yurtdisi velayet davasi - soyad degistirme

ciceklimor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
368
195
103
Merhaba arkadaslar

Eski esim yabanci uyruklu, ingilterede yasiyorum, bir cocugum var 4 yasinda, ingilterede velayet davasi actim.
burada karar kesinlestikten sonra turkiyede velayeti nasil alabilirim?
Buna ek olarak cocugumun soyadini degistirmek istiyorum , kendi soyadimi vermek istiyorum, En azidandan turkiye kayitlarinda turk soyadi olmasini istiyorum, daha sonra cocuga turk pasaportu alacagim, buna basvurabilmem icin once turkiyede velayeti almam gerekli sanirim,
bu konuda deneyimi olan varmidir?

Merhaba arkadaslar

Eski esim yabanci uyruklu, ingilterede yasiyorum, bir cocugum var 4 yasinda, ingilterede velayet davasi actim.
burada karar kesinlestikten sonra turkiyede velayeti nasil alabilirim?
Buna ek olarak cocugumun soyadini degistirmek istiyorum , kendi soyadimi vermek istiyorum, En azidandan turkiye kayitlarinda turk soyadi olmasini istiyorum, daha sonra cocuga turk pasaportu alacagim, buna basvurabilmem icin once turkiyede velayeti almam gerekli sanirim,
bu konuda deneyimi olan varmidir?
Ne yazık ki bilgim yok ama İngiltere’de çalışan Türk bi avukat vardı Türkiye’de toplu bi konut projesini yapımı aşamasında İngiliz vatandaşlarına satan ancak teslim edemeyen bi şirketle ilgili dava üstlenip kazanınca gazeteye çıkmıştı belki iletişime geçebilirsiniz

bunlari uluslararasi hukuku bilen bir avukata danismalisiniz. cocugun soybagini degistirmek olmaz mi soyadi degisikligiyle, mesela cocugunuzun tc vatandasligi var mi ki türk pasaportu alacaksiniz?
Türkiye' de velayet almaniz gerekmeyebilir, ordaki karari tanitmak yeterli olabilir ve bunlari da en iyi hukukcular bilir.

edit:budut

bunlari uluslararasi hukuku bilen bir avukata danismalisiniz. cocugun soybagini degistirmek olmaz mi soyadi degisikligiyle, mesela cocugunuzun tc vatandasligi var mi ki türk pasaportu alacaksiniz?
Türkiye' de velayet almaniz gerekmeyebilir, ordaki karari tanitmak yeterli olabilir ve bunlari da en iyi hukukcular bilir.

edit:budut
MErhaba

Haklisiniz, kime basvuracagimi sasirdim, turk konsolosluguna sordum bana turkiyedeki bir avukata sor dediler, hic yardimci olmadilar,
Cocugun turk vatandasligi var ama pasaport bile alamiyorum, baba onayi istiyorlar, eger turkiye mahkemesinden velayetin benden oldugunu gosteren karar olsaydi cocuk icin olan kararlari tek basima verebilirdim diye dusunuyorum, maalesef karsi taraf yabanci uyruklu oldugu icinde isler daha da zorlasiyor

MErhaba

Haklisiniz, kime basvuracagimi sasirdim, turk konsolosluguna sordum bana turkiyedeki bir avukata sor dediler, hic yardimci olmadilar,
Cocugun turk vatandasligi var ama pasaport bile alamiyorum, baba onayi istiyorlar, eger turkiye mahkemesinden velayetin benden oldugunu gosteren karar olsaydi cocuk icin olan kararlari tek basima verebilirdim diye dusunuyorum, maalesef karsi taraf yabanci uyruklu oldugu icinde isler daha da zorlasiyor
bu durumda bulundugunuz bolgede turk bir avukatla ilerleyin. cunku yasanin isleyisine onlar daha hakimdir.
konunuzu okuyunca bosanmis kadinlar soyadini cocuga verebiliyor mu diye baktim cok merak ettim, uygulanmasi isteniyor hamleler yapilmis ama olumlu sonuc yok. Belki bulundugunuz ulkede mumkundur, orda yapar turkiye' ye o sekilde gelirsiniz.

umarim en kisa surede cozume kavusur isleriniz.

MErhaba

Velayeti alınca çocuk hakkında her karar yetkisi sonsuz sizde mi oluyor? Babalık iptal olmuyor ki velayeti alınca, devlet işi kararları alırken 18 yaşına kadar her iki tarafın da onayı gerekmiyor mu?

MErhaba

İyi de pasaportu şu an bulunduğunuz ülkede çıkarmayacak mısınız? Siz şu an bulunduğunuz ülkenin yasalarına tabiyken Türkiyedeki hukuksal işlemlerin bir anlamı var mı emin değilim

MErhaba

Çocuğun velayeti sizde bile olsa bazı kararları tek başınıza alamazsınız yine baba onayı gerek onun soyadını taşıdığı için bulunduğunuz ülkede de Türk pasaportu çıkarabilirsiniz ama yine babasının onayı gerek galiba .

Back
X