Yurtdışı görevimiz var, hangi şehri seçmeli?

DadsDaughter

Babasının Kızı ;)
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
493
72
Avrupa'da yaşayan veya yaşamış bayanlar... Yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin işi dolayısıyla 2 yıllığına yurtdışı görevine gidiyoruz. Önümüzde bir liste, bir sürü şehir var. Benim Avrupa'ya gitmişliğim 1 haftalık bir tatilden ibaret. Bilgim ise, genel olarak ılıman ve yağışlı bir havanın hakim olduğu. Şimdi yaşamaya başlayacak olunca işler başka bir boyut alıyor, bir de oğlum var çünkü. Aklımdaki en baba kriterler: 1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.

Avrupa'da yaşayan veya yaşamış bayanlar... Yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin işi dolayısıyla 2 yıllığına yurtdışı görevine gidiyoruz. Önümüzde bir liste, bir sürü şehir var. Benim Avrupa'ya gitmişliğim 1 haftalık bir tatilden ibaret. Bilgim ise, genel olarak ılıman ve yağışlı bir havanın hakim olduğu. Şimdi yaşamaya başlayacak olunca işler başka bir boyut alıyor, bir de oğlum var çünkü. Aklımdaki en baba kriterler: 1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.
Ben olsam Londra derdim, ama güneşli günleri olsun demişsiniz pek havası öyle değil. Yalnız yabancı dil açısından ve insana saygı yönünden çok olumlu bir yer olduğunu düşünüyorum.

acayip bi liste yaaa :) kafa karismicak gibi degil, ben münihte yasiyorum ama burayi önermiyorum, ne kadar süre kalacaksiniz önce bi onu sorayim? burdan oy birligi ile london cikar gime geliyor ama bakalim :) takipteyim

yaşam açısından londrayı tercih edebilirsin ama güneşli ılık günleri unutmak kaydıyla :KK43:

Ben olsam Londra derdim, ama güneşli günleri olsun demişsiniz pek havası öyle değil. Yalnız yabancı dil açısından ve insana saygı yönünden çok olumlu bir yer olduğunu düşünüyorum.
Evet Londra'nın tek handikapı bu ne yazık ki... Ama güneşsiz diye vazgeçmeye değer mi tartışılır değil mi? Dün eşime diyorum ki şu İngiltere'yi alıp İtalya'nın yerine koysak ne iyi olurdu:)

1)İklimi ılık ve güneşli günleri olsun. 2)Oğlum (3 yaşında) yabancı dil öğrensin. 3)İngilizcem iyi düzeyde, insanlarla anlaşabileceğim bir yer olsun. Listemdeki en dikkat çeken şehirler şöyle: Londra, Rotterdam, Lahey, Berlin, Stuttgart, Münih, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Köln, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Luksemburg... Bunların dışında diğer bütün ülkeler de dahil. Ayrıca Amerika'da Los Angeles, Chicago, Boston, San Diego, Houston, New York ve Miami de var. O kadar uzağa gitmeli mi? Avrupa mı seçmeli? Kafalar karışık..!:) Vereceğiniz değerli bilgiler çok önemli tek tek okuyup değerlendireceğim. Teşekkürler şimdiden.
Londra'ya, Rotterdam'a, Roma'ya ve New York'a gittim. Hollanda'da 4 ay yaşadım.

Ilık iklim, güneşli gün ise Rotterdam ve Londra'yı direkt çıkartın listeden.

Oğlunuz için dil istiyorsanız Londra ve ABD İngilizce açısından mükemmel tabii. Hollanda'yı yine çıkartın bence, pek işine yaramaz. İtalya, İspanya ve Almanya olabilir.

Listedeki bütün şehirlerde dil sıkıntısı çekmezsiniz, belki biraz İtalya ve İspanya'da olabilir.

Ben olsam San Diego veya Miami'yi tercih ederdim ama şartlar da önemli tabii.

Evet Londra'nın tek handikapı bu ne yazık ki... Ama güneşsiz diye vazgeçmeye değer mi tartışılır değil mi? Dün eşime diyorum ki şu İngiltere'yi alıp İtalya'nın yerine koysak ne iyi olurdu:)
Ilahi çok iyi fikir :-) amainsanlar da güzel yani mesafeli ama iyiler, çocuğunuzda varmış ondan öneriyorum :)

acayip bi liste yaaa :) kafa karismicak gibi degil, ben münihte yasiyorum ama burayi önermiyorum, ne kadar süre kalacaksiniz önce bi onu sorayim? burdan oy birligi ile london cikar gime geliyor ama bakalim :) takipteyim
2 yıl kalacağız canım. Bizim ailede büyük bir Almanya baskısı var inanılmaz:) Orada çok akrabamız var herkes gibi:) Tüm şehirlerini dikkate alıyoruz o yüzden. Neden önermezsin lütfen anlat gitmeden bilinmiyor:KK43:

ilk liste bana cok cazip gelmedi londra haric
öbür listenin hepsine tavım ne kadr sanslısınız demek ıstedım
ben olasm San diego veya miami severdim

yani listede San Diego varken başka bir yeri gözüm görmezdi sanırım, huzurevi gibi yer mis gibi yaşarsınız..

bu arada mesleği ne eşinizin?
San Diego emeklilerin hayalini süslermiş evet:) Avrupa dururken o kadar uzağa gitmeye değer mi? Atlayıp gelinmez. gibi sorular var işte... Siz orada mı yaşıyorsunuz ya da bulundunuz mu? Eşim komiser bu arada. Devlet gönderiyor.

