yurtdisinda master mi ülkesinde çalışmak mi

trg

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2015
40
3
42
Kızlar merhaba kuzenim okuldan mezun oldu evlendi ve yurtdışında yaşıyor kendisi endüstri mühendisi yurtdışında yüksek mi yapsam diyor yoksa ülkesine dönüp çalışsam mi eşi belli bir süre için yurtdışında olmalı çalışmadan durmayi seve biri değil bana fikir soruyor fikir veremedim siz olsanız ne yapardiniz

Kızlar merhaba kuzenim okuldan mezun oldu evlendi ve yurtdışında yaşıyor kendisi endüstri mühendisi yurtdışında yüksek mi yapsam diyor yoksa ülkesine dönüp çalışsam mi eşi belli bir süre için yurtdışında olmalı çalışmadan durmayi seve biri değil bana fikir soruyor fikir veremedim siz olsanız ne yapardiniz
Ben olsam master yapardım.

Ona da calismamak okul bitti para kazanamiyorum gibi düşünceler var aklında herkes çalışıyor deyip duruyo bi yandan da master ve dil imkanı var

Peki calisamiyorum dediğinde ona ne desem şu An burda ve oturdu ağlıyor

Peki calisamiyorum dediğinde ona ne desem şu An burda ve oturdu ağlıyor
illaki bi is bulabilir,ispanya gibi bir ülkede is imkani kisitli degilki.örnegin restoranlarda mutfakta calisabilir,yadirgamasin master yapana kadar disini sksin.benim tanidiklarim var uniyi bitirmek iyi bir is imkani bulabilmek icin temizlige gidiyorlar.bunda gocunacak bisey yok

evet haklısınız benim bütün arkadaşlarım mühendislik yapıyor Vs diyor bende dedim okurken çalış diye ama belki okurken bişiler çıkar diye şiirlerinde fikri orada kalmalı değil mi

Kesinlikle egitime devammm ben mastr yaptim gercide yurtdisi dusundugum zaman halen daha yeni bi dil ogreneyim yeni bir universite falan okuyayim aklimda canlaniyor doymadim okul hayatina muhakkak bence okusunn canim

Ülkeme döndüğümde is bulamazsam tecrubesiz olacağım korkusu var biraz onda

Master mutlaka yapsin derim, guzel de bir tez yaparsa is hayatinda da suksesi olur derim :)

Ben de muhendisim, saka bir yana artik herkesin masteri var, tezleri eften puften olsa bile insanlarin bir sekilde diplomalari var iste. Aglamayi biraksin, hic gerek yok, elinde cok iyi bir imkan var. Ispanya'da cok guzel okullar var, hangisine giderse, ne ogrenirse kar. Calismaya 2 yil erken baslasa ne, baslamasa ne, burdaki sirketler kacmiyor ya? Elinde boyle bir firsat varken degerlendirsin bence.

Tabi ki master. Merak etmesin calisma hayati eninde sonunda onu bulacak. Bu firsat kacmaz.

Bende diyorum parayi bi şekilde kazanırsin bu hem senin hem evliliğin için iyi diyorum demek ki doğrusu bu dimi kızlar

Ama mühendislik öyle bir dal ki uluslarası işsiz kalmaz eger akademik kariyeri yüksekse.özellikle Avrupa'da aldığı Eğitimle Türkiye'de hayli güzel bir iş bulabilir.biraz dişini sıkıp ne iş olursa yapsın ama aynı zamanda akademik kariyerine devam etsin.çok güzel bir meslek kesinlikle devam etsin

sağolun kızlar eşini de bırakıp gelecek bide bende otur işte diyorum evlenmeseydin madem diyorum:KK70::KK70::KK70::

X