Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
herkesin ayri bir derdi var iste..
ben turkiyeden fransaya gelin geldim. tanimadigim bir aileye, yol bilmeden, dil bilmeden.. sokaga cikinca sudan cikmis baliga donuyordum. nerde ne var, isler nasil yurur.. evde esim kayinlarim hepsi turkce bildikleri halde fransizca konusurlardi ben evcil hayvan gibi kaliyordum. 100 kere soyledim esime senle fransizca konussalar da sen turkce cevap ver ben anlamiyorum cok bunaliyorum diye.. yok ise yaramiyordu...
ne kadar zor oldugunu tahmin edebilir misin?
sanirim sen dilini konusup yazabildigin kendi anavatanina gelin gitmissin..
komsu eve evlenmis bile olsaydin kenidini buruk hissedecektin cunku sonucta baba evinden ciktin..
tavsiyem sudur ki, surekli amerikayi dusunme, tr ile orayi kiyas yapma.. cunku geri donusu yok artik, kabullen ve yasadigin yeri sevmeye calis.. ne kadar cabuk kabullenirsen o kadar kolay alisirsin. adapte olman 6 aya kadar surebilir ama emin ol ki senden daha zor durumda olup adapte olanlar var.. moralini bozma boyle seylere..
ayni bu arkadasin dedigi gibi bende almanyaya gelin geldim bilmedigin bir dil bilmedigin insanlar 2sene olcak ve ben hala adapte olamadim malesef ailemi cok ozluyorum burda kimsem yok esiminde kimsesi yok annesi haric annesi bizle yasiyo dedigin gibi dedikodu felan olmuyo ama burdaki hayata adapte olmak bile cok zor allah yardimcin olsun tabi bizimde
Beni takip eden bilir daha once gelsem mi gelmesem mi amerikadan diye dusunuyordum
Simdi ise son durumlari anlatim az cok tahmin etmistim basima geleceklerini ben simdi geldim dugun yaptim tatile gittim esimle suana kadar cok sukur hersey cok iyi zaten sirf onun iyi bir es olucagini bildigim icin eninde sonunda geldim ama kendimi burda cok yalniz hissediyorum annem babam kardeslerim amerikada burda biraz nasil desem kimsesiz gibi hissediyorum ve hic anlayisli akrabalarim yok benim babam bugun geri dondu amerikaya ve kendimi cok yalniz hissediyorum oyle bir sey ki hem yeni evlilige alismak kayinlar falan hem yeni ulkenin sistemsiz duzensiz olmasina alismak hemde dedikoducu iyiligini istemeyen yalnizligini kotuye kullanan akrabalar etrafimi sarmis ustelik tasinma ev duzenleme komsulluk tur sebeblerden onlarla gorusmem sart hem yardim istemek zorunda kaliyorum sonra alip basima vuruyorlar en ufak iyiligi kendimi cok kotu hissediyorum buna hic aliskin degilim amerikada her isimi kendim gorurdun ve annem babam vardi ben hangi bir derdimle ilk once basedeyim bilmiyorum aile ozlemi, yalnizlik , adaptasyon mi mi yoksa kotu niyetli akrabalar mi? Ve nasil?
Ah kızlar hepimizin derdi ayrı işte konuyla alakasız belki ama ben de yurtdışına evlenir evlenmez yerleştim burda dışarda bayanlar sigara içemez,marketten sigara alamaz eğer bunları yaparsan kötü kadın muamelesi görürsün...![]()