- 9 Temmuz 2017
- 260
- 141
- 33
- 35
- Konu Sahibi beutyandbeast
-
E ile başlıyor :) Bir business school. MBA yapmak için başvurdum her ikisinede. Bedava olan okullara üniversitede okunan bölümle ilişkili bir bölüme başvuru yapma hakkı sunuyor. Bense bu madde yüzünden baştan eleniyorum dolayısıyla.Bedava olan okullar var
Ben para isteyenlere basvurmamistim dahi
Sonra burslu buldum
Öyle bir imkanın yok mu?
Çok iyi olan S ile mi başlıyor çok methini duydum da :)
zaten o pahalı olan okul ücretli staj ayarlıyor. Bir çok global şirkete stajer eleman hatta yönetici bu ve benzeri okullar sağlıyor. O yüzden harçlık ve kalacak yerimi çıkarabileceğimi düşünüyorum. Ama stajda da kazanabileceğim max. saati 7-10 eur arası olur onunla karnımı doyurabilirim, borcumu ödeyememki taksit taksitBence pahalıya git çünkü ilerde yurtdışında çalışırsan sayılı üni.mezunlari herzaman öncelik kazanıyor sonuçta çalışırsanız bunları bir misli kazanacaksınız uygun yurtlar yada ucuz stüdyo flatlar oluyor ondanda tutarsınız ve part time çalışırsınız öylede harçlık cikartirsiniz
Olmadi o ülkeye yerleşirsin kendine güven yapabilirsin bende londrada yasıyorum çoğu kişi gelip bir daha gitmiyorzaten o pahalı olan okul ücretli staj ayarlıyor. Bir çok global şirkete stajer eleman hatta yönetici bu ve benzeri okullar sağlıyor. O yüzden harçlık ve kalacak yerimi çıkarabileceğimi düşünüyorum. Ama stajda da kazanabileceğim max. saati 7-10 eur arası olur onunla karnımı doyurabilirim, borcumu ödeyememki taksit taksitya bir dikiş tutturamazsam ya olmazsa geri nasıl öderim daha önce hiç kredi çekmedim 10 lira bile borç almışlığım yok korkuyorum çok
NE güzel ama sizin için:)) Londra harikaOlmadi o ülkeye yerleşirsin kendine güven yapabilirsin bende londrada yasıyorum çoğu kişi gelip bir daha gitmiyor
Not:bende üni.mezunu deneyimli ev hanımı oldum
Staj için şirketlere başvurunuzu yapın eğer ortalamanız iyiyse zaten onlar size referans oluyor onlar sizin vize için gerekli tüm evrakları verirler kalmak istiyorsanız çok o zaman krediyi cekmeyin düşüncelerimi degistiriyorumNE güzel ama sizin için:)) Londra harika
Buarada evet zaten eğer dönersem Türkiye'de ağzımla kuş tutsam çekeceğim krediyi ödeme imkanım yok. Çok fazla benim için.
Bu yüzden evet bende orada kalabilmek istiyorum esasen ama o kadar kolay mı ki, ya bana iş vermek istemezlerse, AB üyesi bir ülkeden değilim ya çalışacağım şirketin bana sponsor olması vs lazımTırıs tırıs dönmek zorunda kalırsam ve herşey daha zor olursa benim için diye çok korkuyorum ama çokta istiyorum
100 bin tl krediyi nasıl alacaksınızİspanya'da master için iki okula başvurdum. Ve her ikisinden de kabul aldım.
Bir tanesi ; ucuz ve ortalama bir okul.
Diğeri ;(bundan kabul alacağımı hiç düşünmüyordum sadece öylesine denemiştim) ciddi pahalı ve çok çok iyi bir okul. Mezunlarının çalıştıkları yerler aldıkları maaşlar hatrı sayılır yani.
Çok kafam karışık ya yüklü bir miktar kredi çekip iyi olan okula gideceğim ya da biraz benim biraz ailemin biriktirdiği ile temiz temiz ödeyip okuyacağım.
Bu iki okulu şöyle değerlendirebilirsiniz; Pahalı olan Koç Üniversitesi gibi kabul almışsınız ama çok pahalı okul ücreti ama bir okadar de eğitimi iyi ve değerli, diğeri ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gibi makul bir okul harcı var sadece ödenmesi gereken ama ortalama bir üniversite.
Siz olsanız ne yapardınız? Kredi çekip (yaklaşık 100 bin tl ye tekabül ediyor:/ ) risk mi alırdınız? Yoksa öyle okuyup döner miydiniz?
Bu arada, elbette ki amacım ve hedefim iyi bir kariyer ile yurtdışında yaşayabilmek.
oleeey deneyimli biri geldiacilin ben de yurtdisinda master yapıyorum hem de ispanyaya cok benzer bi ulkedebu tarz ulkelerde dil cok onemli, oncelikle ispanyolcanız var mı? yoksa coook sorun yasarsınız cunku gozlemledigim kadarıyla ispanyollar asla ingilizce konusamıyor.
master bitiminde asla kimse bir ispanyol brit amerikan varken bize is vermiyor malesef, azınlıklardan oturu arapca bile turkceden daha cok prim yapıyor, o yuzden iyi okuldan cıkarsam kessin is bulurum demeyin.
benim tavsiyem kesinlikle ucuz olan okulu secin bi gorun ortamı sonra ikinci master, doktora, staj vs bakın...
ımmm çalışıyorum, maaşım var bide iki parçada alacağım birkaç ay arayla. Alamaz mıyım?100 bin tl krediyi nasıl alacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?