yurtdışı konusu:(

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
merhaba size bir şey danışmam lazım
şimdi ben bu sene ingiltereye yaz okuluna gideceğim üç hafta taa kaç aydır söylüyorum ama her şeyi son dkya bırakmayı seven babam yüzünden bekledik bekledik 7 haziranda bitiyor süre normalde 7 mayıstı dolmadı diye uzattılar şimdi bugün az önce başvuracaktım bir girdim baktım dolmuş, aslında şöyle üç seçenek var üç konaklama seçeneği yani okul + konaklama, konaklama ile birlikte en ucuzu 3365, sonra 3915, sonra 4365 pound tutuyor. ben ortadaki seçeneğe gidecektim okul içinde tek oda ortak banyo diye ama o dolmuş bekleme listesine alıyor. şimdi en ucuz olan seçenekte de yine tek oda ortak banyo yalnız bu bina kampüs dışında ama yine okula tahsis edilmiş bir yurt yani. babam şimdi yok anneme gösterdim en pahalısına başvur diyor. 4365 pound da 12.700 tl mi ne.. öbür ucuz olan da neredeyse 10 bin 9800 falan. üç bin lira fark var arada. yani okul dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olmasa gerçekten vermem ama gitmek istiyorum benim için çok önemli. ne yapsam? annem pahalısına git öbüründe ne işin var dedi ucuzunda rahat edemezsin vs dedi. yani aslında ben de pahalısına gitmek isterim çünkü kendi banyom falan olacak ama arada üç bin lira fark var cidden çok kötü hissederim kendimi yani 12 bin lira demek bir de onun artı uçak bileti oradaki harcamalarım falan benim yıllık üniversite paramın yarısı kadar ediyor içime sinmez.. annemler açısından sorun yok git diyorlar da içim rahat etmiyor? sizce ne yapsam? daha önce babama bir kısmını ödemeyi teklif ettiğimde kızdı olur mu öyle şey falan dedi ama 12 bin lira gerçekten çok yani.. ne yapsam? ucuzuna gitmek için ısrar etsem mi yoksa pahalısına mı gitsem?
 

canım ailenin durumu varsa pahalı olanına git sonuçta rahatın önemli ama aile yanı konaklama yok muydu ? onlar daha iyi sonuçta sürekli iletişim halindesin onlarla :))
 
Ailen tereddütsüz pahalısına git diyorsa bence öyle yap.
Ben de olsam çocuğumu en iyisine göndermek isterim.
Her sene gideceğin bir yer değil.Gitmişken rahat ve huzurlu olmalısın.Tadını çıkarmalısın.
Kampüs dışında kalırsan aynı tadı alamazsın gibi geliyor.
 
ailenin parayı sorun etmiyorsa kafana takma bence. hem onların da içi rahat olur kızımız iyi yerde kalıyor diye
 
Larus bence haftada 9000 de 12000 de 3 haftalik bir yaz okulu icin cok fazla ailenin ne kadar parasi olursa olsun bu miktar cok ucuk sana kısıtlı ders saatinde haftada 3000 tl lik nasil bir bilgi verebilir bunlar ki verseler bile sen alabilir misin ? Bilemedim.bence verecegin para sadece etiket parasi.Sure uzun olsa 3 ay gibi dusunulebilirdi ama cok ucuk.
 

evet değil mi bence de çok fazla.. ben de ona takıldım yalnız etiket parası olduğu doğru ama hak ediyorlar çünkü şöyle bu okul cambridge universitesi hukuk fakültesi üç haftalığına bir grup yabancı öğrenciye eğitim veriyor kriterleri falan var not ortalaması ingilizce seviye vs benim bunlar tutuyor çok şükür o bakımdan sıkıntım yok sadece ben de 12 bin liraya takıldım. ama yani cambridge üniversitesi ve benim kariyer hedeflerim çok yüksek o yüzden çok çok önemli bir şey benim için. harvarda başvurdum not ortalamam tutmadı çok ucundan. london school of economics tutuyordu ama onda da istediğim programda yer kalmadı şansıma :) oxford var 18 bin lira o da. gerçekten pahalı hepsi ama yani iyi okullar olduğu için hak ediyorlar
 
kızlar teşekkürler cevaplarınız için. şimdi ben buraya okul isimlerini yazdım millet bakıp atıyor falan demesin ama bu kadar yüksek fiyatlar böyle okullar için olur zaten.. henüz belli değil ne yapacağım bu hafta içinde son çare bir iki okulla daha konuşacağım sanırım olmadı 12 binliğe giderim ailemin de içi rahat etsin en azından onlar rahat olunca ben de rahat ederim. babamın her işi son dakikaya bırakmasının külfeti oldu bu da bize
 
canım 3 hafta yazdığını yeni gördüm. fiyatı görünce 2-3 ay falan zannettim. aslında hukuk ekonomi gibi alan dersleri de veren aylık 5000e güzel dil kursları bulabilirsin. sen hangi şirket/ kursa başvurdun?
 
aile yanında kalma secenekleri yok mu? o hem daha uygun hem de ingilizce öğrenmek için cok daha avantajlı... o kadar vereceğin paraya değmez hem de 3 hafta... ben 3 ay yaşadım o kadarını harcamadım.
 
ailen eğitiin için bu parayı vermeyi sorun etmiyorsa gidebilirsin
önemli olan ailenin ne dediği burda
şahsen bende çocuğum olsa en iyisine göndermek eğitimini en iyi şekilde tamamlamak isterdim.
ailen bu parayı karşılayabiliyorsa ne mutlu sana sorun etme o zaman
sonuçta kariyerini etkileyecek bir pogram
 
Ailen bu parayı ödediğinde sıkıntıya düşmeyecekse ne güzel, senin kafana takmana gerek yok. Hatta inan kafana takmana çok şaşırdım, böyle insanlar kaldı mı ya dedim kendi kendime:) Çünkü artık genelde insanlar paraları varsa bu tarz ufak hesaplara girmiyorlar da....

Cambridge de okuyacak olman senin kariyerin için çok iyi olabilir. Sonuçta ingilizcen büyük ihtimalle çok iyidir, peki bu kurs tam olarak ne kursu? Sadece DİL Mİ? Atladıysam kusura bakma.

Yaz okulları CV'yi doldurma anlamında çok etkileyici bir izlenim bırakmıyor benim bildiğim bu yönüyle de düşün, özellikle üç hafta oluşu, parası varmış gitmiş yani ne var bunda havası yaratabilir. Ancak uzun süreli bir eğitim senin kendini geliştirdiğin kanısını uyandırır.

Ben de yurtdışında yaşıyorum, yani gözlemlerim bunlar.

Ancak yine diyorum, ailen hiçbir sıkıntıya düşmeyecekse, o zaman senin için artı bir fırsat olacaktır, bunu da tabiki değerlendir derim.
 
12 bin lira ailenin iyi bi işi varsa artık çok para değil, şimdi ailenin parası varken git. kendine borç kabul et ilerde öderim de kendi kendine :)

bunun yanında 3 haftalık yaz okulu dil okulu ise cv'de çok çok etkili olmaz açıkçası. ama güzel vakit geçirirsin ben olsam o parayla bütün yaz ibiza adasına giderdim :> (ama biyere mutlaka giderdim).
 


pahalıya ucuza bakma gıdeceğin yeri hiç bilmiyorsun rezil olabilirsin . rahatına bak . okulun içindeki hem guvenli olur hemde tuvalet zaten sorun bu yabancılarda . benim midem bulanıyor şuan bende türkiyede değilim oda arkadaşım bir pis bir pis çok pişmanım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…