Yurtdişında olup Türkiye'den ev almak (mortgage)

bulunmazhintkumasim

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
336
317
Selam herkese,

Ben Kanada'da yaşıyorum, yarı zamanlı bir işte çalışıyorum. Türkiye'den ev almak istiyorum ama bana mortgage verilirmi bankadan? Şu an peşin almam mümkün değil. Bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler.

şimdi eğer türk vatandşıysanız problem yok ama başka bir milletin vatandaşıysanız ve ikametiniz de yoksa böyle bir hak talep edemiyorsunuz diye biliyorum.bunu öğrenmenin en kolay yolu internetten bir türk bankasının numarasını bulup arayın sonrun.benim ailemde yurt dışında yaşıyor ama tc vatandaşı oldukları çin ve tr den kredi çekmedikleri için ev aldılar.dediğim gibi türk bankalarına sormak en doğrusu.

Ülkenizde de olan Türk Bankaları kredi desteği sağlıyor. Türk vatandaşı veya mavi kart sahibiseniz Türkiyede' de her bankadan kredi alabiliyorsunuz. Bende Alman vatandaşıyım ve Bodrum'da yazlık almak için araştırmalar yapmıştım biraz. www.keyinvestturkey.com şirketinden aldığım bilgilerden sonra bankalarla görüştüm ve kredi alabileğimi öğrendim.

Eşim yurtdışında görevli ben ev hanımıyım eşimin bana verdiği genel vekaletname ile biz garanti bankasından kredi kullandık ve ev aldık yalnız banka ev değerinin %65 ini ödüyor gerçi biz o kadar da çekmedik ama üst sınır o yani birde iş bankası ve Türkiye finans ha bir de Kuveyt Türk kabul etmişti kredi vermeyi ama en uygunu garantiydi vekaletnamr örneğini banka veriyor size aynısını yaptırıyorsunuz bu kadar

X