yurtdışında öğretmenlik yapan var mı

morciceklidal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2022
480
450
53
merhaba kızlar ben 26 yaşındayım okul öncesi öğretmenliği 4. sınıfım bu sene son senem olunca haliyle biraz tutuştum tabi belirteyim hemen ben lise düzeyi hizmetli kadrosunda da memurum aynı zamanda yani mezun olunca bulunduğum bakanlıkta unvan yükseltme ile çocuk yuvalarında çocuklardan sorumlu öğretmen olabiliyorum ama bu öğretmenlik gibi değil de grup sorumlusu gibi daha çok bense alanımda çalışmak istiyorum bilen bilir ags sistemine geçildi yani sınavı kazansam bile en iyi ihtimalle 1 yıl akademide eğitim göreceğim ve asgari ücret alacağım ben epey kararsız kaldım sınav süreci zor bir süreç akademideki eğitim vs derken göze almaya değer mi bilemiyorum her şeyi göze alıp ags mi çalışsam yoksa hiç boşa kendimi yormasam mı ? buraya kadar tüm konuya hakim olanlardan fikir bekliyorum
bir de işte ben tüm bunları düşünürken bir hocam da ing veya almanca çalışıp yurtdışında çalışmayı önerdi bunu yapan varsa onlardan fikir bekliyorum burda da sonuçta bi memuriyetim var yakıp gitmeye değer mi ona göre ags yerine dil çalışayım

merhaba kızlar ben 26 yaşındayım okul öncesi öğretmenliği 4. sınıfım bu sene son senem olunca haliyle biraz tutuştum tabi belirteyim hemen ben lise düzeyi hizmetli kadrosunda da memurum aynı zamanda yani mezun olunca bulunduğum bakanlıkta unvan yükseltme ile çocuk yuvalarında çocuklardan sorumlu öğretmen olabiliyorum ama bu öğretmenlik gibi değil de grup sorumlusu gibi daha çok bense alanımda çalışmak istiyorum bilen bilir ags sistemine geçildi yani sınavı kazansam bile en iyi ihtimalle 1 yıl akademide eğitim göreceğim ve asgari ücret alacağım ben epey kararsız kaldım sınav süreci zor bir süreç akademideki eğitim vs derken göze almaya değer mi bilemiyorum her şeyi göze alıp ags mi çalışsam yoksa hiç boşa kendimi yormasam mı ? buraya kadar tüm konuya hakim olanlardan fikir bekliyorum
bir de işte ben tüm bunları düşünürken bir hocam da ing veya almanca çalışıp yurtdışında çalışmayı önerdi bunu yapan varsa onlardan fikir bekliyorum burda da sonuçta bi memuriyetim var yakıp gitmeye değer mi ona göre ags yerine dil çalışayım
Canım Almanya’da denklik alip b2 seviye Almanca’n varsa ana okullarında öğretmenlik yapabiliyorsun

benim bildiğim kadarıyla dil kriterini tamamlamakla bitmiyor. bildiğim birkaç ülkede dil kriterlerini tamamladıktan sonra denklik sınavlarından sonra ancak yardımcı öğretmen denilen düzeyde çalışıyorsunuz bir süre

süreç hakkında bilginiz var mı burdaki memuriyetimi yakmaya değer mi acaba
Canım bnde özel sektörde ogretmendim benim eşim burdaydi o yüzden geldim , sana tavsiyem Türkiye’de dil okuluna git en az b2 sertifikanı al öyle adım at, kimsen yoksa burada zor olur. Ben burda b2 yi halledip öyle basvuracagim ausbuildung diyorlar istersen araştır

Aynen denklik zaten gerekiyor

denklikten kasıt sadece diploma denkliği değil. bir de alanında yetkinliğini kanıtlayan sınavlar olabiliyor ülkesine göre.
diploma denkliğini sağlamak ise daha karmaşık bir yok. zira kimi ülkelerde iş teklifini getiren kurum diploma denkliğini soruştururken kimi ülkelerde ise bizzat sizin bunu kanıtlamanız gerekiyor ki bu da maddi olarak buna yatırım yapmanız anlamına gelir.

surec hakkinda bir bilgim yok ama nisanlim almanyada anaokulu ogretmeniydi. 3 yillik egitimler oluyor hem okuyorsun hem staj görüyorsun . bu arada maas da aliyorsun kendini gecindirecek kadar. aldigin diploma da tum avrupada denkligi olan - tum avrupada ogretmenlik yapabilecegin bir diploma (ama cok sacma turkiyede denklik alamadik - turkiyede denkligi yok).
bence niyetin buysa oyle bir egitim alip - aldigin dersleri saydirip (nisanlimin baska kitada yetimhane deneyimi olmus, onu saydirmis ve digerlerinden daha az ders mi ne almis oyle birsey anlatmisti) oradan devam etsen daha sağlıklı olur.
calisma sartlari guzel, is olanagi cok. ister anaokulunda calis ister okul sonrasi çocukların kaldığı derssiz okullarda ister sosyal hizmette kalan cocuklarin yurdunda vs.

Siz muhtemelen memuriyeti devam ettirip ordan devam etmek zorunda kalacaksınız. O kadar bekleyen mezun varken rahatınızı bozamazsınız. Sahip olduğunuz geliriniz sizin risk almanızı engelleyecek.

Öğretmenlik mezunu olup Almanyada kreste öğretmenlik yapan tanıdıklarım var. Okul öncesi mezunu olup da çalışan tanıdığım olmadi maalesef. Ausbildung içinse cok uzun süredir boş yer bulamayan çok kişi tanıyorum ama bu şehirden şehire bile çok değişiyor. Zaten sizin şu an Ausbildung için değil denklikte eksikleriniz varsa onları tamamlamak üzerinden ilerlemenizi söylerler muhtemelen.

Memurluk yakılıp gelinir mi diyorsanız maaşınıza ve nasıl bir hayattan hoşlandığınıza göre değişir.

Siz muhtemelen memuriyeti devam ettirip ordan devam etmek zorunda kalacaksınız. O kadar bekleyen mezun varken rahatınızı bozamazsınız. Sahip olduğunuz geliriniz sizin risk almanızı engelleyecek.
evet benim de kafamı çooook karıştıran bir konu bu ancak şu an son sınıfken hala bişeyler için çaba gösterecek enerji ve yaştayken bu riski aldım aldım yoksa ömürlük burdayım

Kanada’da okul öncesi öğretmenlerine çok talep var ve hızlı bir şekilde kalıcı oturum alabiliyorlar. Şu linkten her eyaletin denklik durumlarını inceleyebilirsiniz: Get Certified to Teach - Pathways to Teach Canada

Mezun olduğunuz bölüme ya da üniversiteye yurt dışındaki bir üniversitenin denklik vermesi gerekiyor. O da kısa bir süreç değil bildiğim kadarıyla.
İyice araştırıp, şartları sağlayıp adım atmakta fayda var.

Back
X