Doğuma Hazırlık Yurtdışında doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bence özelde doğum yapmıyacaksan hiç gelme türkiyeye, devlet hastanelerini hiç tavsiye etmem. Eğer almanyada yaşıyorsanız bir ebeyle anlaşın doğumdan sonra eve gelip ilgileniyor çocukla.

Bence özelde doğum yapmıyacaksan hiç gelme türkiyeye, devlet hastanelerini hiç tavsiye etmem. Eğer almanyada yaşıyorsanız bir ebeyle anlaşın doğumdan sonra eve gelip ilgileniyor çocukla.
Amerikadaym ve doğumda bile kızım yanımda olcak. Bi tek o sıkıntı. Ayrıca marmarste yaşıyrz Trde orda devlet hastanesi bu konuda çok iyi. Hastane açısını düşünmyrm açıkcası ama gelirsem iki çocukla dönmemde çok zor:) gelmicem zaten:))

Su_perisiiii siz alman vatandaşı değilmisiniz? ne zaman geldiniz Türkiye ye? sizin süresiz izininiz olsa dahi 6 ay almanyada kalmak zorundasınız bir gün eksik olsa bile oturumunuzu alırlar dikkat edin. ve diyelim ki doğumunuzu yaptınız ve çocuğunuz vatandaşlık aldı hep bu 6 ay sürecini almanyada geçirmeniz gerekir ve bu bir çocuk ile inanın çok zor git geller. ayrıca Türkiye de devlet hastanesini neden bu kadar hor görüyorsunuz? en çok pişmanlığım da bu oldu zaten beni de korkuttular ve özel hastanede doğum yaptım ve pişman oldum inanın devlet hastaneleri artık eskisi gibi değil özel hastaneleri ise para tuzağı. benim ailem de almanyada ve orda doğum yapmamı istiyorlar bu ikincisinde de aynı ama inanın doğum dan sonra bırakın eşinin yanında olması evine yuvana gitmek o kadar huzurlu ki insanın evi gibisi yok. ben baba evinde rahat edemiyorum evlendikten sonra. haaa sizin durumunuz ayrı olabilir. ayrıca özel hastaneye o kadar para vermektense almanyada doğururum demişsiniz peki ya uçak bilet leri hesaplarsanız birde ili üç ayda bir gidiyormuşsunuz? hesaplayın hangisi daha avantajlı! birde evde huzur gidiyor sürekli git gel eşinizle aranızı düşünün herşey evet evlatlarımız için ama eş de önemli huzur da önemli. ben hepsini gözden geçirip tek başıma doğum yaptım Türkiye de bütün sıkıntılara rağmen bence böyle daha güzel sürekli anne ve akrabalar yok öyle tutma yok böyle yapma demektense kendi kendime öğrendim ve anne iç güdüsü kuvvetlendi birde lohusalıkta hiç gelemezdim. hepsini gözden geçirin derim ve ilk önce sizin alman vatandaşı olmanız önemli çocuk o zaman istediği zaman oluyor benim kızım gibi. uzun oldu özür dilerim ama yazmak gereğinde bulundum hayırlı günler hayırlı doğumlar dilerim kardeşim

Ben vatandaşlık konusunu zaten yabancılar şubesiyle konuşdum hiç bir sorun yok. Altı aylık süreyide biliyorum ve zaten sürekli giriş çıkış yapıyorum benim için sorun yok. Eşim doğumda yanımda olacak şuan vize işlemleriyle uğraşıyoruz. Ben devlet hastanelerini hor görmüyorum bütün gebelik takibimide zaten devlette yaptırdım. Ama devlet hastanelerinin durumu açık ortada en azından ankarada.

ne diyim canım kardeşim hayırlısı olsun deneyimini yap bakalım =)

