• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı Evlilik Cinneti

10 milyonuncu mesajim ama ihtiyaciniz olan butun belgeleri nufus mudurlugu veriyor,baska herhangi bir yere gidilmesine gerek yok:KK25:

bence konsoloslukta turk nikahi kiyin, i belgeleri sevgilinizin bulmasi daha kolaysa.
sonra nikahinizi tescillettirirsiniz.

hadi ya kolay gelsin, yabanci ile evlenmek ayri dert bosanmak ayri dert :)
insallah o kismina gerek kalmaz zaten de :27: burokrasi olarak diyorum.

öncelikle insallah hayirli olur bende 6sene önce yabanciyla evlendim halen daha evliyi. bizdende birton evrak istediler kackez türkiye almanya kagit oraya buraya benim artik canima tak etti gittim nikah dairesine basvurdugumuz yere aha iste bu tüm evraklar baska evrak yok istediklerinizde bznlar dedim, türkiyeden babam nüfüs kagit ötenegimi yolladi attim önlerine biraz öfkeli ve emin konustum adam haa evet bunlar dedi ertesi hafta evlendik oysaki adama 3gpn öncede nüfüs kagit örnegini vermistim yok bu degil demisti 3gün sonra ayni kagidi götürdüm iste bu baska yok dedim kabul etti.bunlar bence mahsus zora sokuyo milleti

Onu sordum ama konsoloslukta nikah için iki kişinin de Türk vatandaşı olması gerekiyormuş. Keşke öyle yapabilsek :KK43:
Evet biz de öyle yapmıştık ama eşimin çifte vatandaşlığı vardı. Onun için uğraşmak bile zor gelmişti bize, sizinkini tahmin edebiliyorum o yüzden.

Kusura bakmayın yanlış yönlendirmeler için, tamamen buradaki devlet makamlarında gördüğüm deneyimlediğim şeylere göre anlatmıştım.

ama benim hatirladigim kadariyla evlilik ehliyetini konsolosluk vermisti
bize demislerdiki
evlilik ehliyeti ve dogum belgesi lazim.bizde yabanci makamda evlendik.e dogum belgesini anlayamadim dedim heralde nüfüs kagit örnegi.ayni sekil nufüs kagit örneginide noter tercümana almanca cevirttim kabul olunmustu ama Fransa'da nasil degisirmi kanun kürek bilemiycem

ama benim hatirladigim kadariyla evlilik ehliyetini konsolosluk vermisti
bize demislerdiki
evlilik ehliyeti ve dogum belgesi lazim.bizde yabanci makamda evlendik.e dogum belgesini anlayamadim dedim heralde nüfüs kagit örnegi.ayni sekil nufüs kagit örneginide noter tercümana almanca cevirttim kabul olunmustu ama Fransa'da nasil degisirmi kanun kürek bilemiycem

Şimdi uluslararası doğum belgesi ve apostil olayı var. 6 yıl önce yokmuş demek ki ne güzel. Konsolosluktan alınan evrağın çevrilmesi yetmiyor. Konsolosluk da apostil yapmıyor o yüzden karıştı işler. Bakalım sabah ola hayrola. Çok teşekkür ederim Hoppa

Şimdi uluslararası doğum belgesi ve apostil olayı var. 6 yıl önce yokmuş demek ki ne güzel. Konsolosluktan alınan evrağın çevrilmesi yetmiyor. Konsolosluk da apostil yapmıyor o yüzden karıştı işler. Bakalım sabah ola hayrola. Çok teşekkür ederim Hoppa
rica ederim hayirlisi oldun bol sans diliyorum

Biz de 9 ay once ayni islemleri Fransa'da yaptik.
Benim de esim Fransiz.
Dogum kayit belgesi cok dilli. Onu Turkiye'de annem aldi benim adima, cok kolay oldu. Fransizca da oldugundan ceviriye gerek olmadi. Apostil istegi benim zamanimda yoktu. O yuzden o kismini bilemiyorum.
Ben buradaki konsolosluktan evli olmadigima dair belgeyi aldim, sadece konsolos imzasi var, apostil yok yine.
Ama bulundugunuz ulke neresi bilmedigimden yorum yapamam sadece kendi tecrubemi paylasabilirim boyle:)
kolay gelsin,
ayrica coooooookkkk tebrikler :))

bende yunanıstandan alarak bu evrakları evlendım
benım orada yasayan dayım hazırladı evrakları ama vekalet vermıstık noterden
buarada apostilsiz olmaz o evraklar gecerlılıgı olmaz yanı
bekarlık kagıdıda o ulkede evlı olmadıgınızı ıspat etmek ıcın gereklı

evlenme ehliyet belgesini anneniz alabilir mi bilmiyorum

Arkadaşlar herkese çok çok çok çok teşekkür ederim. İyi dilekleriniz için de sağ olun. İsteyen herkesin olsun :)

Ben nasıl yaptığımı anlatayım kısaca belki bazı arkadaşların işine yarar. Annem tüm evrakları benim adıma aldı, apostilletti ve az önce postaya verdi. Ne benim gitmeme, ne de konsolosluğa gerek kalmadı. Durumu izah edince anlayış göstermişler. Şimdi ben onları burada yeminli tercümana çevirteceğim. Eğer böyle konsolosluk sıkıntısı yaşayan arkadaşlar varsa nüfus müdürlüğüne mutlaka aileleri gitsin ve şanslarını denesin. Bir günde halledildi.

Herkese tekrar teşekkür ederim. @Margarikotin konumu kapatabilirsiniz.

Back
X