• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışına Göçmek

Onu bilmiyorum,oglu 18 yaslarinda sanirim,epey olmus,degismistir belki.Kullanici adiniz cok tatli,Gulru,bir kizim daha olsa adi olabilirdi:KK200:
Tesekkur ederim, aslinda bizim de kizimizin ismi olacakti ama burada telaffuzu zor diye koymaktak vazgectik
Onu bilmiyorum,oglu 18 yaslarinda sanirim,epey olmus,degismistir belki.Kullanici adiniz cok tatli,Gulru,bir kizim daha olsa adi olabilirdi:KK200:
Tesekkur ederim, bizim de kizimizin ismi olacakti aslinda ama burada telaffuzu zor diye baska bir isim koyduk.

Esimle ben de green card surecindeyiz, en son asama olan mulakata gidecektik virus yuzunden iptal edildi simdilik. Trump dan sonra gercekten surec cok uzadi, mulakat zorunlulugu yoktu, mulakat getirildi. Green cardin loto olaninda kota var ama isverenin ya da kisinin kendi basvurdugunda kota yok ama eger Cinli veya Hintliysen onlarin bekleme suresi cok uzun oluyor gercekten.Biz kendimiz basvurduk, bir avukatla hazirladik belgeleri, national interest waiver basliginda basvurduk, genellikle PhD liler bunu tercih ediyor. Biz basvurali iki sene olmak uzere.

Trump bu işi zulüme çevirdi gerçekten. Adamın iyi şirkette işi var, diploması var daha neye bekletiyorsun ?

Öte yandan Hintli konusunda haklılar, Hintliler vize işinde türlü türlü düzenbazlık yapıyorlar. Sırf vize satmak için Hintlilerin açtığı şirketler var. Eleman para ödüyor, şirkette çalışıyor gösterip vizeye sponsor oluyorlar. Hintliler berbat. Bir de teknoloji şirketlerinde çalışan Hint sayısı gerçekten çok fazla, müdür zaten Hint olunca tüm açık pozisyonlara hintleri alıyor şirket hint doluyor. Ben daha önce 1 hintle çalıştım zulümdü hiç anlatmayayım burada Amerikalılara acıyorum o konuda:olamaz: Çinlilerle çalıştım, çok zeki ve profesyoneller. Çinlilere saygı duyuyorum kesinlikle.

Umarum tez zamanda kavuşursunuz :KK30:

Trump bu işi zulüme çevirdi gerçekten. Adamın iyi şirkette işi var, diploması var daha neye bekletiyorsun ?

Öte yandan Hintli konusunda haklılar, Hintliler vize işinde türlü türlü düzenbazlık yapıyorlar. Sırf vize satmak için Hintlilerin açtığı şirketler var. Eleman para ödüyor, şirkette çalışıyor gösterip vizeye sponsor oluyorlar. Hintliler berbat. Bir de teknoloji şirketlerinde çalışan Hint sayısı gerçekten çok fazla, müdür zaten Hint olunca tüm açık pozisyonlara hintleri alıyor şirket hint doluyor. Ben daha önce 1 hintle çalıştım zulümdü hiç anlatmayayım burada Amerikalılara acıyorum o konuda:olamaz: Çinlilerle çalıştım, çok zeki ve profesyoneller. Çinlilere saygı duyuyorum kesinlikle.

Umarum tez zamanda kavuşursunuz :KK30:
Soylediklerinde haklisin, aslinda ben kendi adima emin degilim burada kalip bir hayat kurmaya ama esim kesin kararli, suan donmek istemiyor. Bu yuzden vize isleriyle ugrasmamak icin green card iyi oluyor. Benim Hintli arkadaslarin yuzde sekseni Intel'de, biri girince digerini de aldiriyor. Cinliler gercekten daha caliskan insanlar, labimin yuzde doksani Cinli, ama her zaman kendilerini dusunuyorlar insani yanlari bana biraz zayif geliyor bazilarinin.
Trump da secmenlerine oynuyor, Kasimda secim var, virus bircok seyi degistirdi burada, kazanamayabilir. Herkes biliyor ki gocmenlerin Amerika'da cok onemli bir yeri var, cok uzak degil herkesin kendi degilse bile babasi dedesi gocmen.

Cinliler gercekten daha caliskan insanlar, labimin yuzde doksani Cinli, ama her zaman kendilerini dusunuyorlar insani yanlari bana biraz zayif geliyor bazilarinin.

Burayla ilgili hic yazmayayim ... Biraz değil, sarı ırk mensupları gerçekten çok çok acımasız. Hayvanlara hiç acıma yok, diğer insanlara zaten empati acıma yok ... yazsam sayfalar çıkar. Asla anlayamayacağım bir kafa

Şimdi ablacım, Türkiyede Google ofisi var mesela ama yazılım yok. Pazarlama var.

Bildiğim bir Huawei RD var İstanbul'da onun gibi başka ofisler açılırsa olur. Gelecekte belki daha da çok şirket gelir.

Ben şu şekil yapıyorum/yapicam: Yurtdışında iyi bir yerde çalışıyorum, kendimi istedğim yere getirdim diyebilirim. Yayınlarımı yaptım, istediğim yerlerde çalıştım, teknik blogum var.... Son 1 yılda freelance iş aldım 2 tane, memnun kaldılar devam etmek istiyorlar. Türkiye'ye dönersem bu 2 şirkete freelance devam ederim, akmaz kokmaz paramı alır giderim diye düşünüyorum.

Ya da kendi isinde devam eder ama uzaktan calisir. Tanidigi bildigi yeri olan bir sirket uzaktan calismasina evet der.

Öbür türlü kendi işimi kurma seçeneği var ama onu da ben istemiyorum, ihalede adam kayırması, ihale dağıtanlara yaranması derken dürüst iş yapmak imkansız, dürüst iş yaparsan finansal olarak ayakta kalamıyorsun.

Senin oğlan için başka seçenek de, alır bavulunu göürşür iyi bir şirketle gelir der ki benim deneyimim bu, yaptığım işler bu kendi departmanımı kurucam, kendim yöneticem bu kadar. Nitelikli insana değer verilir daima. Yani durum o kadar da kötü değil diyeyim :KK73:Döndükten sonra ücretli çalışanlık artık yapamaz, kimseyi beğenmez doğru. Ama başka seçenekler de yok değil :KK48:

Ben tavsiye ederim girsin :) Bakmak isterse blog linkimi yollarim ama ozelden :)
konuyu baltalamak gibi olacak ama yurt dışında bu sanat sepet işleri nasıl
okumak sonrasında sergidir vsdir ilgi görüyor mu talep var mı
resim alanında özellikle

Mrb. Green card çıktıktan sonra mulakat icin form doldururken amerikadan kart gonderimi icin adres istiyorlar. Siz nerden buldunuz tanıdığınız mi var yoksa burdan bir ev mi kiraladınız..?

Mrb. Green card çıktıktan sonra mulakat icin form doldururken amerikadan kart gonderimi icin adres istiyorlar. Siz nerden buldunuz tanıdığınız mi var yoksa burdan bir ev mi kiraladınız..?
Bana mi sordunuz tam anlayadim ama cevap vermek istedim, biz zaten Amerika'da yasiyoruz, formlarda kendi adresimizi kullaniyoruz. Siz sanirim green card cekilisinden bahsediyorsunuz, o konu hakkinda bir fikrim yok, bizimkisi direk kendimizin basvurdugu cekilissiz olan green card sureci.

Turkiye'den mi basvuruyorsunuz? O zaman karti size ulastirabilecekleri bir adres olmali. Turkiye ev adresinizi yazin.

Back
X