Doğum gerçekleşti mi bilmiyorum ama şunu merak ediyorum, Almanyada doğum yapmak için orada oturumun olması gerekmiyor mu? Nasıl olacak? Doğuma 3 hafta kala Almanya'ya git, doğur gel, bu mudur? Gerek çocuk parası, bilmem ne parası falan, vatandaşlık dışında bunlardan yararlanabilmen için oturum şart bence?! Ha anne veya baba alman vatandaşıysa Türkiye'de Alman Konsolosluğuna gidebilir çocuğun çifte vatandaş olabilmesi için,peki ne gibi bir avantajı olacak ki Almanya'da doğum yapmanın?

hangi ülkede dogurmak istiyorsunuz?
Almanya icin bazi kriterler var mesela. turist olarak gelen ve doguran kadinin cocugu vatandaslik alamiyor mesela

hangi ülkede dogurmak istiyorsunuz?
Almanya icin bazi kriterler var mesela. turist olarak gelen ve doguran kadinin cocugu vatandaslik alamiyor mesela

Yani ben de öyle biliyorum. Düşünsene turist olarak geliyor, doğurup gidiyor. Herkes öyle yapardı :)

Yani ben de öyle biliyorum. Düşünsene turist olarak geliyor, doğurup gidiyor. Herkes öyle yapardı :)

konu sahibi turist degilmis ama aslinda kriterledern biri zamanin 75% almanyada gecirmesi (türkce meali= mutat ikametgah). genelde yabanci subeleri sorun yok diyor ama düdük baska ötüyor. ben almanyada avukat olarak daha bu hakki kullanabilen bir türk vatandasini görmedim (türkiyede yasayan). bazilari baya akilli davranip hamile kaldiktan hemen sonra geri almanyaya yerlesiyorlar ve 9 ay boyunca almanyayi Ikametgah olarak göstertiyorlar. konu sahibi dogurabilir cocugu ama alman vatandasi olabilecegini sanmiyorum.
benim kafama takilan soru su: konu sahibinin nasil sigortasi isliyor almanyada? ya ailesi üzerinden sigortali (evli oldugu icin olmasi imkansiz, belkide TRde evlendi ve almanyada hala bekar statusünde ve 27 yasin altinda) ya TRde yasadigini bildirmedi, yada özel ödüyor (her ay en az 300 Euro), belkide aile firmasinda vs. is alan olarak gösterdiler... bilemedim. hukuksal acidan bazi durumlar tam yasal degil gibi geli bana :)

Evet çocuğumun alman vatandaşlığı alma hakkı var ve kendimce nedenlerim var benimde.

Neden yasal olmasın, almanyada hala üniversitede kayıdım var ve sigortamda ödeniyor.

Ganz einfach... weil dein ständiger Wohnsitz die Türkei ist :) solltest dich besser beraten lassen. Wenn die Behörden das erfahren fällt es unter "Erschleichung von Leistungen"

Eğer dikkat etiyseniz çocuk parası almak istiyorum yazmadım, ben sadece doğumumu orada yapmak istiyorum. Neden hemen aklınıza bunu para için yapmak istediğim geliyor anlamadım, benim ailem orada ve doğmumda yanımda olmalarını istiyorum ha eğer vatandaşlığı alabilirse çocuğum tabikide isterim bunu. Yabancılar şubesiylede durmumu açık bir şekilde hiç birşey saklamadan konuşdum ve çocuğumun vatandaşlık hakkının olduğunu söylediler bende bunu burda belirttim sorun nerde.

Para icin yapmak istiyorsun demedim. Ki alsan bile bu beni ilgilendirmez.
Sonucda bir hukukcu olarak uyardim sadece. Başin beleya girsin istemem.
Ayni zamanda yazdığım yasal durumu kendin araştırabilirsin.
Niyetim kötü değil. Alman devletinle uğraşmanın nasil zor olduğunu biliyorsundur...

özel durumları iyice araştırdığınızdan emin olun. avrupa ülkeleri doğuma vatandaşlık vermiyor, öyle olsa gider 10 kere avrupada doğururuz. ha extra bir durumunuz vardır, çift vatandaşlık vs, gidin doğurun.
almanya ne ki? burnumuzun dibi. ben kanadayı göze aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…