Valla panpa şimdi görmeden bilemezsin, toplum üyelerinin kafası genel olarak bir acaip. Bunların kafasından ne geçiyor sen ya da ben anlayamayız.
Genel olarak aile bağları yok mu tuhaf mı bilemedim. Evet, anneanneyi önemsemeyen torunlar var ama sokakta karşılaştığı torununa uzaktan öylesine el sallayıp geçen nine de gördü bu gözler

Akrabalık bağı falan zaten yok, çekirdek aile de garip olabiliyor. Misal diyelim ki kadının çocuğu Amerikaya gidiyor okumaya ya da çalışmaya, annesini 5 yıl 10 yıl aramıyor sormuyor. Döndüğünde kadın diyor ki kusura bakma uzun zamandır konuşmadığımız için seni çocuğum gibi görmüyorum artık annelik hissetmiyorum. Eeee şimdi bu doğaya aykırı, annelik sadece zihinsel değil ayrıca bedensel hormonsal bir durum vazgeçemezsin atamazsın satamazsın mümkün değil.
Bir başka acaip bulduğum şey de ailelerin çocuklarının hayatına nerdeyse hiç ilgi göstermemesi. Misal 14 yaşındaki çocuklar, sevgililerinin evlerinde gidip kalabiliyor

Benim için 14 ne kız ne erkek çocuk için asla cinsellik yaşı değil ve sağlıksız ve yanlış bir durum bana göre. Kadınlar 14 yaşından başlayarak doğum kontrol hapı kullanıyor.

Ailelere sorarsan nasılsa eninde sonunda yapacak bari evde düzgünce yapsın gibi bir fikirleri var ... acaiplik bir yerde değil çok yerde.
Arkadaşlık ilişkisi yokla çok garip arasında, bu yüzden gençler de yalnız kalabiliyor. Yalnız kalmak. yalnız yaşamak vb gayet normal toplumda insanlar yalnızlığa ve kendine yetmeye alışkın ama bu durumdan mutsuz.
Şimdi bütün bunları toplayınca durum öyle anlaşılıyor. Dediğim gibi asosyal mi desem, mutsuz mu depresif öyle yalnız insanlardan kurulu bir toplum. Hiç bizim anlayabileceğimiz bir kafa değil.