Sevdeye ek olarak bende birkac bisey soylemek isterim.
Ben liseyi Tr da bitirdim. Mikrobiyoloji okuyordum hemsirelige bende basvurdum; su an paramedik okulundayim lisansimj alinca hemsirelik bolumunden devam edecegim ortak dersler oldugu icin.
Abd de community college basvurursan once diploma ve cevirisi, lise ve unv transkript . Eger enk dersler varsa onlar dikkate alinir . Yoksa college seviyesinde 1 unite biyoloji, matematik , kimya dersi alinir . A ile gecmek fazla puan. Gpa yani mezuniyet ortalaman dikkate alinir . Placement test seviye testi yapilir , ingilizce matematik dusukse dersleri alip A ile gecmen faydali olur . Bundan sonra Hesi/ Teas hemsirelik giris sinavi . Matematik,ingilizce, gramer, kelime, reading, biyoloji, kimya, anatomi/fizyoloji. Bu sinadan 79-91 alirsan ek puan ne kadar yuksek o kadar iyi . Kisacasi mezuniyet not ortalaman , bu testin sonucu ile yerlesiyorsun. Diger sinav seviye icin . 1 unite Kimya, biyoloji, matematik on kosul liesede unv aldiysan gecerlI not ise tekrar gerekmiyor . Ha bu arada okula baslamadan Cna kursunu bititip lisansini almks olman laxim kkul baslamadan once . Yoksa diger sartlari yerine getirsen bile okula giremiyorsun . Cna 3 aylik bi kurs hemsire asistanligi kursu. Bu kurs temel egitim, hemsirelige giris bir nevi.
Dort yillik unv ayni fakat Sat ve toefl istiyorlar , hesi/ teas giris icin . Wes ten lise denkligi transkript icin . Cna gene. Iki secenege ek olarak hepatitis b, tuborkuloz, mmr , varicella asilari.
Kolay gelsin.Cok asamali bir surec gibi ama ustesinden geliniyor, okula girmek 1 ila 3 donem surebiliyor. Mezun olduktan sonra Nclex sinavina girip lisans aliyorsun.