorum burayı cok sıcak kanlı hollandalılar. Ayrıca Amsterdama gitmek zorunda degilsiniz ben Almere'de kalıyorum burası cok sakin ve güzel ayrıca Türk fazla yok burda. Benimde 3,5 yasinda kizim var onun icin bu sehirde yasiyoruz. Amsterdamla aramızda 20 dk. Almere'yi düşünebilirsiniz

Diğer topiğede yazmıştım, ben Frankfurt ta yasıyorum ve burayı cok seviyorum hem insanları soğuk değil, yabancı düşmanlığı yok denecek kadar az. Büyükşehir oldugu icin insan burada sıkılmaz birsürü aktivite yapabilirsin, üstelik diger büyük şehirlere oranla cok aşırı pahalıda değil. Seviyorum burayı :KK73:
Evet, orda yaşayan birinden öğrenmek en güzeli işte ya! Çok teşekkür ederim

Ben hollandada yasıyorum, ben seviyorum burayı cok sıcak kanlı hollandalılar. Ayrıca Amsterdama gitmek zorunda degilsiniz ben Almere'de kalıyorum burası cok sakin ve güzel ayrıca Türk fazla yok burda. Benimde 3,5 yasinda kizim var onun icin bu sehirde yasiyoruz. Amsterdamla aramızda 20 dk. Almere'yi düşünebilirsiniz
Çok teşekkür ederim not alıcam bunu da

ne sans yaa bizde kurtulsak keske özgürlüklerin ülkesine gitsek avrupa amerika ne olursa olsun
türkiyede hayat cok zor en azındna yurt dısında devlet garantilisin

Neden avrupa dusunuyorsunuz sadece?
Zaten kisa sureligine gidecekmissiniz, uzakligi yakinligi dert etmeyin.Amerika dusunun derim.Hem cocugunuzu krese verir dil ogrenmesini saglarsiniz,hemde siz dil sorunu cekmemis olursunuz.Diger topiginizde okumustum inglizcenizin iyi oldugunu. Bir yakinim ankaradan gitti 1/yada 2 yil kaldilar.Her yeri gezdiler.Guzel zaman gecirdiler.İsleri bitincede toplanip donduler.

Neden avrupa dusunuyorsunuz sadece?
Zaten kisa sureligine gidecekmissiniz, uzakligi yakinligi dert etmeyin.Amerika dusunun derim.Hem cocugunuzu krese verir dil ogrenmesini saglarsiniz,hemde siz dil sorunu cekmemis olursunuz.Diger topiginizde okumustum inglizcenizin iyi oldugunu. Bir yakinim ankaradan gitti 1/yada 2 yil kaldilar.Her yeri gezdiler.Guzel zaman gecirdiler.İsleri bitincede toplanip donduler.
Canım amerika kanada avustralya da çok güzel ülkeler, kanadada yaşadım hatta aklımı orda bırakıp geldim ama, eşimde bende kültür aşığı insanlarız avrupada görülmeye değer çok yer var orada yaşarsak avrupayı karış karış gezme şansımız olur, amerakaya da gideriz tatillerimizde diye düşündk. Dil açısından tabi ki çok güzel olurdu ama avrupada da artık herkes konuşuyor ingilizceyi

X