Şimdi ablacım, Türkiyede Google ofisi var mesela ama yazılım yok. Pazarlama var.
Bildiğim bir Huawei RD var İstanbul'da onun gibi başka ofisler açılırsa olur. Gelecekte belki daha da çok şirket gelir.
Ben şu şekil yapıyorum/yapicam: Yurtdışında iyi bir yerde çalışıyorum, kendimi istedğim yere getirdim diyebilirim. Yayınlarımı yaptım, istediğim yerlerde çalıştım, teknik blogum var.... Son 1 yılda freelance iş aldım 2 tane, memnun kaldılar devam etmek istiyorlar. Türkiye'ye dönersem bu 2 şirkete freelance devam ederim, akmaz kokmaz paramı alır giderim diye düşünüyorum.
Ya da kendi isinde devam eder ama uzaktan calisir. Tanidigi bildigi yeri olan bir sirket uzaktan calismasina evet der.
Öbür türlü kendi işimi kurma seçeneği var ama onu da ben istemiyorum, ihalede adam kayırması, ihale dağıtanlara yaranması derken dürüst iş yapmak imkansız, dürüst iş yaparsan finansal olarak ayakta kalamıyorsun.
Senin oğlan için başka seçenek de, alır bavulunu göürşür iyi bir şirketle gelir der ki benim deneyimim bu, yaptığım işler bu kendi departmanımı kurucam, kendim yöneticem bu kadar. Nitelikli insana değer verilir daima. Yani durum o kadar da kötü değil diyeyim

Döndükten sonra ücretli çalışanlık artık yapamaz, kimseyi beğenmez doğru. Ama başka seçenekler de yok değil
Ben tavsiye ederim girsin :) Bakmak isterse blog linkimi yollarim ama ozelden :)