Yurtdışı Hemşirelik

Yurtdisinda hrmsirelik iyidir heralde.Turkiyede iyu degil cok bence
Turk insaniyla calismak zor cunku meslekten ziyade..Yurtdusinda calisiyor olmak icimde ukde kaldi..R.. vasitasiyla gitmem mumkundu halbuki..
Ne vasıtasıyla olduğunu anlayamadım.
Yazmak yasak mı bunu? Siz türkiyede kamuda mı görevlisiniz?

Eski sevgilim yurtdisindaydi...Tr de kamudayim.Ama icimde ukde kaldi..Hem R.. hem bu durum..

Evet, haklısınız. İngilizce ya da almanca konuşulan ülkeler olsun istiyorum ben
Buna cezayir, kenya, nijerya da dahil aslında
Evet önceliğim diğer akla gelen gelişmiş ülkeler
Verebileceğim tek tavsiye cezayiri listenden çıkart eşim çok zorlanıyor şartları berbat :duduk:

Ben hemşireyim istemeyerek başladım istemeyerek de devam ediyorum hayatımda bu kadar aşağılanan bu kadar saygı gösterilmeyen bir meslek görmedim sanırım ve bu durumdan nefret ediyorum :kızgın::kızgın: Ama diğer ülkelerde hemşireye verilen değerleri duydum yani hastaya yapılacak ilacı bile doktor değil hemşire yazıyormuş :oha: Türkiye'de degil ama yurt dışında yapabilirsin bence tabi Nasıl olur ne yapman gerekiyor bilmiyorum

Ben ABD'de hemşireyim. Liseyi de Amerika'da okuduğum için okul denkliği vs gibi durumlarım olmadı. Zaten sistemin içindeydim. 5 yıllık tecrübem var. 3 ayrı bölümde çalıştım. Şu an yaklaşık 2 yıldır yenidoğan yoğun bakım ünitesinde çalışıyorum, ve tekrar dünyaya gelsem yine bu işi yapmak isterdim. Çok seviyorum işimi. Tam benlik. Okul denkliği, istenen belgesini, sınavını, dersini bilemem. Onları okullara sormalısınız. Ama zaten Türkiye'de de hemşire değilmişsiniz. O yüzden okul denkliği pek söz konusu değil. Üniversitede aldığıniz derslerin de belki bazısı buradakilerle denktir, bilemem. Bunlar okulla görüşülmesi gereken şeyler. Tek kesin bildiğim şey, ABD'de yerli-yabancı tüm hemşirelerin NCLEX denilen bir lisans sınavına girmesi gerektiği. Bunu geçmeden hemşire olarak çalışamıyorsunuz. Genel olarak ABD'nin hemşirelik okulları, süresi, iş bulmak, iş sorumlulukları vs gibi sorularınız varsa bana sorabilirsiniz. Hangi ülkeyi düşünüyorsunuz?

Ben avrupa disindayim istersen ozelden yazabilirsin. Ingilizcen cok iyi derecede olmasi gerekiyor lisans ise 3-4 sene arasi degisebiliyor. Yalniz yurtdisindan oldugu icin yillik cok buyuk paralar vermek durumunda kalirsin.

Sevdeye ek olarak bende birkac bisey soylemek isterim.
Ben liseyi Tr da bitirdim. Mikrobiyoloji okuyordum hemsirelige bende basvurdum; su an paramedik okulundayim lisansimj alinca hemsirelik bolumunden devam edecegim ortak dersler oldugu icin.

Abd de community college basvurursan once diploma ve cevirisi, lise ve unv transkript . Eger enk dersler varsa onlar dikkate alinir . Yoksa college seviyesinde 1 unite biyoloji, matematik , kimya dersi alinir . A ile gecmek fazla puan. Gpa yani mezuniyet ortalaman dikkate alinir . Placement test seviye testi yapilir , ingilizce matematik dusukse dersleri alip A ile gecmen faydali olur . Bundan sonra Hesi/ Teas hemsirelik giris sinavi . Matematik,ingilizce, gramer, kelime, reading, biyoloji, kimya, anatomi/fizyoloji. Bu sinadan 79-91 alirsan ek puan ne kadar yuksek o kadar iyi . Kisacasi mezuniyet not ortalaman , bu testin sonucu ile yerlesiyorsun. Diger sinav seviye icin . 1 unite Kimya, biyoloji, matematik on kosul liesede unv aldiysan gecerlI not ise tekrar gerekmiyor . Ha bu arada okula baslamadan Cna kursunu bititip lisansini almks olman laxim kkul baslamadan once . Yoksa diger sartlari yerine getirsen bile okula giremiyorsun . Cna 3 aylik bi kurs hemsire asistanligi kursu. Bu kurs temel egitim, hemsirelige giris bir nevi.

Dort yillik unv ayni fakat Sat ve toefl istiyorlar , hesi/ teas giris icin . Wes ten lise denkligi transkript icin . Cna gene. Iki secenege ek olarak hepatitis b, tuborkuloz, mmr , varicella asilari.

Kolay gelsin.Cok asamali bir surec gibi ama ustesinden geliniyor, okula girmek 1 ila 3 donem surebiliyor. Mezun olduktan sonra Nclex sinavina girip lisans aliyorsun.

Back
X