yurtdışında master ve iki arada bir derede kalmak...

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
İspanya'da master için iki okula başvurdum. Ve her ikisinden de kabul aldım.
Bir tanesi ; ucuz ve ortalama bir okul.
Diğeri ;(bundan kabul alacağımı hiç düşünmüyordum sadece öylesine denemiştim) ciddi pahalı ve çok çok iyi bir okul. Mezunlarının çalıştıkları yerler aldıkları maaşlar hatrı sayılır yani.

Çok kafam karışık ya yüklü bir miktar kredi çekip iyi olan okula gideceğim ya da biraz benim biraz ailemin biriktirdiği ile temiz temiz ödeyip okuyacağım.

Bu iki okulu şöyle değerlendirebilirsiniz; Pahalı olan Koç Üniversitesi gibi kabul almışsınız ama çok pahalı okul ücreti ama bir okadar de eğitimi iyi ve değerli, diğeri ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gibi makul bir okul harcı var sadece ödenmesi gereken ama ortalama bir üniversite.

Siz olsanız ne yapardınız? Kredi çekip (yaklaşık 100 bin tl ye tekabül ediyor:/ ) risk mi alırdınız? Yoksa öyle okuyup döner miydiniz?

Bu arada, elbette ki amacım ve hedefim iyi bir kariyer ile yurtdışında yaşayabilmek.

Son düzenleme:
Bedava olan okullar var
Ben para isteyenlere basvurmamistim dahi
Sonra burslu buldum
Öyle bir imkanın yok mu?
Çok iyi olan S ile mi başlıyor çok methini duydum da :)

Bence pahalıya git çünkü ilerde yurtdışında çalışırsan sayılı üni.mezunlari herzaman öncelik kazanıyor sonuçta çalışırsanız bunları bir misli kazanacaksınız uygun yurtlar yada ucuz stüdyo flatlar oluyor ondanda tutarsınız ve part time çalışırsınız öylede harçlık cikartirsiniz

Bedava olan okullar var
Ben para isteyenlere basvurmamistim dahi
Sonra burslu buldum
Öyle bir imkanın yok mu?
Çok iyi olan S ile mi başlıyor çok methini duydum da :)
E ile başlıyor :) Bir business school. MBA yapmak için başvurdum her ikisinede. Bedava olan okullara üniversitede okunan bölümle ilişkili bir bölüme başvuru yapma hakkı sunuyor. Bense bu madde yüzünden baştan eleniyorum dolayısıyla.

zaten o pahalı olan okul ücretli staj ayarlıyor. Bir çok global şirkete stajer eleman hatta yönetici bu ve benzeri okullar sağlıyor. O yüzden harçlık ve kalacak yerimi çıkarabileceğimi düşünüyorum. Ama stajda da kazanabileceğim max. saati 7-10 eur arası olur onunla karnımı doyurabilirim, borcumu ödeyememki taksit taksit ya bir dikiş tutturamazsam ya olmazsa geri nasıl öderim daha önce hiç kredi çekmedim 10 lira bile borç almışlığım yok korkuyorum çok

Mezun profillerine bak. Linkedin etc veya kendi sitelerinde vardır. Mezunların çalıştıkları yerler arasında fark varsa, iyi olanı seç.

Biri koç gibi demişsin evet ama, koç'a o kadar para verip gidenler genelde dönüp aile şirketlerinde, holdinglerinde çalışıyor. Senin öyle bir şansın yoksa, mezunların çalıştığı firma çeşitliğine bakarak seç

Olmadi o ülkeye yerleşirsin kendine güven yapabilirsin bende londrada yasıyorum çoğu kişi gelip bir daha gitmiyor
Not:bende üni.mezunu deneyimli ev hanımı oldum

Olmadi o ülkeye yerleşirsin kendine güven yapabilirsin bende londrada yasıyorum çoğu kişi gelip bir daha gitmiyor
Not:bende üni.mezunu deneyimli ev hanımı oldum
NE güzel ama sizin için:)) Londra harika
Buarada evet zaten eğer dönersem Türkiye'de ağzımla kuş tutsam çekeceğim krediyi ödeme imkanım yok. Çok fazla benim için.
Bu yüzden evet bende orada kalabilmek istiyorum esasen ama o kadar kolay mı ki, ya bana iş vermek istemezlerse, AB üyesi bir ülkeden değilim ya çalışacağım şirketin bana sponsor olması vs lazım Tırıs tırıs dönmek zorunda kalırsam ve herşey daha zor olursa benim için diye çok korkuyorum ama çokta istiyorum

Çok fazla bence garantisi olmayan bir eğitim için. Ben risk alamazdım. Daha düşük ücretli alternatif bakardım sanırım

Staj için şirketlere başvurunuzu yapın eğer ortalamanız iyiyse zaten onlar size referans oluyor onlar sizin vize için gerekli tüm evrakları verirler kalmak istiyorsanız çok o zaman krediyi cekmeyin düşüncelerimi degistiriyorum

100000 tl az bir meblağ değil
tereddüte düştüğüne göre demek ki aklına yatmayan durumlar var
sor,araştır,fikir al
aklına tam yatmıyorsa acele etme

100 bin tl krediyi nasıl alacaksınız

acilin ben de yurtdisinda master yapıyorum hem de ispanyaya cok benzer bi ulkede bu tarz ulkelerde dil cok onemli, oncelikle ispanyolcanız var mı? yoksa coook sorun yasarsınız cunku gozlemledigim kadarıyla ispanyollar asla ingilizce konusamıyor.
master bitiminde asla kimse bir ispanyol brit amerikan varken bize is vermiyor malesef, azınlıklardan oturu arapca bile turkceden daha cok prim yapıyor, o yuzden iyi okuldan cıkarsam kessin is bulurum demeyin.
benim tavsiyem kesinlikle ucuz olan okulu secin bi gorun ortamı sonra ikinci master, doktora, staj vs bakın...

oleeey deneyimli biri geldi ben o ispanyaya çok benzer bir ülkenin dilini biliyorum ispanyolcaya da çok yakın bir dil. İspanya tercih etmemin nedeni hem master yaparım hemde 3. bir dilim olur bir taşla iki kuş olur diye düşündüm.
1 yıl sürecek master programı, dili öğrenilmez mi ki ya?
Ama ya pişman olursam? gerçi hangisini seçersem seçeyim pişman olabilirim. aman keşke birine başvuraydım, neden 2 ki bende anlamadım..

B beutyandbeast tabiki kolaylık olur ispanyolca ogrenmenize ama yine de 1 yılda is bulmaya yetecek kadar olur mu bilemedim, ben cok basic bi dilbilgisiyle geldim 2.yılımın sonundayım su an catpat diyebilirim hala cok super diyemem...
ben sizin yerinizde olsam bi gelir gorurum, zaten master 1yıllıkmıs olmadı 2.mastera burda karar verirsiniz, cunku her ne kadar italya ispanya akdeniz ulkesi oo bizden onlar gibi dusunsek de aslında insanları biraz kapalı ve ekonomileri cok iyi degil. bence tam ortamı gormeden cok yatırım yapmayın derim nacizane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…