2 yıl kalacağız canım. Bizim ailede büyük bir Almanya baskısı var inanılmaz:) Orada çok akrabamız var herkes gibi:) Tüm şehirlerini dikkate alıyoruz o yüzden. Neden önermezsin lütfen anlat gitmeden bilinmiyor:KK43:

benim sahsi düsüncem bir türk ün yasayacagi en rahat ülkelerden birisi almanya burada insan kendini cok yabanci hissetmiyor insanlarin mesafeli olmalarina ragmen. münih neden önermiyorum pahali bi sehir,insanlar soguk hosuma gitmiyor,diger sehirlerde de bulundum,hannover da 2,5 sene yasadim orayi tercih ederim ama diger sehirlerin yaninda zayif kaliyor. frankfurt güzel sehir gercekten ,köln de güzel,berlin cok fazla büyük ama ona göre imkanlari cok genis,hamburg ise almanyanin en liberal ve yabanci dostu sehirlerinden birisi ama havasi kuzeyde olmasi hasebiyle istediginiz gibi degil malesef... zaten türkiye de sicak iklimdesin farkli bi deneyim hos olmaz mi :)

Ne güzel.listeymis yaa eşiniz ne is yapıyo.merak ettim doğrusu?italya ispanya hollanda buralara gittim pek sizin isteklerinize cevap verecek yerleri mi bilemedim.bana kalsa italya olabilir.ayrıca londra asla iklim olarak anlattiginiz şekilde değil birden fazla kez bulundum ve bikaç akrabam yaşıyo.en dengesiz iklime sahip yerlerden biridir.amerika yi gözden cikarmissiniz sanırım.bide bu saydığımız şehirlerin merkezlerindemi olacaksınız yoksa bir sürü dış bölgeleri var yani söyle.diyim Londra'ya bağlı bilmem kaç km dışındaki yerlerede Londra diyolar.ben size uymayanlari yazdım sanırım size iyi seçimler.

Londra'ya, Rotterdam'a, Roma'ya ve New York'a gittim. Hollanda'da 4 ay yaşadım.

Ilık iklim, güneşli gün ise Rotterdam ve Londra'yı direkt çıkartın listeden.

Oğlunuz için dil istiyorsanız Londra ve ABD İngilizce açısından mükemmel tabii. Hollanda'yı yine çıkartın bence, pek işine yaramaz. İtalya, İspanya ve Almanya olabilir.

Listedeki bütün şehirlerde dil sıkıntısı çekmezsiniz, belki biraz İtalya ve İspanya'da olabilir.

Ben olsam San Diego veya Miami'yi tercih ederdim ama şartlar da önemli tabii.
Hollanda bilen biri ne mutlu! Çünkü şunu merak ediyorum hoş epey de yardımcı olmuşsunuz; bu memleketin okullarında hangi dil konuşulur Allah aşkına? Oğlum kreşe gittiğinde hangi dile maruz kalacak? Kafasını çok karıştırmak istemiyorum. Bir veya en fazla iki dil üzerinden gitmek istiyorum. Ama İngilizce dışında hiç bir yardımım dokunmaz Ona. Ben 4-5 gün kaldım Amsterdam ve Rotterdam'da, Lahey'i de gördüm. Herkesle İng. konuştum ama okullar farklı tabi. Ana dille eğitim vardır muhakkak. Ya da sadece İngilizce eğitim veren özel kreşler var mıdır? Onun dışında Amerika demişsiniz. Aklımı çelmişsiniz:)

Londra'da mı yaşıyorsunuz? Nasıl bir yer biraz bahsetsenize aklımın ilk sıralarında şu an. Gerçekçi olmaya ihtiyacım var gerçekleri bilmeliyim:)
yok ben yaşamıyorum yaklaşık 3 aylığına gitmiştim dil okulu için biraz ordan biliyorum daha çok da abim 2 sene yaşadı ordan biliyorum
benim gözlemlediğim kadarıyla insanlar birbirine çok saygılı
çevre çok temiz
insanları evet soğuk derler ama aslında mesafeliler soğukluk değil gereksiz samimiyetleri olmuyor sadece yoksa arkadaşlıkları gayet güzel :)
ama havası kötü işte :KK43: temmuz sonuna kadar kaldım ben bi damla güneş göremedim :KK43:

X